Zoeken op “erste”

Producenten

Wijnen

  • Weszeli Gruner Veltliner Kaferberg wijnfles

    Grüner Veltliner Käferberg Erste Lage ÖTW
    Davis Weszeli

    De veltliners van Weszeli kenmerken zich door hun concentratie en de volle en rijke structuur. De wijn is de ultieme uitdrukking van zijn geboortegrond de Käferberg. Royaal bedeeld met citrus en mineraliteit, deze krijgen fraai tegenspel van de gedroogde abrikoos en zelfs haast boterige rijkdom in de mond.

  • Grüner Veltliner Schenkenbichl Erste Lage
    Davis Weszeli

    De Schenkenbichl 1e Lage van Weszeli is full bodied, complex, kruidig, heeft de geur van lelies en is niet helemaal droog. Licht zoetig fruit maar ook frisheid en zuren zorgen voor de balans. Heerlijk bij rijke visgerechten, gerechten met eendenlever, lichter wild en pittige smaken. Combineert daardoor ook zo fraai met bijvoorbeeld de recepten van Yotam Ottolenghi. Nu al heerlijk maar kan zeker nog jaren rijpen in de kelder of klimaatkast.

  • Wijnfles Saint Aubin Fornerot

    Saint Aubin Premier Cru Chatenières
    Jérôme Fornerot

    Exotische specerijen, citroenschil, en reductieve rokerigheid vullen het glas op een verleidelijke manier. De frisse stijl maakt de wijn zeer levendig en geeft deze een haast Chablisesque precisie. [specificaties] Wijngaard Deze premier cru wijngaard met zuidelijke expositie ligt aan de rand van het gehucht Gamay, waar getuige de naam kennelijk vroeger veel kastanjes stonden. Normaal staat deze avondzonrijke helling garant voor opulente wijnen, maar Jerôme mikt op focus en precisie en maakt hier eerder verfijnd frisse dan dikke Saint Aubin. Vinificatie De druiven voor deze wijn worden eerst gekneusd en vervolgens geperst. Het sap wordt overgestoken op eiken vaten voor vergisting met eigen…

  • Wijnfles Bandol Blanc Croix d'Allons

    Bandol Blanc
    Château Croix d'Allons

    De Bandol Blanc heeft in de neus citrusfruit en gekonfijte citroen. Ook in de smaak komt het citrusfruit terug, maar wordt hier begeleid door sappig en vers geel fruit. Verfrissende en verkwikkende witte wijn met lengte. [specificaties] Wijngaard Chateau Croix d'Allons is een domein dat zich uitstrekt over bijna 9 hectare. De wijngaarden bevinden zich op zeldzame en zeer oude geologische formaties uit het Trias, bestaande uit kalksteen en Cornieule (een dolomiet waarvan de gaten gevuld zijn met gips, als het gips oplost wordt het gesteente poreus), waardoor de wijnstokken hun uitzonderlijke karakter krijgen.

  • Wijnfles Bandol rouge Croix d'Allons

    Bandol Rouge
    Château Croix d'Allons

    De Bandol rouge heeft in de neus eerst zwart bosfruit, vervolgens bosbessen, zwarte kersen, leer en kruidnagel. In de mond rokerig, tijm met daarnaast fijne zuren en tannines. [specificaties] Wijngaard Chateau Croix d'Allons is een domein dat zich uitstrekt over bijna 9 hectare. De wijngaarden bevinden zich op zeldzame en zeer oude geologische formaties uit het Trias, bestaande uit kalksteen en Cornieule (een dolomiet waarvan de gaten gevuld zijn met gips, als het gips oplost wordt het gesteente poreus), waardoor de wijnstokken hun uitzonderlijke karakter krijgen. Op deze percelen vinden we…

  • Bandol Rosé
    Château Croix d'Allons

    Wat een dijk van een rosé! Prachtige lichtroze kleur met in de neus eerst een bak rood fruit met vooral aardbei en de frisheid van witte bloemen. Dan ook wat perzik, meloen en kruiden. De smaak is rijp en vol met ook hier veel aardbei en rode bessen. De wijn is lekker droog met een fijne kruidigheid. [specificaties] Wijngaard Chateau Croix d'Allons is een domein dat zich uitstrekt over bijna 9 hectare. De wijngaarden bevinden zich op zeldzame en zeer oude geologische formaties uit het Trias, bestaande uit kalksteen en Cornieule (een dolomiet waarvan de…

