Wijnen van de Merlot druif

Producenten

Wijnen

  • Castillon Côtes de Bordeaux
    Domaine de l'A

    Stéphane en Christine Derenoncourt maken op hun thuischâteau in het relatief nog onbekende (maar lees bv. de Perswijn van februari 2021 en je krijgt de indruk dat dat niet lang meer gaat duren) Castillon een Bordeaux, die je met je ogen dicht voor een hele goeie Saint Emilion met bijbehorend prijskaartje zou verslijten. Sappige merlot en cabernet blend in een middengewicht, koele stijl. Momenteel zijn bij ons de volgende wijnen van Stéphane en Christine Derenoncourt op voorraad: 2013: -uitverkocht- Koud en moeilijk jaar, gered door de opbrengst terug te brengen tot 13 hectoliter per hectare 2014: Klassiek, ras, lengte, zeker rijpingspotentieel maar nu heerlijk op dronk 2015: Volgens de Revue des vins de France de beste die ze tot op heden maakten, begint langzaam te komen, geef 'm wat lucht, liefst een paar uur tevoren openen.

  • Wijnfles Litrotto Rosso l'Archetipo

    Litrotto Rosso
    l'Archetipo

    Verrassende vin de soif uit Puglia koppelt koppig karakter aan fijnmazige tannines en goeie mineraliteit. Zwoele aroma's van bloesems, pijptabak en laurier en een juicy bite maken het plaatje compleet. Ultiem bij een plankje salumi.

  • Wijnfles lo Petito de Montsant Pascona

    Lo Petitó de Montsant
    Pascona

    Wat een uitnodigende bak fruit stuift er op uit het glas, dat zal de syrah zijn? Ook een aardse toon, haast cabernet franc-achtig maar dan met een mediterrane rijpe touch. De gevaarlijke doordrinkfactor neemt toe bij licht terugkoelen, dus het lekkerst tussen de 14 en 16 graden. Lo Petitó, oftewel het kleintje van La Mare & Lo Pare is de meest frisse van de wijnen van Pascona in ons assortiment.

  • Fles rode wijn Médoc van Saint-Hilaire

    Médoc Cru Bourgeois
    Château Saint Hilaire

    Deze mooi karakteristieke "petit Bordeaux" van Château Saint-Hilaire is nu perfect op dronk. Hij biedt typische cabernetsmaken en aroma's als grafiet en zwarte bessen. De wijn is gebouwd op een volle body van voluptueus rijp merlotfruit. De wijn wordt net als Margaux, Lafite en Latour (om er maar een paar te noemen) geblend door Eric Boissenot.

  • Merlot Veneto
    Cadia

    De Cadia merlot heeft een helderrode kleur en een intens aroma van rode bessen. De smaak is zijdezacht, rond en fruitig met hints van groene peper.

  • fles rode wijn Pivier van Cesconi

    Pivier
    Cesconi

    De Pivier is de rode topwijn van Cesconi, gemaakt van 100% merlot. Een enorme bak rood fruit in zowel de neus als smaak en daarnaast laurier, drop en cacao. Aangename zuren en tannines.

  • Priorat Anjoli
    Celler Ardèvol

    De Anjoli van Ardèvol is een krachtige wijn met alle ingrediënten die je van een wijn uit deze streek verwacht. Een beetje woest, krachtig, kruidig, met stevige tannines, een gezonde blos op de wangen en flink alcohol. Maar dat toont geen moment storend door de enorme vracht aan fruit. Daarbij vechten kruidensmaken om een plaatsje op de voorgrond. Niettemin is de wijn mooi in balans, een knappe prestatie! (Al zal Josep benadrukken dat het een prestatie van moeder natuur betreft. Daar zijn stijl van wijnmaken makkelijk onder de noemer "non-interventionalistisch valt te scharen)

  • Priorat Coma d'en Romeu
    Celler Ardèvol

    Rokerig, zwarte bes, laurier en lavendel. Woest en kruidig. Zeer krachtige wijn met een hele lange afdronk. Zowel hout als een wat hoger alcoholpercentage zijn aanwezig, maar zonder dat dit overheerst. Het bijzondere terroir van de Priorat proef je terug in deze wijn.

  • Ardevol Terra d'Hom wijnfles

    Priorat Terra d'Hom
    Celler Ardèvol

    Deze cuvée van Ardevol is een grootse wijn en bestaat uit 80% Syrah, 10% Merlot en 10% Carinyena. Donkerpaarse kleur, pruimen, zwarte bes en iets van rokerigheid. Kracht, alcohol, rijpe tannines maar ook fijne aanwezige zuren, waardoor deze wijn geen moment té log of zwaar wordt. Geef de wijn zeker wat lucht als je hem nu drinkt of laat als je de mogelijkheid hebt nog een paar jaar rijpen in de kelder!

  • Saffredi

    In oogstjaar 2012 overtrof volgens onder meer James Suckling en Antonio Galloni de Saffredi zijn mede-super-Toscanen (Masseto, Sassicaia, Ornellaia en Redigaff, allen meer dan drie keer zo duur). Eerstgenoemde gaf de wijn zelfs een perfecte score, namelijk 100 van de 100 punten. Iets wat wij opmerkten toen ineens op één dag allerlei buitenlandse gasten opbelden om te informeren naar de beschikbaarheid. Inmiddels is de wijn prachtig op dronk en nog altijd een koopje voor liefhebbers.

  • Saint Estèphe 2016

    Prachtige klassieke door vooral de cabernet sauvignon getypeerde wijn. Toch is de stijl donker, haast inkt-achtig met kruidigheid en zwarte bes. Met zijn kracht en donker fruit doet hij zijn Saint Estèphe naam eer aan. Deze 2016 biedt ongelofelijk veel Bordeaux voor zijn prijs. De blend is dit jaar 69% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 4% Cabernet Franc and 2% Petit Verdot,