Wijnen van de Gewürztraminer druif

Producenten

Wijnen

 • Wijnfles Gewurztraminer Engel

  Gewürztraminer Cuvée reserve
  Fernand Engel

  De Gewürztraminer reserve van Engel heeft verleidelijke aroma's van lychee, roos en witte bloemen. Ook ruik je diverse specerijen als kaneel en steranijs. Qua smaak is de aanzet zacht en fris maar wordt gevolgd door zoet fruit en tonen van banaan, kweepeer en marsepein. De afdronk is lang en krachtig met uiteraard ook hierin een restzoetje. Bij pittige gerechten uit de Aziatische keuken, of bijvoorbeeld foie gras.

 • texture like sun wijnfles ochota barrels

  texture like sun sector 9 red
  Ochota Barrels

  Deze toverdrank heeft eigenschappen die wat Alice-in-Wonderland-achtig aandoen (De Cheshire cat zou tevreden zijn over het op alle kurken en dozen geprinte "meow"). Sprookjesachtig, betoverend, je betreedt een andere wereld en tegelijk is alles lief en vriendelijk aan deze wijn, met een hoofdrol voor bosaardbeitjes en rozenbottels. Koel het lekkerst!  

 • wijnfles weird berries in the woods gewürztraminer ochota barrels

  weird berries in the woods gewürztraminer
  Ochota Barrels

  Weird berries in the woods is een gewürztraminer met kenmerken zoals lychee, gember, vlierbloesem, bloemig en kruidig. Maar zoals je van ochota barrels mag verwachten met een geheel eigen(-wijs) karakter, een fijne frisheid en laag in de alcohol. Mooier dan Richard Hemming MW kunnen wij het niet omschrijven: ' I can't help comparing the wine to the man: a former punk bass-player turned hands-off winemaker, going from raucous to reflective'   [specificaties]   Vinificatie De druiven voor de weird berries in the woods worden eerder dan gebruikelijk geoogst. Vervolgens voor een korte periode vergist op de schilletjes. Met zeer minimale toevoeging van sulfiet. Achtergrond De oogst…