Wijnen van de Pinot Noir / Spätburgunder / Pinot Nero druif

Producenten

Wijnen

  • Wijnfles a forest pinot noir ochota barrels

    a forest pinot noir
    Ochota Barrels

    Rozenblaadjes en groene kruiden stuiven je glas uit bij het inschenken van deze transparante schoonheid. Dennenhars, lavendel en thijm vormen de opmaat voor een smakenpalet met pruimen en five spices. Een subtiele sappigheid vol fijne zuren en krokante tannines.

  • Fles Cava Rosat van Bolet

    Cava Brut Rosat Pinot Noir
    Caves Bolet

    De rosé Cava van Bolet heeft klassieke aroma's van aardbei en kersen met hints van brood, brioche en bloemen. Hoewel de smaak van rijper fruit als kers zeker aanwezig is, is deze cava zeker ook voldoende fris. Een uitgebalanceerde mousserende wijn met lekkere zuren.

  • wijnfles Cremant d'Alsace Engel

    Crémant d'Alsace
    Fernand Engel

    Deze Crémant d'Alsace van Domaine Fernand Engel ruikt heerlijk naar vers gebakken brood en witte perzik, heeft een fijne mousse en sappig wit fruit. Hij s krachtig, intens en bezit een fijne zuurgraad. De afdronk is zacht en rond, Een feestje!

  • Wijnfles Pinot Noir Domaine de Bachellery

    Pinot Noir
    Domaine de Bachellery

    De Pinot Noir van Bachellery heeft een prachtige, granaatappel-rode kleur. De neus is expressief aromatisch. Met veel rood fruit en viooltjes. In de smaak eerst ook veel fruit, vooral kersen, rode bes en cranberry. Daarnaast ook, zeker voor Pinot Noir, vrij veel rondeur. In de afdronk behoorlijk wat lengte en kruidigheid.

  • Saint Aubin premier cru les Perrieres

    Saint-Aubin Premier cru les Perrières
    Jérôme Fornerot

    Dit is rode Saint-Aubin zoals ie bedoeld is. Met klein rood fruit, fijne en precieze contouren en een kenmerkend kalkachtig accent. [specificaties] Wijngaard Op de zuidhellingen van de Rochepot, naast het dorpje Gamay ligt deze premier cru wijngaard, zo genoemd naar de voormalige steengroeve. Deze staat aangeplant met 60 jaar oude, Guyot en Royat gesnoeide, pinot fin. Vinificatie Na de handmatige oogst worden de druiven geselecteerd en ontsteeld en gedurende twee tot drie weken vergist. Nadat de wijnen zijn overgestoken, rijpen ze nog een jaar op voor vijftien procent nieuwe demi-muids, vaten van zeshonderd liter. Tenslotte wordt de wijn gebotteld en na…