Wijnen uit Frankrijk
Producenten
- Château Croix d'Allons
- Château Fontarèche
- Château Saint Hilaire
- Domaine de Bachellery
- Domaine de l'A
- Domaine des Bleuces
- Domaine des Chanssaud
- Domaine des Echardières
- Domaine des Homs
- Domaine des Soulanes
- Domaine Valdition
- Domaine Vessigaud
- Elodie Jaume
- Fabien Duveau
- Fernand Engel
- Garnier et fils
- Guillaume Chanudet
- L'Oratoire Saint Andrieu
- Olivier Clénet
- Remi Niero
- Varnier Fannière
Wijnen
-
A en perdre le soufre Côtes du Rhône Rouge
Elodie JaumeSap, lekker veel sap, op een stevig onderstel. De syrah geeft hem die uitnodigende geur van donker fruit. In de mond zorgen fijne tannines en frisheid voor tegenspel.
-
Alpilles Blanc
Domaine ValditionHet karakter van deze wijn wordt in belangrijke mate bepaald door rijke romigheid van de Rousanne. Verder proef je amandelbitter en herken je veel aroma's van witte bloemen. Door zijn rijke karakter is dit een ideale metgezel van mediterrane visgerechten. [specificaties] Wijngaard Deze wijn groeit op een bodem van klei en kalksteen, met kiezels en marmer. De wijngaarden zijn gelegen in het hart van de Provence op de uitlopers van het Alpilles-gebergte, bij de monding van de Rhône. Vinificatie De druiven worden 's nachts geoogst. Ze krijgen deels een schilweking alvorens ze zacht geperst worden en onttroebeld. Vervolgens vergist het sap op een…
-
Anjou blanc
Domaine des BleucesZeer goed gevulde en mooi zuivere chenin blanc. Levendige structuur, spannende kruidigheid van kamille, hooi en natte wol. Gastronomische wijn.
-
Bandol Blanc
Château Croix d'AllonsDe Bandol Blanc heeft in de neus citrusfruit en gekonfijte citroen. Ook in de smaak komt het citrusfruit terug, maar wordt hier begeleid door sappig en vers geel fruit. Verfrissende en verkwikkende witte wijn met lengte. [specificaties] Wijngaard Chateau Croix d'Allons is een domein dat zich uitstrekt over bijna 9 hectare. De wijngaarden bevinden zich op zeldzame en zeer oude geologische formaties uit het Trias, bestaande uit kalksteen en Cornieule (een dolomiet waarvan de gaten gevuld zijn met gips, als het gips oplost wordt het gesteente poreus), waardoor de wijnstokken hun uitzonderlijke karakter krijgen.
-
Bandol Rosé
Château Croix d'AllonsWat een dijk van een rosé! Prachtige lichtroze kleur met in de neus eerst een bak rood fruit met vooral aardbei en de frisheid van witte bloemen. Dan ook wat perzik, meloen en kruiden. De smaak is rijp en vol met ook hier veel aardbei en rode bessen. De wijn is lekker droog met een fijne kruidigheid. [specificaties] Wijngaard Chateau Croix d'Allons is een domein dat zich uitstrekt over bijna 9 hectare. De wijngaarden bevinden zich op zeldzame en zeer oude geologische formaties uit het Trias, bestaande uit kalksteen en Cornieule (een dolomiet waarvan de…
-
Bandol Rouge
Château Croix d'AllonsDe Bandol rouge heeft in de neus eerst zwart bosfruit, vervolgens bosbessen, zwarte kersen, leer en kruidnagel. In de mond rokerig, tijm met daarnaast fijne zuren en tannines. [specificaties] Wijngaard Chateau Croix d'Allons is een domein dat zich uitstrekt over bijna 9 hectare. De wijngaarden bevinden zich op zeldzame en zeer oude geologische formaties uit het Trias, bestaande uit kalksteen en Cornieule (een dolomiet waarvan de gaten gevuld zijn met gips, als het gips oplost wordt het gesteente poreus), waardoor de wijnstokken hun uitzonderlijke karakter krijgen. Op deze percelen vinden we…
-
Castillon Côtes de Bordeaux
Domaine de l'AStéphane en Christine Derenoncourt maken op hun thuischâteau in het relatief nog onbekende (maar lees bv. de Perswijn van februari 2021 en je krijgt de indruk dat dat niet lang meer gaat duren) Castillon een Bordeaux, die je met je ogen dicht voor een hele goeie Saint Emilion met bijbehorend prijskaartje zou verslijten. Sappige merlot en cabernet blend in een middengewicht, koele stijl. Momenteel zijn bij ons de volgende wijnen van Stéphane en Christine Derenoncourt op voorraad: 2013: -uitverkocht- Koud en moeilijk jaar, gered door de opbrengst terug te brengen tot 13 hectoliter per hectare 2014: Klassiek, ras, lengte, zeker rijpingspotentieel maar nu heerlijk op dronk 2015: Volgens de Revue des vins de France de beste die ze tot op heden maakten, begint langzaam te komen, geef 'm wat lucht, liefst een paar uur tevoren openen.
