Wijnen van de Garganega druif
Producenten
Wijnen
-
Bocara Gambellara Classico
CavazzaRijke wijn met veel kracht, weelderig breed met gebrande noten. Tot de nok gevuld met superrijp wild perzikfruit
-
GAG Cold Skin Maceration
Sandro de BrunoLaag alcoholische natuurwijn, met een piepklein bubbeltje en eigen gist ongefilterd gebotteld. Picknickwijn bij uitstek maar uiteraard ook heerlijk als aperitief of bij de borrel. Vin de soif zouden de Fransen zeggen, maar van garganega dus eerder vin-de-soave. Vinificatie De druiven voor deze "low intervention wine" zijn in de wijngaard met niets behandeld, waardoor op de druivenschil levende gistcultuur gebruikt kan worden voor de alcoholische vergisting en er niets hoeft worden toegevoegd. Na drie dagen gekoelde schilweking (cold skin maceration) vergisten de garganega druiven om vervolgens zacht te worden geperst en ongefilterd gebotteld. Dit gebeurt onder toevoeging van een zeer kleine dosis sulfiet. Achtergrond Sandro…
-
Pinot Grigio Garganega
CadiaDe Pinot Grigio Garganega van Cadia heeft een lichte, groengele kleur. Een frisse, lichte, witte wijn met citrustonen, wit fruit en aangename zuren. De Garganega geeft een fijn likje kruidigheid en een aangenaam bittertje.
-
Soave
Sandro de BrunoGeurig als een brem in de lente, met acaciahoning en de geur van versgebrande granola op de tweede viool. Ook in de smaak krijgt het rijpe fruit op een prettige manier context door een amandelbittertje en zachte citrus indrukken.
-
Soave Colli Scaligeri
Sandro de BrunoDe Soave DOC Colli Scaligeri van Sandro de Bruno is zeer aromatisch: fruittonen van rijpe peer en vijg gecombineerd met mineraliteit en droge amandelen. De smaak is droog en warm. Medium bodied. Ook hier een hele fijne mineraliteit en zuren. Typisch "amandelbittertje" in de afdronk. Nu al heerlijk op dronk maar kan ook ontzettend goed ouderen.
-
Soave Superiore Monte San Piero
Sandro de BrunoEen combinatie van rijkdom en mooie zuren zoals die in de beste wijnen voorkomt. De geur is mokka, hazelnoot en peer en je verwacht een romige smaak, die ook komt. De wijn is mondvullend, krachtig en vol rondeur, met een likje sinaasappel en walnoot toe voor een opwekkende afdronk.