Wijnen van de Carignan druif
Producenten
Wijnen
-
Carignano Liànti
CapicheraDonker van kleur en geurend naar zwarte kersen, in de smaak veel sap, maar ook thijm, laurier, en een soort stenigheid. Met een mooie lengte, medium intensiteit en een levendige stijl.
-
Corbières Tradition Rouge
Château FontarècheSap van zwarte bessen, een beetje kruidigheid van laurierdrop. Een mond vol wijn maken deze warmbloedige mensenvriend uit de Aude tot de ideale borrelwijn of barbecue begeleider.
-
Côtes du Rhône Rouge
Domaine des ChanssaudZuiver rood fruit heeft de overhand in deze grenache gedomineerde blend, met een draai van de pepermolen en een takje laurier voor wat extra pit. De tannines zijn rijp en vriendelijk.
-
Maria Ganxa de Montsant
PasconaDe Maria Ganxa van Pascona is een superslanke stijl Montsant, die haast aan cabernet franc doet denken. Heerlijk frisse smaak met sappig granaatappel en kruidigheid van laurier en thijm. Verfijnd, met florale aroma's en mooie zachte zuren. Lichtgekoeld ook heerlijk!
-
Montsant Classic
PasconaHarmonieuze, vloeiende compositie, die verleidelijke specerijenaroma's aanéén rijgt met zwoel fruit, soepel en vol tegelijk. Ook het hout is prachtig verweven met de andere smaakcomponenten.
-
Picapolle
Château FontarècheDe Picapolle is een verrassende nieuwe (voor ons) druivensoort! Enerzijds aardse, haast stalachtige aroma's, maar op een prettige manier. Anderzijds veel frisheid, krokant fruit en een slank postuur. De tannines zijn zacht en bescheiden, en hoewel de smaak direct en toegankelijk is, biedt deze toch tegelijk een spannende schakering van rijpe pruimen en aardsheid met fijne zuren als tegenwicht.
-
Priorat Terra d'Hom
Celler ArdèvolDeze cuvée van Ardevol is een grootse wijn en bestaat uit 80% Syrah, 10% Merlot en 10% Carinyena. Donkerpaarse kleur, pruimen, zwarte bes en iets van rokerigheid. Kracht, alcohol, rijpe tannines maar ook fijne aanwezige zuren, waardoor deze wijn geen moment té log of zwaar wordt. Geef de wijn zeker wat lucht als je hem nu drinkt of laat als je de mogelijkheid hebt nog een paar jaar rijpen in de kelder!
-
Sarrat del Mas
Domaine des Soulanes[specificaties] Wijngaard De wijngaarden die Daniël zelf kon selecteren waren allen aangeplant met sinds 1972 biologisch bewerkte oude stokken. Ze staan op droge, stenige hellingen met een ondergrond van leisteen, klei en kalksteen. De wijngaarden worden door de Tramontana droog geblazen. Het natuurlijke rendement ligt erg laag, tussen de 15 en de 25 hectoliter per hectare, zodat de wijnen veel karakter ontwikkelen. Alles wordt met de hand geplukt en in kratten naar de wijnmakerij gebracht. Vinificatie De hele oogst wordt ontsteeld en per perceel gevinifieerd. Afgezien van temperatuurbeheersing tijdens de vergisting gebeurt alles traditioneel. Achtergrond …