  • Saint Aubin premier cru les Perrieres

    Saint-Aubin Premier cru les Perrières
    Jérôme Fornerot

    Dit is rode Saint-Aubin zoals ie bedoeld is. Met klein rood fruit, fijne en precieze contouren en een kenmerkend kalkachtig accent. [specificaties] Wijngaard Op de zuidhellingen van de Rochepot, naast het dorpje Gamay ligt deze premier cru wijngaard, zo genoemd naar de voormalige steengroeve. Deze staat aangeplant met 60 jaar oude, Guyot en Royat gesnoeide, pinot fin. Vinificatie Na de handmatige oogst worden de druiven geselecteerd en ontsteeld en gedurende twee tot drie weken vergist. Nadat de wijnen zijn overgestoken, rijpen ze nog een jaar op voor vijftien procent nieuwe demi-muids, vaten van zeshonderd liter. Tenslotte wordt de wijn gebotteld en na…

  • Wijnfles Olivier Clenet Muscadet Gorges

    Muscadet Gorges 2014
    Olivier Clénet

    Een eeuwige jeugd lijkt deze prachtige terroirwijn te hebben. Met zijn 9 jaar voor een witte wijn behoorlijk op leeftijd, kan deze Muscadet het beste vergeleken worden met een Erste Lage Riesling of een cru uit de Bourgogne. Hartige, vineuze en frisse smaken zijn rimpelloos versmolten tot een soort essentie van bodem en plaats. [specificaties] Sinds 2011 zijn in Muscadet de eerste cru’s vastgesteld: Pallet, Clisson en Gorge met elk hun eigen terroir. Dat van Gorge, ten zuiden van de Loire ter hoogte van Nantes, wordt gekenmerkt door kleirijk Gabbro-gesteente. Dit is een soort gestolde magma tjokvol de meest…

  • Varnier Fanniere champagnefles Saint Denis

    Champagne Grand Cru St-Denis
    Varnier Fannière

    Onze absolute favoriet. Geeft een soort verantwoord genieten gevoel. Je inner-winegeek gaat uit zijn dak van de serieuze structuur, het krijt in de neus en de krachtige en loepzuivere transparantie. Terwijl de hedonist in je aan zijn trekken komt met de heerlijke geur van autolytische brioche, de romigheid en de combinatie van rijpe peer en witte bloemen. [specificaties] Wijngaard De cuvée St-Denis komt van 65 jaar oude stokken in de wijngaard Le Clos du Grand Père in Avize. Vinificatie Persen doet Valérie met de verticale Coquard-pers van opa. De stille wijn, die met micro-oxygenatie expres aan enige zuurstof wordt blootgesteld ondergaat de volledige malo. Alleen het…

  • Champagne Grand Cru Jean Fannière Origine
    Varnier Fannière

    De Jean Fannière is de meest serieuze, klievende, gefocuste en minerale champagne van Varnier, die ook de meeste flesrijping nodig heeft

  • Kalterersee Classico Superiore
    Erste + Neue

    De Kalterersee heeft een robijnrode kleur met een heldere rand. In de neus een intens fruitig bouquet met hints van amandel en zachte kruidigheid. De smaak is zacht, met een bak fris fruit en hele lichte, zachte tannines. Drinkt het lekkerst tussen de 12 en 14 graden. De Kalterersee van Erste + Neue wordt gemaakt van 100% Schiava (ook wel Vernatsch in Südtirol). Een druif die voor velen wellicht onbekend is, maar behalve in deze regio ook staat aangeplant in Duitsland, en daar dan weer Trollinger heet.

  • Erste + Neue Pinot Nero wijnfles

    Pinot Nero Südtirol
    Erste + Neue

    Deze delicate rode wijn ruikt naar rozenbottel en verse bessen en heeft een subtiele aardse toon. Drinkt heerlijk op een graad of 14!

  • Wijnfles Pinot Grigio Erste + Neue

    Pinot Grigio Südtirol
    Erste + Neue

    Dezelfde druif als de pinot gris in de Elzas. Oftewel zeer aromatisch, met in de geur witte bloemen, specerijen en amandelspijs. In het noorden van Italië wordt de druif echter wat langzamer rijp en eerder geplukt. Hierdoor heeft de smaak een aantrekkelijke frisheid en mineraliteit.