-
Chablis
Garnier et filsDe Chablis van Garnier & Fils heeft een hele fijne neus met een voor deze regio kenmerkende mineraliteit en zuiverheid, in combinatie met verse kruiden en witte bloemen. In de smaak gul en rijp wit fruit en kracht, in combinatie met strakke en frisse zuren. De afdronk is heerlijk lang en zuiver. Klassieke en heerlijke combinaties bij deze chablis zijn natuurlijk oesters of een plateau fruit de mer. Maar kan zeker ook goed worden gecombineerd met zachte, witte kazen.
-
Chablis Premier Cru 'Fourchaume'
Garnier et filsDeze Chablis premier cru van Garnier & Fils ruikt naar citrus, bloemen en sinaasappelschil. Maar daarnaast komt zeker ook toast, amandel en rijper fruit als perzik naar voren. De smaak is rond, romig en vettig maar het blijft natuurlijk wel Chablis, dus dit gaat gepaard met mooie mineraliteit, stevige zuren en een lange afdronk. Lekker bij gerechten met stevigere vis als tarbot, of bij verse kreeft of langoustine.
-
Champagne Brût Grand Cru Blanc des Blancs
Varnier FannièreDeze Champagne komt alleen van de beste, als grand cru geclasseerde, wijngaarden van de Côte des Blancs. Alles wordt in het werk gesteld het typische Avize karakter van geurige witte bloemen en krijtige mineraliteit in een zacht kader over het voetlicht te brengen.
-
Champagne Brût Zéro Grand Cru Blanc des Blancs
Varnier FannièreVolgens Alan Meadows is de Grand Cru Brut ~Zéro champagne van Varnier Fannière: "lush to the point of opulence, and the term hedonistic applies". Ook op ons maakt deze cuvée indruk. Dankzij de combinatie van de beendroge stijl die een serieuze en minerale ondertoon geeft aan de royale aroma's van brioche en hooi, haast Sauternes-achtig. Het voluptueuze mondgevoel en de lange, gewichtloze afdronk lossen de belofte vervolgens ruimhartig in.
