01 January 2021, De Ruijterkade 14 1011 AA AMSTERDAM

Voor onze partner Event op het Water stelden wij een viertal proeverijen samen die wij bij hen aan boord aanbieden, begeleid door één van onze vinologen.

Wijn en water
Een toepasselijk thema voor een bijzondere wijnproeverij aan boord! Liggen de beste wijngaarden aan het water? Hoe smaakt wijn waaraan water is onttrokken? Deze en andere vragen passeren de revue terwijl onze vinoloog een zestal wijnen ontkurkt en deze met u en uw gezelschap proeft en bespreekt.

Wijnproeverij aarde
Is het een Franse marketingtruc of zit er een kern van waarheid in het belang van ‘terroir’? Proef met onze vinoloog zes wijnen en kijk wie van uw gezelschap daadwerkelijk kan vaststellen wat hun herkomst is!

Wijnproeverij lucht
Zes hemelse wijnen serveert onze vinoloog u, met als leidraad ‘lucht’. Wijnen gemaakt onder invloed van zuurstof of juist in de vrijwel volledige afwezigheid ervan. Wijnen van wijngaarden op grote hoogte, de allergeurigste wijnen, ingeschonken en toegelicht voor u en uw gezelschap.

Wijnproeverij vuur
Sommige wijnen doen onmiddellijk denken aan een vulkaan of de open haard, sommige wijnen ruiken naar de barbecue en dan is er nog de Vin Cuit! Zes hartverwarmende, verhalenrijke proefglazen serveert onze vinoloog u tijdens deze proeverij.

Alle proeverijen hebben een standaard prijs per persoon en zijn desgewenst uit te breiden met meer wijnen, luxere wijnen en/of begeleidende hapjes, canapés, charcuterie en kazen.

Allard Arisz