  • Sauvignon Blanc Südtirol
    Erste + Neue

    Je blijft er op teruggrijpen, die sauvignon van Erste + Neue, al ken je 'm al jaren. Focusssss is het woord, wat een precisie, wat een mineraliteit! Maar tegelijk met een vleugje haast Nieuw-Zeelandse grassigheid en groene kruiden. Zeer goed gebleken naast een heel scala aan voorgerechten, zoals ceviche of voorgerechtjes met een Aziatische inslag. Christophe zelf schonk 'm ons bij de asperges...!

  • Trans Douro Express Almeida wijnfles

    Trans Douro Express Superior tinto
    Mateus Nicolau de Almeida

    De Trans Douro Express is een  krachtige karakterwijn uit Portugal van één van de grote nieuwe talenten van de Douro, Mateus Nicolau de Almeida. Hoewel de herinnering aan port niet ontbreekt, met donkere smaaktonen van jeneverbes en cacao, maken de mineraliteit en precisie er echt fine wine van. Het rijpe karakter en de stevige tannines van deze rode wijn wakkeren de zin in geroosterd varkensvlees aan. [specificaties] Wijngaard Deze wijngaard is gesitueerd in de Douro superior, de Portugese sub-regio die het meest landinwaarts ligt. De hoge ligging brengt welkome verkoeling, dit scheelt tot wel drie graden met de meer richting Porto gelegen Cima Corgo…

  • Amon de Kelia wijnfles

    Amon de Kelia Douro branco
    Mateus Nicolau de Almeida

    De Douro branco Amon de Kelia ruikt naar honing, gedroogd gras en citrus. De geur doet zelfs wat denken aan gerijpte riesling. De druif rabigato staat veelal bekend om zijn hoge zuurgraad, maar deze wijn heeft niettemin een rijk en zacht karakter. Met een aantal jaar flesrijping, decanteren en niet te koud drinken komt deze witte wijn het mooist tot zijn recht. [specificaties] Wijngaard De wijngaard voor de Amon de Kelia ligt in de Douro superior. Deze Portugese sub-regio ligt het meest landinwaarts en loopt zelfs door tot aan de Spaanse grens. Deze is gelegen op maar liefst 500 meter hoogte met de…

  • Ribolla Gialla Rocca Bernarda

    Ribolla gialla
    Rocca Bernarda

    De Ribolla wordt gialla genoemd naar aanleiding van de zeer gele schil van de druif. In tegenstelling tot de momenteel in zwang zijnde benutting daarvan om oranje kleur en tannines in de wijn te krijgen, maakt de wijnmaker van Rocca Bernarda een zo slank en reductief mogelijke variant.  Die variant munt uit door kracht, lengte en precisie en kenmerkt zich door de geur van groene kruiden. Deze witte wijn heeft een enorm fris smakenpalet en een fijn walnootbittertje. [specificaties] Wijngaard De wijngaarden van Rocca Bernarda liggen bovenin de Colli Orientali, aan de voet van de Julische Alpen van Slovenië. Deze ligging beschermt…

  • Vinagre de Vinho Branco
    Herdade do Sobroso

    Een heerlijke, natuurlijke witte wijnazijn gemaakt van de eigen witte druiven van Herdade do Sobroso. Zie voor de olijfolie: Azeite Virgem Extra

  • Azeite Virgem Extra
    Herdade do Sobroso

    Deze extra vierge olijfolie van Herdade do Sobroso heeft een geelgroene kleur, een fruitig en licht zoetig aroma en een fijne balans tussen zoet, bitter en kruidigheid. Zie voor de wijnazijn: Vinagre de Vinho Branco

  • Alentejo tinto AnAs
    Herdade do Sobroso

    Dezelfde druiven als de kolossale Alentejo tinto SOBRO. Maar dan eerder geoogst, lichter geperst en daardoor compleet anders van stijl. Deze heerlijk sappige mensenvriend bezit een fijn en uitgesproken Portugees karakter met rustieke aroma's van tabak, turf en specerijen.

  • Alentejo tinto Sobro
    Herdade do Sobroso

    Deze krachtpatser is een echte winterwijn. Bij de open haard, of als begeleider van geroosterd vlees. De wijn heeft zeer rijpe tannines, maar zonder meer ook een goede structuur met lekker donker fruit en laurier. Dé keus bij gelakte eend, gebraiseerde kalfswang of geroosterde lamsbout met mediterrane invalshoek.

  • Alentejo branco Rio dos Patos
    Herdade do Sobroso

    De geur haast van een riesling, zo veel citrus(-schilletjes), maar ook wat rijpers, abrikoosachtig. Bovendien in de geur een Chablis-achtige stenigheid en lekkere groene kruiden. Ook de smaak bevat die hartige spanning die haast dorstlessend sappig wordt van de enorme bak begeleidend fruit. Genoeg kracht en karakter voor bij smaakrijke gerechten!