-
Champagne Grand Cru Jean Fannière Origine
Varnier FannièreDe Jean Fannière is de meest serieuze, klievende, gefocuste en minerale champagne van Varnier, die ook de meeste flesrijping nodig heeft
-
Champagne Grand Cru St-Denis
Varnier FannièreOnze absolute favoriet. Geeft een soort verantwoord genieten gevoel. Je inner-winegeek gaat uit zijn dak van de serieuze structuur, het krijt in de neus en de krachtige en loepzuivere transparantie. Terwijl de hedonist in je aan zijn trekken komt met de heerlijke geur van autolytische brioche, de romigheid en de combinatie van rijpe peer en witte bloemen. [specificaties] Wijngaard De cuvée St-Denis komt van 65 jaar oude stokken in de wijngaard Le Clos du Grand Père in Avize. Vinificatie Persen doet Valérie met de verticale Coquard-pers van opa. De stille wijn, die met micro-oxygenatie expres aan enige zuurstof wordt blootgesteld ondergaat de volledige malo. Alleen het…
-
Champagne Grand Vintage 2013 Blanc des Blancs
Varnier FannièreDe kracht en precisie van deze zo typisch Blanc des Blancs Champagne uit Avize worden maar net geëvenaard door zijn verleidelijke en breed uitwaaierende smakenpalet. [specificaties] Wijngaard Er is in 2013 niet veel gemaakt van deze wijn.De hagel verwoestte een substantieel deel van de druiven, maar dat wat de (zeer late) eindstreep haalde was van uitmuntende kwaliteit. Een groot deel van de druiven -de familie Varnier bezit 4 hectare grand cru wijngaard met veelal meer dan 80 jaar oude stokken- komt van nabij de wijnmakerij in Avize, maar er gaan ook druiven uit de eigen wijngaarden in Cramant en Oiry in deze blend. Vinificatie Persen doet…
-
Chardonnay Pays d'Oc
Domaine de BachelleryWat een heerlijk glas chardonnay is dit! Gul, sappig, geen fruitbom maar fijn en verfrissend. Wijngaard De regio waar deze wijngaarden liggen noemen de Fransen de "Biterrois". Het gebied tussen de Aude, de Herault, en de Middellandse zee. In het noorden de bergen van de Espinouse, in het zuiden de zanderige kust en het bassin van de Thau. De wat hogere ligging en de tramontana zorgen voor verkoeling respectievelijk droge lucht. Vinificatie Het 's nachts geoogste fruit wordt koel binnengebracht. Vervolgens ontsteeld en direct geperst onder CO2 om alle oxydatie buiten de deur te houden. De wijn wordt in de winery op…
-
Châteauneuf du Pape Blanc
Domaine des ChanssaudFlorale neus, en in de mond rijk echt fullbodied wit. Gelaagd, met nootmuskaat, five spices en abrikoos. Niet veel zuren maar wel een prachtige spanning van notenbitters, honing en kruiden. Niveau en inzetbaarheid á la klassieke stijl premier cru niveau witte Bourgogne.
-
Châteauneuf du Pape Chanssaud d'Antan
Domaine des ChanssaudDe Châteauneuf du Pape d'Antan Rouge is zeer donker van fruit, maar ook met mokka. Veel kracht, en door de mineraliteit en focus tegelijk een enorme verfijning.
-
Châteauneuf du Pape Rouge
Domaine des ChanssaudDe beste plek voor grenache in Frankrijk is hier op de rolkeien van de voormalige pausenstad. Cederhout, cacao en dik rijp fruit in de geur en een krachtig smakenpalet met specerijen, tijm en mokka.
-
Condrieu Chéry
Remi NieroFull-bodied, rijp fruit van witte perzik en geurig als een boeket veldbloemen. Met specerijen en mooie minerale stenigheid en een zeer lange afdronk hoort deze wijn bij de top van de appellatie.
-
Corbières Tradition Rouge
Château FontarècheSap van zwarte bessen, een beetje kruidigheid van laurierdrop. Een mond vol wijn maken deze warmbloedige mensenvriend uit de Aude tot de ideale borrelwijn of barbecue begeleider.
-
Crémant d'Alsace
Fernand EngelDeze Crémant d'Alsace van Domaine Fernand Engel ruikt heerlijk naar vers gebakken brood en witte perzik, heeft een fijne mousse en sappig wit fruit. Hij s krachtig, intens en bezit een fijne zuurgraad. De afdronk is zacht en rond, Een feestje!
-
Côteaux Varois en Provence rosé
L'Oratoire Saint AndrieuZeer lichte rosé, typisch Provence. Niets zoetigs aan, mooi droog en kruidig, met 'n bittertje in de afdronk. Lekker witte bloemen en rondeur van 10% rolle in de blend.
-
Côteaux du Layon les Bates
Domaine des BleucesRuikt naar honing, gebakken ananas, in de smaak gebrande noten en fijne specerijen, een rijke en viscose wijn met een mooie zuurgraad.
-
Côtes du Rhône Blanc
Domaine des ChanssaudVerleidelijke aroma’s van witte bloemen, met in de rijke smaak ook amandel en een zachte kruidigheid. Zeer geschikt voor mediterrane vis- en schaaldierengerechten.
