Wijnen van de Pinot Gris / Pinot Grigio druif

Producenten

Wijnen

 • Apostelhoeve Cuvée XII
  Apostelhoeve

  De wijn is aromatisch met geuren van wit fruit, tropisch fruit en iets floraals. De smaak is vrij rond en sappig, met aangename zuren die voor een frisse balans zorgen, en veel tropisch fruit. De Cuvée XII van de Apostelhoeve is één van onze favoriete Nederlandse witte wijnen. Breed inzetbare wijn bij bijvoorbeeld rijke salades met vis of gerechten met een Aziatische touch, maar zeker ook bij witte asperges.

 • afbeelding wijn fles olivar van cesconi

  Olivar
  Cesconi

  De Chardonnay brengt romige rijkdom, maar ook prachtige zuren. De Pinot Grigio het heerlijke amandelspijsaccent. Tot slot draagt de Pinot Bianco bij aan het fruitige karakter.

 • Pinot Grigio Cavazza wijnfles

  Pinot Grigio delle Venezie
  Cavazza

  Deze pinot grigio ruikt naar kweepeer, amandelspijs, en nootmuskaat en smaakt zacht naar sappig wit fruit.

 • Cadia Pinot Grigio Garganega wijnfles

  Pinot Grigio Garganega
  Cadia

  De pinot grigio garganega van Cadia heeft een lichte, groengele kleur. De wijn is fris en licht, met wit-en citrusfruit en aangename zuren. De garganega geeft een fijn likje kruidigheid en een aangenaam bittertje. Lekker voor bij de borrel of op het terras.

 • Wijnfles Pinot Grigio Cesconi

  Pinot Grigio Kreuzer
  Cesconi

  De Pinot Grigio Kreuzer is volgens de gebroeders Cesconi Pinot Grigio zoals deze bedoeld is: klassiek, mineraal, focus, complexiteit en lengte. Dit is één van de favoriete wijn-spijs wijnen van Arisz et al. De complexiteit in combinatie met de zuren zorgen er voor dat de wijn kruidige gerechten erg goed aan kan. Maar hij misstaat zeker ook niet bij rijke salades, frisse kazen en zelfs wit vlees. [specificaties] Wijngaard De bodem in dit deel van de Pressano heuvel bestaat uit 250 miljoen jaar oude kalk van zeefossielen, vermengd met een vrij warme, kleirijke toplaag. De wijngaard is gelegen op 300 meter hoogte en…

 • Wijnfles Pinot Grigio Erste + Neue

  Pinot Grigio Südtirol
  Erste + Neue

  Dezelfde druif als de pinot gris in de Elzas. Oftewel zeer aromatisch, met in de geur witte bloemen, specerijen en amandelspijs. In het noorden van Italië wordt de druif echter wat langzamer rijp en eerder geplukt. Hierdoor heeft de smaak een aantrekkelijke frisheid en mineraliteit.