Wijnen van de Garganega druif

Producenten

Wijnen

  • Bocara Gambellara Classico
    Cavazza

    Rijke wijn met veel kracht, weelderig breed met gebrande noten. Tot de nok gevuld met superrijp wild perzikfruit

  • GAG Cold Skin Maceration
    Sandro de Bruno

    Laag alcoholische natuurwijn, met een piepklein bubbeltje en eigen gist ongefilterd gebotteld. Picknickwijn bij uitstek maar uiteraard ook heerlijk als aperitief of bij de borrel. Vin de soif zouden de Fransen zeggen, maar van garganega dus eerder vin-de-soave. [specificaties] Vinificatie De druiven voor deze "low intervention wine" zijn in de wijngaard met niets behandeld, waardoor op de druivenschil levende gistcultuur gebruikt kan worden voor de alcoholische vergisting en er niets hoeft worden toegevoegd. Na drie dagen gekoelde schilweking (cold skin maceration) vergisten de garganega druiven om vervolgens zacht te worden geperst en ongefilterd gebotteld. Dit gebeurt onder toevoeging van een zeer kleine dosis sulfiet. Achtergrond Sandro…

  • Cadia Pinot Grigio Garganega wijnfles

    Pinot Grigio-Garganega
    Cadia

    De pinot grigio-garganega van Cadia heeft een lichte, groengele kleur. De wijn is fris en licht, met wit-en citrusfruit en aangename zuren. De garganega geeft een fijn likje kruidigheid en een aangenaam bittertje. Lekker voor bij de borrel of op het terras.

  • Sandro de Bruno Soave DOC wijnfles

    Soave
    Sandro de Bruno

    Geurig als een brem in de lente, met acaciahoning en de geur van versgebrande granola op de tweede viool. Ook in de smaak krijgt het rijpe fruit op een prettige manier context door een amandelbittertje en zachte citrus indrukken.

  • Sandro di Bruno Soave Colli Scaligeri wijnfles

    Soave Colli Scaligeri
    Sandro de Bruno

    De Soave DOC Colli Scaligeri van Sandro de Bruno is zeer aromatisch: fruittonen van rijpe peer en vijg gecombineerd met mineraliteit en droge amandelen. De smaak is droog en warm. Medium bodied. Ook hier een hele fijne mineraliteit en zuren. Typisch "amandelbittertje" in de afdronk. Nu al heerlijk op dronk maar kan ook ontzettend goed ouderen.

  • Sandro de Bruno Soave Monte san Piero wijnfles

    Soave Superiore Monte San Piero
    Sandro de Bruno

    Een combinatie van rijkdom en mooie zuren zoals die in de beste wijnen voorkomt. De geur is mokka, hazelnoot en peer en je verwacht een romige smaak, die ook komt. De wijn is mondvullend, krachtig en vol rondeur, met een likje sinaasappel en walnoot toe voor een opwekkende afdronk.

  • Solo per Noi frizzante Col Fondo
    Cavazza

    In 1895 vond Federico Martinotti de charmat-methode uit en iedereen die wel eens een glaasje prosecco heeft gedronken weet wat daar het resultaat van is. Maar hoe smaakte prosecco vóór 1895? Het antwoord op die vraag heb je in je hand. Col Fondo is mousserende wijn waarbij de wijn in de fles heeft gegist en waar de gistcellen nog in de fles zitten. Dit beïnvloedt de smaak en ook de troebelheid van het drankje, het is net anders, heerlijk fris. Met andere aroma’s die samenhangen met de aanwezigheid van de gist. Saluti cordiali van de familie Cavazza die voor eigen gebruik ( solo per noi ) altijd een kleine hoeveelheid wijn op de old skool manier is blijven maken.