-
Côtes du Rhône Rouge
Domaine des ChanssaudZuiver rood fruit heeft de overhand in deze grenache gedomineerde blend, met een draai van de pepermolen en een takje laurier voor wat extra pit. De tannines zijn rijp en vriendelijk.
-
Edelzwicker
Fernand EngelDe Edelzwicker heeft enerzijds een heerlijke balans tussen frisheid en zuren, anderzijds een licht zoetje met smaken van amandelspijs, perzik en abrikoos aan de andere kant. De neus is aromatisch en hierin valt van alles te ontdekken. Een mix van citrus en rijp fruit. Een peperige kruidigheid, maar zeker ook hints van vanille en karamel.
-
Fleur de Sel
Domaine de BachelleryJe wil een glas wijn met karakter, een glas dat breed inzetbaar is. Een wijn die zowel vol als krachtig is en niet alleen fris maar ook mediterraan. Klinkt onwaarschijnlijk maar het kan! Dit heerlijke kunststukje van de gebroeders Julien past altijd en overal. Bekoort door zijn bloemige aroma's, rondeur, notenbittertje en lichte ziltheid. [specificaties] Wijngaard De regio waar deze wijngaarden liggen noemen de Fransen de "Biterrois". Het gebied tussen de Aude, de Herault, en de Middellandse zee. In het noorden de bergen van de Espinouse, in het zuiden de zanderige kust en het bassin van de Thau. De wat hogere ligging…
-
Fleurie la Madone
Guillaume ChanudetMooie finesse, fris en concentratie, zachte tannines. De neus vol met aardbeien, donker fruit, en daarnaast kruidigheid.
-
Gewürztraminer Cuvée reserve
Fernand EngelDe Gewürztraminer reserve van Engel heeft verleidelijke aroma's van lychee, roos en witte bloemen. Ook ruik je diverse specerijen als kaneel en steranijs. Qua smaak is de aanzet zacht en fris maar wordt gevolgd door zoet fruit en tonen van banaan, kweepeer en marsepein. De afdronk is lang en krachtig met uiteraard ook hierin een restzoetje. Bij pittige gerechten uit de Aziatische keuken, of bijvoorbeeld foie gras.
-
Le Chardonnay
Domaine des HomsDe chardonnay van Domaine des Homs uit de Minervois regio heeft florale aroma's, witte bloemen en rijper fruit. Met de romigheid en een likje boter is dit een vrij rijke stijl chardonnay. Maar dan wel een wijn die door de zuren prachtig in balans is en een fijne frisheid bezit.
-
Le Temps d'Elise
Domaine de Bachellery[specificaties] Wijngaard De regio waar deze wijngaarden liggen noemen de Fransen de "Biterrois". Het gebied tussen de Aude, de Herault, en de Middellandse zee. In het noorden de bergen van de Espinouse, in het zuiden de zanderige kust en het bassin van de Thau. De wat hogere ligging en de tramontana zorgen voor verkoeling respectievelijk droge lucht. Vinificatie Het 's nachts geoogste fruit wordt koel binnengebracht. Vervolgens ontsteeld en direct geperst onder CO2 om alle oxydatie buiten de deur te houden. De wijn wordt in de winery op 8 graden gehouden voor een langzame vergisting van ruim een maand op stalen cuves. de…
-
Le Viognier
Domaine des HomsEen wijn die je gezichtspunt beïnvloedt! Je denkt "Ach ja....Zuidfranse viognier tja." Maar dan neem je een slok en daarna denk je "Héééééjjjj, wacht even!" Je kijkt goed naar het etiket, neemt nog een slok en je moet de nieuwe werkelijkheid aanvaarden dat Zuidfranse viognier on-ge-lo-fe-lijk verrassend en lip-smacking goed kan zijn! De wijn is zeer rijk, maar tegelijk zo spannend dat ie geen moment verveelt.
-
Maury Vin Doux
Domaine des SoulanesHeerlijke verteerbare vin doux naturel. De kleur is dieprood, met zowel in de neus als smaak veel rood fruit. De tannines zijn zacht en aangenaam en er is een uitstekende balans tussen suikers en frisheid. Laat de chocoladedesserts maar komen!
