Fernand Engel

Xavier Baril houdt domein aan de Route de Vin 1 te Rorschwihr. Hij hoort bij de voortrekkers van de biodynamische wijnbouw in de Elzas, en bracht zo het domein van zijn schoonvader -Fernand Engel- waar het nu is. Zelf is hij afkomstig uit de Loire, en zo staat er een liefhebber van frisse wijnen aan het stuur, een prettige eigenschap voor de Elzas met zijn vaak hoge restsuikergehaltes.

Regio

Rorschwihr, Elzas, Frankrijk

Wijnen

  • Riesling Silberberg
    Fernand Engel

    De riesling Silberberg van Engel heeft een intens fruitige neus met wilde perzik, ananas en frissere grapefruit. Ook komen wat meer florale en notige tonen naar boven. De smaak is in de aanzet fris met veel tropisch fruit en een bittertje van grapefruitschil. De wijn is rond en rijk, met een lange afdronk en een klein restzoetje. Dit alles wordt in balans gehouden door de voor riesling zo typische zuren.

  • Wijnfles Gewurztraminer Engel

    Gewürztraminer Cuvée reserve
    Fernand Engel

    De Gewürztraminer reserve van Engel heeft verleidelijke aroma's van lychee, roos en witte bloemen. Ook ruik je diverse specerijen als kaneel en steranijs. Qua smaak is de aanzet zacht en fris maar wordt gevolgd door zoet fruit en tonen van banaan, kweepeer en marsepein. De afdronk is lang en krachtig met uiteraard ook hierin een restzoetje. Bij pittige gerechten uit de Aziatische keuken, of bijvoorbeeld foie gras.

  • wijnfles Cremant d'Alsace Engel

    Crémant d'Alsace
    Fernand Engel

    Deze Crémant d'Alsace van Domaine Fernand Engel ruikt heerlijk naar vers gebakken brood en witte perzik, heeft een fijne mousse en sappig wit fruit. Hij s krachtig, intens en bezit een fijne zuurgraad. De afdronk is zacht en rond, Een feestje!

  • Wijnfles Edelzwicker Engel

    Edelzwicker
    Fernand Engel

    De Edelzwicker heeft enerzijds een heerlijke balans tussen frisheid en zuren, anderzijds een licht zoetje met smaken van amandelspijs, perzik en abrikoos aan de andere kant. De neus is aromatisch en hierin valt van alles te ontdekken. Een mix van citrus en rijp fruit. Een peperige kruidigheid, maar zeker ook hints van vanille en karamel.

  • Riesling reserve
    Fernand Engel

    De riesling reserve van Engel is een zeer getypeerde Elzasser riesling, met intens aroma van witte bloemen en citrus, ook in smaak lekker levendig. Meteen bij de eerste slok merk je dat dit geen slanke wijn is. De wijn heeft een stevige structuur en leent zich uitstekend voor boerse ( Elzasser) gerechten, of juist gerechten met invloeden uit de Pacific of Aziatische keuken waarbij het spel tussen zoet en zuur een verrassende rol kan spelen.

  • Pinot Blanc
    Fernand Engel

    Deze wijn toont de rijpe en aromatische kant van Pinot Blanc maar blijft wel heerlijk verfrissend en doordrinkbaar.