  • A en perdre le soufre Côtes du Rhône Rouge
    Elodie Jaume

    Sap, lekker veel sap, op een stevig onderstel. De syrah geeft hem die uitnodigende geur van donker fruit. In de mond zorgen fijne tannines en frisheid voor tegenspel.

  • Castillon Côtes de Bordeaux
    Domaine de l'A

    Stéphane en Christine Derenoncourt maken op hun thuischâteau in het relatief nog onbekende (maar lees bv. de Perswijn van februari 2021 en je krijgt de indruk dat dat niet lang meer gaat duren) Castillon een Bordeaux, die je met je ogen dicht voor een hele goeie Saint Emilion met bijbehorend prijskaartje zou verslijten. Sappige merlot en cabernet blend in een middengewicht, koele stijl. Momenteel zijn bij ons de volgende wijnen van Stéphane en Christine Derenoncourt op voorraad: 2013: -uitverkocht- Koud en moeilijk jaar, gered door de opbrengst terug te brengen tot 13 hectoliter per hectare 2014: Klassiek, ras, lengte, zeker rijpingspotentieel maar nu heerlijk op dronk 2015: Volgens de Revue des vins de France de beste die ze tot op heden maakten, begint langzaam te komen, geef 'm wat lucht, liefst een paar uur tevoren openen.

  • Rioja Blanco Finca la Nevera
    Nivarius

    Alles op de goede plaats hier in deze heerlijke, licht reductieve en haast lichtvoetige bergwijn van Nivarius. Er zijn mooie zuren, er is overtuigend druifkarakter van Rioja's oudst bekende druif de maturana. Deze was vrijwel uitgestorven, maar Nivarius en enkele bondgenoten brengen de druif tot onvermoede prestaties. De wijngaard Nevera bezit alle eigenschappen hiervoor en bepaalt het karakter. Dat krijgt wat extra cachet door een beschaafd likje nieuw Frans eiken.

  • Rioja blanco N
    Nivarius

    Zeer frisse, moderne stijl witte Rioja, zonder houtinvloed maar met wat vulling van de rijping sur lie. Serieus, krachtig, met een hele mooie lengte en lipsmacking sap.

  • Apostelhoeve Cuvée XII
    Apostelhoeve

    De wijn is aromatisch met geuren van wit fruit, tropisch fruit en iets floraals. De smaak is vrij rond en sappig, met aangename zuren die voor een frisse balans zorgen, en veel tropisch fruit. De Cuvée XII van de Apostelhoeve is één van onze favoriete Nederlandse witte wijnen. Breed inzetbare wijn bij bijvoorbeeld rijke salades met vis of gerechten met een Aziatische touch, maar zeker ook bij witte asperges.

  • wijnfles weird berries in the woods gewürztraminer ochota barrels

    weird berries in the woods gewürztraminer
    Ochota Barrels

    Weird berries in the woods is een gewürztraminer met kenmerken zoals lychee, gember, vlierbloesem, bloemig en kruidig. Maar zoals je van ochota barrels mag verwachten met een geheel eigen(-wijs) karakter, een fijne frisheid en laag in de alcohol. Mooier dan Richard Hemming MW kunnen wij het niet omschrijven: ' I can't help comparing the wine to the man: a former punk bass-player turned hands-off winemaker, going from raucous to reflective'   [specificaties]   Vinificatie De druiven voor de weird berries in the woods worden eerder dan gebruikelijk geoogst. Vervolgens voor een korte periode vergist op de schilletjes. Met zeer minimale toevoeging van sulfiet. Achtergrond De oogst…

  • ochota barrels kids of the black hole riesling wijnfles

    kids of the black hole riesling
    Ochota Barrels

    Munt, kaffir limoen, kalksteenachtige aroma's, kracht, een haast elektrische spanning, loepzuivere precisie. Het is ook in 2020 weer helemaal signature Ochota Barrels.

  • slint chardonnay ochota barrels wijnfles

    slint chardonnay
    Ochota Barrels

    Zoals alle wijnen van Ochota Barrels: compleet eigen stijl. Meer fruit dan Bourgogne, meer mineraliteit dan bijna alle andere Australische chardonnay, zeker een koele stijl, maar ook breedte en wat tonen in het lagere register van gebrande hazelnoot. Puur en direct en geeft een tintelend gevoel van schoonheid.

