Wijnen uit Italië

Producenten

Wijnen

  • Aglianico del Vulture
    Quarta Generazione

    Een soort Barolo met een mediterrane touch, zou je kunnen zeggen. Aardsheid, heerlijk sappig fruit. Krachtige, maar tegelijk prachtig rijpe tannines, die tegenspel krijgen van de fijne zuren van de aglianicodruif. Grand Cru niveau fruitkwaliteit en balans.

  • Aperitif Zero 0.0%
    Ciemme Liquori

    Met deze Aperitif Zero van Ciemme maak je in no-time een fantastische alcoholvrije Aperol Spritz. Zo heb je altijd een feestelijk en verrassend drankje zonder alcohol in huis. Extra leuk detail is dat het in Nederland exclusief via Arisz et al. verkrijgbaar is! Zie ook: Sambhugo 0%

  • Barbera d'Asti Pomorosso
    Coppo

    De Pomorosso is het vlaggenschip van de familie Coppo. 100% barbera met 14 maanden rijping op Frans eikenhout en dat geeft een flinke dosis power. De kleur is donker, paarsachtig rood. In de neus bramen, kersen en viooltjes. Krachtig en gul, maar dan wel met een fijne finesse.

  • Barbera d'Asti l'Avvocata
    Coppo

    Dit is de fruitgedreven cuvée van de familie Coppo, met alle eigenschappen die modern gemaakte barbera zo’n succes maken: zuiver en slank rood kersenfruit, zachte zuren en beschaafde tannines.

  • Barolo Arborina
    Giuliano Corino

    Jong nog, dat wel, maar al zó verleidelijk! Giovanni en zijn zoon Giuliano werden duidelijk beïnvloed door Altare, één van de voortrekkers van de erkenning voor de relatief jonge cru Arborina. De prachtige gelaagdheid, het gulle fruit en de rijpheid van de tannines maken dit een topwijn voor nu en het komende decennium. Arborina is de naam van de wijngaard, en deze Barolo is een "single vineyard", in tegenstelling tot de Barolo la Morra waarbij de druiven van verschillende percelen komen.

  • Barolo la Morra
    Giuliano Corino

    De Barolo la Morra van Corino heeft zijdezachte tannines, zwoele florale aroma's en opwekkend rood frambozenfruit.

  • Blauwal cuvée extra brut
    Cesconi

    De Blauwal van Cesconi heeft hele fijne zuren een een zachte mousse. De neus is aromatisch met citrusfruit en wat rokerigheid en toast.

  • Bocara Gambellara Classico
    Cavazza

    Rijke wijn met veel kracht, weelderig breed met gebrande noten. Tot de nok gevuld met superrijp wild perzikfruit

  • Brunello di Montalcino
    Caparzo

    Eerste klas fruit, van rode bessen en amarene-kers. Daaronder de voor deze appellatie zo typische tonen van tabak en leer en de verleidelijke geur van rozen in deze moderne, karaktervolle Brunello met kracht en finesse. De eerste vintage die verkrijgbaar was van deze Brunello is 1970. Bij geroosterd vlees, wild of gerijpte kazen.

  • Brunello di Montalcino Riserva
    Caparzo

    De Brunello Riserva van Caparzo heeft complexe aroma's van bosbessen met pruimen, cederhout en kruidigheid. De smaak is vol en warm, met een goede balans tussen delicaatheid en kracht. De houtrijping en kracht komt in deze Riserva meer naar voren dan bij de "gewone" Brunello di Montalcino. Tevens wordt de Riserva alleen geproduceerd in uitzonderlijke wijnjaren.

  • Brunello di Montalcino Vigna La Casa
    Caparzo

    De Vigna La Casa is de 'single vineyard' Brunello van Caparzo. De wijn heeft doordringende en complexe aroma's van rood fruit, kruiden, vanille en tonen van drop. Kracht maar ook veel kersenfruit en hints van tabak in de smaak. De tannines zijn mooi gepolijst, de zuren uitgebalanceerd en de afdronk lang.

  • Carignano Liànti
    Capichera

    Donker van kleur en geurend naar zwarte kersen, in de smaak veel sap, maar ook thijm, laurier, en een soort stenigheid. Met een mooie lengte, medium intensiteit en een levendige stijl.

  • Chianti Rufina
    Fattoria Selvapiana

    Haast als zeer klassieke Bordeaux smaakt deze Chianti. Met een lichte aardse toon, een slanke structuur, fijnmazige tannines en subtiel rozenbottel en kersen in de geur.

  • Chianti Rufina riserva Bucerchiale
    Fattoria Selvapiana

    Al veertig jaar geleden herkende de vader van wijnmaker Federico Bucerchiale als beste wijngaard van het domein, en bottelde de vaten ervan apart. Deze wijn wordt alleen in zeer goede jaren gemaakt. Zijdezacht van structuur, met fijne herfstige aroma's en super puur kersenfruit in de lange afdronk.

  • Contrappunto
    Tunia

    Enerzijds heb je old-skool fine wine: met de gebalanceerde ingetogenheid van koele topwijngaarden. Anderzijds heb je vin de soif natuurwijn: vloeibaar plezier met gevaarlijke doordrinkfactor. En heel soms vind je beiden in één glas: Contrappunto!

  • Copertino rosso Riserva
    Cupertinum

    Na acht jaar rijping op grote cuves en nog twee op fles zijn de tannines heerlijk afgerond. De kaneel, pijptabak, het kreupelhout en leer geven een mooie kruidige omlijsting aan het nog levendige pruimenfruit.