-
Minervois Paul
Domaine des HomsVerfijnd, krokant en koel mineraal, schijnbaar moeiteloos balancerend tussen kracht en energie, plezier en diepgang. De koele stijl syrah speelt het hoogste lied, met bosfruit, zwarte peper, en viooltjes.
-
Muscadet Gorges 2014
Olivier ClénetEen eeuwige jeugd lijkt deze prachtige terroirwijn te hebben. Met zijn 9 jaar voor een witte wijn behoorlijk op leeftijd, kan deze Muscadet het beste vergeleken worden met een Erste Lage Riesling of een cru uit de Bourgogne. Hartige, vineuze en frisse smaken zijn rimpelloos versmolten tot een soort essentie van bodem en plaats. [specificaties] Sinds 2011 zijn in Muscadet de eerste cru’s vastgesteld: Pallet, Clisson en Gorge met elk hun eigen terroir. Dat van Gorge, ten zuiden van de Loire ter hoogte van Nantes, wordt gekenmerkt door kleirijk Gabbro-gesteente. Dit is een soort gestolde magma tjokvol de meest…
-
Muscat petit bulles
Domaine des HomsDe petit bulles van Domaine des Homs heeft typische tonen van muscat in de neus. Aangename aroma's van gele perzik, rijpe cantaloupe en jasmijn. Frisse en zuivere smaak met een licht zoetje in de afdronk. Heerlijke bij frisse desserts met fruit, als aperitief of bij een uitgebreide brunch.
-
Mâcon-Charnay Bois Maréchal
Domaine VessigaudWijngaard Een kleine wijngaard van ongeveer 1 hectare met 8500 25 jaar oude wijnstokken. Omgeploegd voor veel leven in de toplaag van de bodem, met alleen plantaardige compost verrijkt. Sinds 2007 zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen en met ingang van oogstjaar 2022 biologisch gecertificeerd. Deze wijngaard staat op kalksteen en klei; de druiven worden met de hand geplukt. Vinificatie met alleen lokale gisten, 12 maanden rijping op grotendeels gebruikte houten vaten. [specificaties] Achtergrond De Maconnais is het zuidelijkste stukje van de Bourgogne. De wijngaarden hebben hier dus iets meer zon, en ook de bodem is rijker, met meer klei. Pierre Vessigaud is de 5e generatie van…
-
Mâcon-Fuissé "le Haut de Fuissé"
Domaine VessigaudIn de neus witte bloemen en iets citrusfruit. Rijke en complexe smaak, rond maar met fijne zuren.
-
Médoc Cru Bourgeois
Château Saint HilaireDeze mooi karakteristieke "petit Bordeaux" van Château Saint-Hilaire is nu perfect op dronk. Hij biedt typische cabernetsmaken en aroma's als grafiet en zwarte bessen. De wijn is gebouwd op een volle body van voluptueus rijp merlotfruit. De wijn wordt net als Margaux, Lafite en Latour (om er maar een paar te noemen) geblend door Eric Boissenot.
-
Patchwork
Domaine des Soulanes[specificaties] Wijngaard Vinificatie Achtergrond Daniel en Cathy Laffite’s domein ligt in Tautavel, één van de dorpen van de Roussillon waar zoete wijnen met de appellatie Maury mogen worden gemaakt: Blanc, rouge, ambré, hors d’age. Daarnaast ook droge rode en witte Côtes Catalanes en Côtes du Roussillon. Jean Pull -tevens de naam van een van rode wijnen van Domaine des Soulanes- was de vorige eigenaar van het domein. Hij werkte al sinds de jaren ’70 biologisch, een echte pionier! Daniel werkte reeds als wijnmaker bij hem, toen Jean Pull met pensioen ging liet hij Daniel uitzoeken welk deel hij wilde overnemen. Dat waren de beste…
-
Picapolle
Château FontarècheDe Picapolle is een verrassende nieuwe (voor ons) druivensoort! Enerzijds aardse, haast stalachtige aroma's, maar op een prettige manier. Anderzijds veel frisheid, krokant fruit en een slank postuur. De tannines zijn zacht en bescheiden, en hoewel de smaak direct en toegankelijk is, biedt deze toch tegelijk een spannende schakering van rijpe pruimen en aardsheid met fijne zuren als tegenwicht.
