Wijnen van de Clairette druif

Producenten

Wijnen

 • Wijnfles Bandol Blanc Croix d'Allons

  Bandol Blanc
  Château Croix d'Allons

  De Bandol Blanc heeft in de neus citrusfruit en gekonfijte citroen. Ook in de smaak komt het citrusfruit terug, maar wordt hier begeleid door sappig en vers geel fruit. Verfrissende en verkwikkende witte wijn met lengte. [specificaties] Wijngaard Chateau Croix d'Allons is een domein dat zich uitstrekt over bijna 9 hectare. De wijngaarden bevinden zich op zeldzame en zeer oude geologische formaties uit het Trias, bestaande uit kalksteen en Cornieule (een dolomiet waarvan de gaten gevuld zijn met gips, als het gips oplost wordt het gesteente poreus), waardoor de wijnstokken hun uitzonderlijke karakter krijgen.

 • Wijnfles Chateauneuf du Pape blanc Chanssaud

  Châteauneuf du Pape Blanc
  Domaine des Chanssaud

  Florale neus, en in de mond rijk echt fullbodied wit. Gelaagd, met nootmuskaat, five spices en abrikoos. Niet veel zuren maar wel een prachtige spanning van notenbitters, honing en kruiden. Niveau en inzetbaarheid á la klassieke stijl premier cru niveau witte Bourgogne.

 • Côtes du Rhône Blanc
  Domaine des Chanssaud

  Verleidelijke aroma’s van witte bloemen, met in de rijke smaak ook amandel en een zachte kruidigheid. Zeer geschikt voor mediterrane vis- en schaaldierengerechten.