Wijnen van de Grenache / Garnacha druif
Producenten
- Bodegas Estada
- Cavazza
- Celler Ardèvol
- Château Croix d'Allons
- Domaine de Bachellery
- Domaine des Chanssaud
- Domaine des Homs
- Domaine des Soulanes
- Domaine Élodie Jaume
- L'Oratoire Saint Andrieu
- Ochota Barrels
- Pascona
Wijnen
-
A en perdre le soufre Côtes du Rhône Rouge
Domaine Élodie JaumeSap, lekker veel sap, op een stevig onderstel. De syrah geeft hem die uitnodigende geur van donker fruit. In de mond zorgen fijne tannines en frisheid voor tegenspel.
-
Baccalarius Rouge
Domaine de BachelleryDe Baccalarius Rouge biedt in de neus verleidelijke aroma's van rijpe zwarte bessen, pruimen en subtiele hints van kruiden en specerijen. Bij het proeven onthult de wijn een mooie balans tussen kracht en elegantie. Zachte, zijdezachte tannines begeleiden smaken van rood fruit, zoals bramen en zwarte kersen, met een vleugje vanille en een hint van kruidige tonen.
-
Bandol Rosé
Château Croix d'AllonsWat een dijk van een rosé! Prachtige lichtroze kleur met in de neus eerst een bak rood fruit met vooral aardbei en de frisheid van witte bloemen. Dan ook wat perzik, meloen en kruiden. De smaak is rijp en vol met ook hier veel aardbei en rode bessen. De wijn is lekker droog met een fijne kruidigheid. Wijngaard Chateau Croix d'Allons is een domein dat zich uitstrekt over bijna 9 hectare. De wijngaarden bevinden zich op zeldzame en zeer oude geologische formaties uit het Trias, bestaande uit kalksteen en Cornieule (een dolomiet waarvan de…
-
Bandol Rouge
Château Croix d'AllonsDe Bandol rouge heeft in de neus eerst zwart bosfruit, vervolgens bosbessen, zwarte kersen, leer en kruidnagel. In de mond rokerig, tijm met daarnaast fijne zuren en tannines. Wijngaard Chateau Croix d'Allons is een domein dat zich uitstrekt over bijna 9 hectare. De wijngaarden bevinden zich op zeldzame en zeer oude geologische formaties uit het Trias, bestaande uit kalksteen en Cornieule (een dolomiet waarvan de gaten gevuld zijn met gips, als het gips oplost wordt het gesteente poreus), waardoor de wijnstokken hun uitzonderlijke karakter krijgen. Op deze percelen vinden we…
-
Châteauneuf du Pape Chanssaud d'Antan
Domaine des ChanssaudDe Châteauneuf du Pape d'Antan Rouge is zeer donker van fruit, maar ook met mokka. Veel kracht, en door de mineraliteit en focus tegelijk een enorme verfijning.
-
Châteauneuf du Pape Rouge
Domaine des ChanssaudDe beste plek voor grenache in Frankrijk is hier op de rolkeien van de voormalige pausenstad. Cederhout, cacao en dik rijp fruit in de geur en een krachtig smakenpalet met specerijen, tijm en mokka.
-
Côteaux Varois en Provence rosé
L'Oratoire Saint AndrieuZeer lichte rosé, typisch Provence. Niets zoetigs aan, mooi droog en kruidig, met 'n bittertje in de afdronk. Lekker witte bloemen en rondeur van 10% rolle in de blend.
-
Côtes du Rhône Coudoulet rouge
Domaine Élodie JaumeEen biodynamische blend van Grenache, Mourvèdre en Syrah van oude wijnstokken op klei- en kalksteenrijke terrassen. Deze wijn biedt een sappige structuur, met kruidige en fruitige tonen, en behoudt elegantie en frisheid dankzij rijping in betonnen vaten.
-
Côtes du Rhône Rouge
Domaine des ChanssaudZuiver rood fruit heeft de overhand in deze grenache gedomineerde blend, met een draai van de pepermolen en een takje laurier voor wat extra pit. De tannines zijn rijp en vriendelijk.
-
fugazi grenache
Ochota BarrelsKun je Grenache vroeg oogsten en er goede wijn van maken? Ik denk dat de meeste mensen in de wijnwereld deze vraag negatief zullen beantwoorden. Zo niet Taras Ochota, die spreekt door zijn wijnen. Doet in de verte wat denken aan de grenache van Gredos: aromatisch, medium bodied, transparant en spannend!
