Onlangs en binnenkort bij Arisz et al.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij Arisz et al.Archief

Zaterdag 14 oktober 2017: Feestelijke opening depot Donauweg

Hoe lang kan je op funda zitten surfen, rondvragen en door de stad fietsen voordat je een goeie plek voor je wijnvoorraad hebt gevonden? Echt lang… Lees meer

Woensdag 30 mei 2018: Proefexamen SDEN III (uitverkocht)

Op woensdagavond 30 mei neemt Johan weer op de van hem bekende genadeloze wijze een proefexamen SDEN III af aan degenen die hun kansen bij… Lees meer

In september starten we weer met de Wijncursus SDEN 2

Allard Arisz Allard Arisz, 12 juli 2018

Stampen, stampen, stampen! Nou vooruit, er mag ook wel een glaasje wijn bij. Of liever gezegd, tenminste 8 glazen per avond, want dan gaat het hard. Als je elke week met de theorie meeleest en éénmaal per week onder ervaren leiding 8 wijnen proeft en bespreekt, groeit je referentiekader snel en kun je (desgewenst) aansluitend het landelijk erkende examen SDEN niveau 2 afleggen. Maar we verliezen natuurlijk ook niet uit het oog waar het bij wijn in essentie om gaat.. In september beginnen we weer, meld je aan via: info@ariszetal.nl
De kosten voor deze 5 avonden bedragen 285,- inclusief btw en het cursusboek. Dit is exclusief het wijnexamen, dat facultatief aansluitend kan worden afgelegd.

De wijncursus SDEN 2 die in september start beslaat de volgende data:
Les 1 op 5 september 2018
Les 2 op 12 september 2018
Les 3 op 19 september 2018
Geen les op 26 september 2018
Les 4 op 3 oktober 2018
Les 5 op 10 oktober 2018

Locatie de Cave van Arisz et al aan de Nieuwe Keizersgracht 28 sous te Amsterdam.

Vrijdag 21 september 17:00 tot 19:00 gezellige inloopproeverij

Allard Arisz Allard Arisz, 13 augustus 2018

Kom proeven waar Allard en Suzanne zijn geweest de afgelopen maanden! Een enorm vruchtbaar oogstseizoen was het voor ons, met verrijkende ontmoetingen in Argelliers en Rieux in Zuid-Frankrijk, de vulkanische wijngebieden van het zuiden van Italië en de desolate hoogvlaktes van Catalonië.

Vrijdag 5 oktober 2018: Top Zuid-Franse wijnen Proeverij

Allard Arisz Allard Arisz, 9 juli 2017

Voor de meeste mensen is Zuid-Frankrijk de wijnschuur met de goedkope monocépage wijnen voor de supermarkt, maar wij weten beter! In de loop van de afgelopen jaren heb ik op veilingen en bij importeurs diverse wijnen gekocht die tot de Grand Cru’s van de Languedoc en Roussillon worden gerekend. Een unieke proeverij met wijnen die deels niet (meer) in de handel zijn en waarvan je niet vermoedde dat dit gebied ze voort kon brengen. Onder Allard’s leiding proeven we onder meer Mas de Daumas Gassac, Gauby, Château de la Negly, Trévallon, Grange des Pères, Clos Marie en Mas Jullien.
De proeverij heeft plaats in de kelder aan de Nieuwe Keizersgracht en duurt van 20:00 tot ongeveer 22:30.
Deelname kost € 60,- en er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wacht dus niet te lang met aanmelden, dit kan per mail. Na onze bevestiging is de inschrijving pas definitief.

11+12 november 2018: Les Jours du Rhône

Allard Arisz Allard Arisz, 12 juli 2018

Op zondag 11 en maandag 12 november staat de Rhône in het middelpunt van de aandacht. Onze twee sterren uit deze wijnstreek: Domaine Niero uit Condrieu en Domaine Chanssaud uit Châteauneuf du Pape komen beiden naar Amsterdam voor twee mooie dagen! Naast een masterclass voor onze horecaklanten zullen we een (top!) wijnmakersdiner organiseren, en op maandag zullen beiden te vinden zijn op de door Perswijn georganiseerde Jour du Rhône in het Amstel hotel (overdag voor professionals, ’s avonds voor amateurs).
Nieuwsbrieflezers kunnen zich met voorrang inschrijven voor het diner, waarna aankondiging op de site volgt.