  • Wijnfles a forest pinot noir ochota barrels

    a forest pinot noir
    Ochota Barrels

    Rozenblaadjes en groene kruiden stuiven je glas uit bij het inschenken van deze transparante schoonheid. Dennenhars, lavendel en thijm vormen de opmaat voor een smakenpalet met pruimen en five spices. Een subtiele sappigheid vol fijne zuren en krokante tannines.

  • botanicals of the basket range
    Ochota Barrels

    Magisch brouwsel! Zet al je smaakpapillen op red alert, laat je in verwarring achter. Geestverruimend, horizonverleggend, geeft ons een grote glimlach. Cut to the chase? Natuur-vermouth zou je kunnen zeggen maar dat doet totaal geen recht aan de ervaring.

  • ochota barrels fugazi grenache

    fugazi grenache
    Ochota Barrels

    Kun je Grenache vroeg oogsten en er goede wijn van maken? Ik denk dat de meeste mensen in de wijnwereld deze vraag negatief zullen beantwoorden. Zo niet Taras Ochota, die spreekt door zijn wijnen. Doet in de verte wat denken aan de grenache van Gredos: aromatisch, medium bodied, transparant en spannend!

  • where's the pope syrah
    Ochota Barrels

    Vernoemd naar een punkband uit Adelaide, spettert deze vroeg geoogste, hele trossen spontaan vergiste, niets aan toegevoegd (behalve een micro-dosage sulfiet bij botteling) plezierwijn haast je glas uit. Fijne wijn met een rauw randje. Amber zegt: De geur van bloedsinaasappel en bosvruchtencoulis en het karakter van een Turkse koffie.

  • texture like sun wijnfles ochota barrels

    texture like sun sector 9 red
    Ochota Barrels

    Deze toverdrank heeft eigenschappen die wat Alice-in-Wonderland-achtig aandoen (De Cheshire cat zou tevreden zijn over het op alle kurken en dozen geprinte "meow"). Sprookjesachtig, betoverend, je betreedt een andere wereld en tegelijk is alles lief en vriendelijk aan deze wijn, met een hoofdrol voor bosaardbeitjes en rozenbottels. Koel het lekkerst!  

  • GAG Cold Skin Maceration
    Sandro de Bruno

    Laag alcoholische natuurwijn, met een piepklein bubbeltje en eigen gist ongefilterd gebotteld. Picknickwijn bij uitstek maar uiteraard ook heerlijk als aperitief of bij de borrel. Vin de soif zouden de Fransen zeggen, maar van garganega dus eerder vin-de-soave. [specificaties] Vinificatie De druiven voor deze "low intervention wine" zijn in de wijngaard met niets behandeld, waardoor op de druivenschil levende gistcultuur gebruikt kan worden voor de alcoholische vergisting en er niets hoeft worden toegevoegd. Na drie dagen gekoelde schilweking (cold skin maceration) vergisten de garganega druiven om vervolgens zacht te worden geperst en ongefilterd gebotteld. Dit gebeurt onder toevoeging van een zeer kleine dosis sulfiet. Achtergrond Sandro…

  • Sandro di Bruno Soave Colli Scaligeri wijnfles

    Soave Colli Scaligeri
    Sandro de Bruno

    De Soave DOC Colli Scaligeri van Sandro de Bruno is zeer aromatisch: fruittonen van rijpe peer en vijg gecombineerd met mineraliteit en droge amandelen. De smaak is droog en warm. Medium bodied. Ook hier een hele fijne mineraliteit en zuren. Typisch "amandelbittertje" in de afdronk. Nu al heerlijk op dronk maar kan ook ontzettend goed ouderen.

  • Sandro de Bruno Soave DOC wijnfles

    Soave
    Sandro de Bruno

    Geurig als een brem in de lente, met acaciahoning en de geur van versgebrande granola op de tweede viool. Ook in de smaak krijgt het rijpe fruit op een prettige manier context door een amandelbittertje en zachte citrus indrukken.

  • Sandro de Bruno Soave Monte san Piero wijnfles

    Soave Superiore Monte San Piero
    Sandro de Bruno

    Een combinatie van rijkdom en mooie zuren zoals die in de beste wijnen voorkomt. De geur is mokka, hazelnoot en peer en je verwacht een romige smaak, die ook komt. De wijn is mondvullend, krachtig en vol rondeur, met een likje sinaasappel en walnoot toe voor een opwekkende afdronk.