-
Jean Pull Rouge Côtes du Roussillon
Domaine des SoulanesDe druiven voor de Jean Pull Rouge worden vroeg geoogst, zodat de wijn heerlijk naar kersenbloesem, kruiden en sering geurt. Echter in de mond niet zwaar, eerder fris en mineraal.
-
La Mare de Montsant
PasconaLa Mare (oftewel de moeder) de Pascona heeft verleidelijke en zwoele aroma's van rijp zwart fruit, vijgen, vanille en rozemarijn. De smaak is vol met veel sappigheid. Ook heeft de wijn ondanks zijn kracht nog een fijne elegantie en zuren. Lekker bij gegrild vlees.
-
Lo Pare de Montsant
PasconaLo Pare (oftewel de vader) de Pascona heeft aroma's van rijp en zondoorstoofd fruit, bramenjam, balsamico, kruidnagel, kaneel en iets rokerigs. De smaak is krachtig en woest maar ook evenwichtig, met donker fruit en een lichte kruidigheid. Lekker bij gegrild vlees.
-
Maury Vin Doux Rouge
Domaine des SoulanesHeerlijke verteerbare vin doux naturel. De kleur is dieprood, met zowel in de neus als smaak veel rood fruit. De tannines zijn zacht en aangenaam en er is een uitstekende balans tussen suikers en frisheid. Laat de chocoladedesserts maar komen!
-
Minervois Paul
Domaine des HomsVerfijnd, krokant en koel mineraal, schijnbaar moeiteloos balancerend tussen kracht en energie, plezier en diepgang. De koele stijl syrah speelt het hoogste lied, met bosfruit, zwarte peper, en viooltjes.
-
Montsant Classic
PasconaHarmonieuze, vloeiende compositie, die verleidelijke specerijenaroma's aanéén rijgt met zwoel fruit, soepel en vol tegelijk. Ook het hout is prachtig verweven met de andere smaakcomponenten.
-
Patchwork Rouge Côtes Catalanes
Domaine des SoulanesEen heerlijk doordrinkbare rode wijn met veel fruitvulling en plezier. Het fruit staat voorop, maar de wijn heeft absoluut een goede structuur en rijpe en hartige tannines.
-
Priorat Anjoli
Celler ArdèvolDe Anjoli van Ardèvol is een krachtige wijn met alle ingrediënten die je van een wijn uit deze streek verwacht. Een beetje woest, krachtig, kruidig, met stevige tannines, een gezonde blos op de wangen en flink alcohol. Maar dat toont geen moment storend door de enorme vracht aan fruit. Daarbij vechten kruidensmaken om een plaatsje op de voorgrond. Niettemin is de wijn mooi in balans, een knappe prestatie! (Al zal Josep benadrukken dat het een prestatie van moeder natuur betreft. Daar zijn stijl van wijnmaken makkelijk onder de noemer "non-interventionalistisch valt te scharen)
-
Priorat Coma d'en Romeu
Celler ArdèvolRokerig, zwarte bes, laurier en lavendel. Woest en kruidig. Zeer krachtige wijn met een hele lange afdronk. Zowel hout als een wat hoger alcoholpercentage zijn aanwezig, maar zonder dat dit overheerst. Het bijzondere terroir van de Priorat proef je terug in deze wijn.
-
Sarrat del Mas Rouge Côtes du Roussillon
Domaine des SoulanesIn de neus veel zwart fruit, cassis, toast en peper. De wijn is vrij rijp en heeft een erg mooie balans tussen kracht, fruit en frisse zuren. De afdronk is prachtig lang. Heerlijk bij wild.
-
Somontano tinto roble
Bodegas EstadaDe Somontano tinto roble van Bodegas Estada heeft een heldere rode kleur met paarse randen. Intense aroma's van rood fruit en bessen gecombineerd met kruidigheid en gebrande koffie. De smaak is rond en soepel met zachte tannines en veel fruit.
-
Tai Rosso
CavazzaZeer lichte rode wijn barstensvol frambozenfruit en met een hele lichte aardse toets. Geurig en fris is deze wijn lichtgekoeld op zijn best op een terras, bij een picknick of barbecue
-
texture like sun sector 9 red
Ochota BarrelsDeze toverdrank heeft eigenschappen die wat Alice-in-Wonderland-achtig aandoen (De Cheshire cat zou tevreden zijn over het op alle kurken en dozen geprinte "meow"). Sprookjesachtig, betoverend, je betreedt een andere wereld en tegelijk is alles lief en vriendelijk aan deze wijn, met een hoofdrol voor bosaardbeitjes en rozenbottels. Koel het lekkerst!