l’Archetipo

Regio

Montursi, Gioia del Colle, Bari, Puglia, Italië

Wijnen

  • l'Archetipo Litrotto wijnfles

    Litrotto Bianco
    l'Archetipo

    De Litrotto bianco van Archetipo heeft een strogele kleur met een fruitige en grassige neus met iets van noten. De smaak is zuiver en fris, licht kruidig, met fijne zuren en lengte. Heel puur en doordrinkbaar.

  • Wijnfles Fiano orange wine van l'Archetipo

    Fiano
    l'Archetipo

    De Fiano oranjewijn van l'Archetipo,krijgt de mooie kleur doordat hij een week rijpte op de schillen. De wijn kreeg daar wat fijne sinaasappelschil en five-spices van mee, wat een heerlijke combinatie oplevert met het sappige abrikozenfruit.

  • Wijnfles Niuru Maru l'Archetipo

    Niuru Maru
    l'Archetipo

    Dit is negroamaro waarvan je niet wist dat ie bestond: wel pruimen en tabak, maar ook verfijning en mooie zuren en met een klassiek signatuur.

  • Greco
    l'Archetipo

    De wijn heeft intense aroma's van mandarijn en gedroogde abrikoos en hooi. In de mond merk je door de smaak wel de schilweking, en een beetje ook in de structuur, maar de sappigheid is zo enorm dat het mondgevoel eerder voluptueus dan rul is. Zowel gul als contemplatief van aard.

  • Wijnfles Litrotto Rosso l'Archetipo

    Litrotto Rosso
    l'Archetipo

    Verrassende vin de soif uit Puglia koppelt koppig karakter aan fijnmazige tannines en goeie mineraliteit. Zwoele aroma's van bloesems, pijptabak en laurier en een juicy bite maken het plaatje compleet. Ultiem bij een plankje salumi.