-
Pinot Blanc
Fernand EngelDeze wijn toont de rijpe en aromatische kant van Pinot Blanc maar blijft wel heerlijk verfrissend en doordrinkbaar.
-
Pinot Noir
Domaine de BachelleryDe Pinot Noir van Bachellery heeft een prachtige, granaatappel-rode kleur. De neus is expressief aromatisch. Met veel rood fruit en viooltjes. In de smaak eerst ook veel fruit, vooral kersen, rode bes en cranberry. Daarnaast ook, zeker voor Pinot Noir, vrij veel rondeur. In de afdronk behoorlijk wat lengte en kruidigheid.
-
Pouilly-Fuissé Vieilles Vignes
Domaine VessigaudDe Pouilly-Fuissé vieilles vignes van Vessigaud is een complexe en evenwichtige wijn. In de neus wat rijper tropisch fruit, lichte houttonen maar zeker ook iets citrus. Naast kracht een voor witte Bourgognes typisch minerale frisheid. Nu op dronk maar wint zeker nog aan complexiteit door even in de kelder weg te leggen.
-
Riesling Silberberg
Fernand EngelDe riesling Silberberg van Engel heeft een intens fruitige neus met wilde perzik, ananas en frissere grapefruit. Ook komen wat meer florale en notige tonen naar boven. De smaak is in de aanzet fris met veel tropisch fruit en een bittertje van grapefruitschil. De wijn is rond en rijk, met een lange afdronk en een klein restzoetje. Dit alles wordt in balans gehouden door de voor riesling zo typische zuren.
-
Riesling reserve
Fernand EngelDe riesling reserve van Engel is een zeer getypeerde Elzasser riesling, met intens aroma van witte bloemen en citrus, ook in smaak lekker levendig. Meteen bij de eerste slok merk je dat dit geen slanke wijn is. De wijn heeft een stevige structuur en leent zich uitstekend voor boerse ( Elzasser) gerechten, of juist gerechten met invloeden uit de Pacific of Aziatische keuken waarbij het spel tussen zoet en zuur een verrassende rol kan spelen.
-
Sarrat del Mas
Domaine des Soulanes[specificaties] Wijngaard De wijngaarden die Daniël zelf kon selecteren waren allen aangeplant met sinds 1972 biologisch bewerkte oude stokken. Ze staan op droge, stenige hellingen met een ondergrond van leisteen, klei en kalksteen. De wijngaarden worden door de Tramontana droog geblazen. Het natuurlijke rendement ligt erg laag, tussen de 15 en de 25 hectoliter per hectare, zodat de wijnen veel karakter ontwikkelen. Alles wordt met de hand geplukt en in kratten naar de wijnmakerij gebracht. Vinificatie De hele oogst wordt ontsteeld en per perceel gevinifieerd. Afgezien van temperatuurbeheersing tijdens de vergisting gebeurt alles traditioneel. Achtergrond …
-
Saumur Brût
Domaine des BleucesChenin Blanc is zó geschikt voor mousserende wijnen, met zijn heerlijke zuurgraad, zijn aroma's van mandarijntjes en witte bloemen en zijn brede smakenpalet. Inés Racault leerde de kneepjes van de remuage en het dégorgement van haar vader en doet alles eigenhandig. De wijn - tegelijk beendroog en zeer sappig - is daarmee het ideale apéritief.
-
Saumur Champigny Fruits de la Fôret
Domaine des BleucesDe Saumur Champigny van Bleuces heeft een prachtige robijnrode kleur met paarse tonen. De neus is intens, een bak fruit met bosbes, wilde aardbei en frambozen. Deze cabernet franc is harmonieus en elegant. Het gulle, frisse fruit en de fijne zuren staan voorop, en in de verte is een licht kruidig randje te bespeuren.
