Wijnen van de Pinot Noir / Spätburgunder / Pinot Nero druif
Producenten
Wijnen
-
a forest pinot noir
Ochota BarrelsRozenblaadjes en groene kruiden stuiven je glas uit bij het inschenken van deze transparante schoonheid. Dennenhars, lavendel en thijm vormen de opmaat voor een smakenpalet met pruimen en five spices. Een subtiele sappigheid vol fijne zuren en krokante tannines.
-
Cava Brut Rosat Pinot Noir
Caves BoletDe rosé Cava van Bolet heeft klassieke aroma's van aardbei en kersen met hints van brood, brioche en bloemen. Hoewel de smaak van rijper fruit als kers zeker aanwezig is, is deze cava zeker ook voldoende fris. Een uitgebalanceerde mousserende wijn met lekkere zuren.
-
Crémant d'Alsace
Fernand EngelDeze Crémant d'Alsace van Domaine Fernand Engel ruikt heerlijk naar vers gebakken brood en witte perzik, heeft een fijne mousse en sappig wit fruit. Hij s krachtig, intens en bezit een fijne zuurgraad. De afdronk is zacht en rond, Een feestje!
-
Pinot Noir
Domaine de BachelleryDe Pinot Noir van Bachellery heeft een prachtige, granaatappel-rode kleur. De neus is expressief aromatisch. Met veel rood fruit en viooltjes. In de smaak eerst ook veel fruit, vooral kersen, rode bes en cranberry. Daarnaast ook, zeker voor Pinot Noir, vrij veel rondeur. In de afdronk behoorlijk wat lengte en kruidigheid.
-
Saint-Aubin Premier cru les Perrières
Jérôme FornerotDit is rode Saint-Aubin zoals ie bedoeld is. Met klein rood fruit, fijne en precieze contouren en een kenmerkend kalkachtig accent. [specificaties] Wijngaard Op de zuidhellingen van de Rochepot, naast het dorpje Gamay ligt deze premier cru wijngaard, zo genoemd naar de voormalige steengroeve. Deze staat aangeplant met 60 jaar oude, Guyot en Royat gesnoeide, pinot fin. Vinificatie Na de handmatige oogst worden de druiven geselecteerd en ontsteeld en gedurende twee tot drie weken vergist. Nadat de wijnen zijn overgestoken, rijpen ze nog een jaar op voor vijftien procent nieuwe demi-muids, vaten van zeshonderd liter. Tenslotte wordt de wijn gebotteld en na…