-
Saumur Champigny le Bourg
Fabien DuveauDe donkere, zijdeachtige en rijke stijl van deze cabernet franc Le Bourg doet denken aan die van een fijne Pomerol. Alles zit op de goede plaats en de balans lijkt vanzelfsprekend, met zijn complete gamma aan specerijen, tabak, vlierbessen en pruimen compact samengebald in een soepele en vrij slanke compositie. De lengte onderstreept de noblesse van deze wijn op grand cru niveau.
-
Saumur Champigny les Menais
Fabien DuveauDe quintessentie van cabernet franc, deze Saumur Champigny van Fabien Duveau. En het bewijs dat fijne wijn niet hoogdravend of dik hoeft te zijn. De kenmerkende geur met kersenfruit, laurier en groene kruiden zet direct een prikker op de kaart van dit deel van de Loire en de fijne sappige structuur van de wijn komt extra mooi uit bij een serveertemperatuur van een graad of 15.
-
Saumur blanc Hunaudière
Fabien DuveauDeze chenin blanc van Duveau ruikt naar groene kruiden, citroen en geroosterde hazelnoten. Mooie zuren ingebed in een volle structuur. Zó lekker bij gebakken schol!
-
Saumur blanc les Poyeux
Fabien DuveauChenin blanc in zeer rijke en krachtige vorm. Niet rijk van rijpheid, maar rijk van breedte, aroma en mondgevoel. Dat mondgevoel biedt romigheid en een flinke structuur, bijgestaan door een waaier aan geuren, van kurkuma en dille tot boenwas en hooi en een sappige dosis gele pruimen en golden delicious. Een dijk van een wijn voor bij een rijk visgerecht.
-
Touraine Chenonceaux la Long Bec
Domaine des EchardièresDe wijngaarden van Chenonceaux op de zuidoever van de Cher geven de beste sauvignons van de Touraine streek, met veel concentratie. Deze worden ook iets later geoogst waardoor deze witte wijn lekkere accenten van perzik en zwarte bes heeft. [specificaties] Wijngaard De wijngaarden in deze relatief nieuwe appellatie werden geselecteerd op het hoge kalkgehalte in de bodem. Dit is kenmerkend voor dit gebied rond het dorpje Chenonceaux. Met slechts een paar honderd inwoners, geniet dit dorpje toch grote bekendheid vanwege het spectaculaire, met de voeten in het water staande Château de Chenonceau. De druiven worden iets later geoogst dan die in de omringende…
-
Touraine sauvignon blanc
Domaine des EchardièresBenchmark Touraine met een hoofdrol voor knisperende grassprietjes, granny smith, frisse citrustonen. Sauvignon Blanc met precisie en een bijzonder prettige kruidigheid in de afdronk. Wijngaard De druiven voor deze Touraine groeien op kalkhoudende klei- en vuursteenbodems rondom de wijnmakerij op de rechteroever van de Cher. De wijngaarden worden duurzaam bewerkt, volgens de eisen gesteld door de Haute Valeur Environmental certificering. Vinificatie Alles op frisheid en hygiëne: de geselecteerde druiven worden na een korte inweking gekoeld vergist op RVS cuves om na zes maanden sur lie gebotteld te worden. Achtergrond Luc Poulain studeerde oenologie en kocht in 2000 het domein Échardières, met de belofte…
-
Tradition Blanc
Château FontarècheAls wij uit ons hele assortiment de "één-wijn-iedereen-blij"-wijn zou moeten aanwijzen, dan is het deze. Zó goed gemaakt, echt Zuid-Frans karakter, lekker vol sap, maar tegelijk zo zomers vrolijk en dorstlessend fris.
-
Viognier les Mijanelles
Château FontarècheRoyaal amandelbloesem, met een zweempje witte perzik. Hoewel de smaak vol is, is de stijl toch fris te noemen, met lekker verfrissend citrusfruit in de smaak.
-
l'Amandier
Domaine des HomsL'Amandier van Domaine des Homs is een heerlijke koele stijl wijn uit het hart van de Minervois regio, gemaakt van 100% cinsault druiven. In de neus vooral floraal met kersen en pruimenfruit. In de smaak veel fruit met vooral blauwe bes. Daarnaast een fijn pepertje en kruidigheid. Lichtgekoeld het lekkerst (tussen 14 en 16 graden).