  • Wijnfles Fiano orange wine van l'Archetipo

    Fiano Orange Wine
    l'Archetipo

    De Fiano oranjewijn van l'Archetipo,krijgt de mooie kleur doordat hij een week rijpte op de schillen. De wijn kreeg daar wat fijne sinaasappelschil en five-spices van mee, wat een heerlijke combinatie oplevert met het sappige abrikozenfruit.

  • Friulano Rocca Bernarda

    Friulano
    Rocca Bernarda

    Op een gegeven moment zit je aan je bergbeekjesverzadigingspunt, maar hebben wij een wijn in het assortiment die meer bergbeekjesachtig is dan deze? Ik denk het niet. De Friulano van Rocca Bernarda is ragfijn, scheermesscherp, heerlijk zuiver en slank en met aroma's van kaffir en dille. [specificaties] Wijngaard De wijngaarden van Rocca Bernarda liggen bovenin de Colli Orientali, aan de voet van de Julische Alpen van Slovenië. Deze ligging beschermt de wijngaarden tegen de snijdend koude Bora wind uit de Balkan hoogvlakte. De hoogte is hier rond de 300 meter. De planten staan met een dichtheid van zo’n 5500 stokken per hectare…

  • Merlot Rocca Bernarda

    Friuli Merlot
    Rocca Bernarda

    De Bordelaise druivenrassen staan al meer dan 100 jaar aangeplant in Noord-Italië en hebben zich gevoegd naar de lokale omstandigheden. Dat dit heel gelukkig kan uitpakken, bewijst deze op staal gevinifieerde zowel koele en serieuze, als ook vlezige en zwoelrijpe Friuli merlot van Rocca Bernarda. [specificaties] Wijngaard De wijngaarden van Rocca Bernarda liggen bovenin de Colli Orientali, aan de voet van de Julische Alpen van Slovenië. Deze ligging beschermt de wijngaarden tegen de snijdend koude Bora wind uit de Balkan hoogvlakte. De hoogte is hier rond de 300 meter. De planten staan met een dichtheid van zo’n 5500 stokken per hectare voornamelijk guyot…

  • G-A-G
    Sandro de Bruno

    Laag alcoholische picknickwijn, met een piepklein bubbeltje en eigen gist ongefilterd gebotteld. Vin de soif zouden de Fransen zeggen, maar van garganega dus eerder vin-de-soave. De druiven zijn in de wijngaard met niets behandeld, waardoor op de druivenschil levende gistcultuur gebruikt kan worden voor de alcoholische vergisting en er niets hoeft worden toegevoegd. Na drie dagen gekoelde schilweking vergisten de garganega druiven om vervolgens zacht te worden geperst en ongefilterd gebotteld onder toevoeging van een zeer kleine dosis sulfiet.…

  • Grappa Arianna Bianca
    Ciemme Liquori

    Jonge witte grappa. Zuiver, intense aroma's, zacht en fruitig en een lange afdronk   Zie ook de Limoncello van Ciemme Liquori

  • Greco
    l'Archetipo

    De wijn heeft intense aroma's van mandarijn en gedroogde abrikoos en hooi. In de mond merk je door de smaak wel de schilweking, en een beetje ook in de structuur, maar de sappigheid is zo enorm dat het mondgevoel eerder voluptueus dan rul is. Zowel gul als contemplatief van aard.

  • Isabella ICE Prosecco alcoholvrij
    Iris Vigneti

    Deze alcoholvrije Prosecco van Iris Vigneti is verfrissend, feestelijk en zuiver. Zeer geschikt voor het maken van alcoholvrije cocktails zoals een Virgin Aperol Spritz of Hugo.

  • Kalterersee Classico Superiore
    Erste + Neue

    De Kalterersee heeft een robijnrode kleur met een heldere rand. In de neus een intens fruitig bouquet met hints van amandel en zachte kruidigheid. De smaak is zacht, met een bak fris fruit en hele lichte, zachte tannines. Drinkt het lekkerst tussen de 12 en 14 graden. De Kalterersee van Erste + Neue wordt gemaakt van 100% Schiava (ook wel Vernatsch in Südtirol). Een druif die voor velen wellicht onbekend is, maar behalve in deze regio ook staat aangeplant in Duitsland, en daar dan weer Trollinger heet.

  • La Caduta Rosso di Montalcino
    Caparzo

    De La Caduta van Caparzo heeft fijne aroma's van bosvruchten, vanille, leer en tabak. Het frissere fruit komt in de eerste plaats duidelijk naar voren in de smaak. Maar de wijn heeft ook rijper fruit, frisse zuren en aangename tannines. Met meer diepte en intensiteit dan de "gewone" Rosso di Montalcino mag deze La Caduta stiekem wel "baby Brunello" worden genoemd.

  • Langhe Nebbiolo
    Sobrero

    Superlevendige en precieze stijl Nebbiolo. Met weliswaar ook kruidigheid en specerijen, maar vooral florale aroma's en een mooie slanke en minerale structuur. Door het -uiteindelijk- vrij warme 2018 heeft de wijn dit jaar wat extra gulheid en body.

  • Langhe Nebbiolo
    Giuliano Corino

    Corino maakt een lekker rijpe stijl Langhe Nebbiolo. Deze wijn mag je misschien liefkozend wel "mini Barolo" noemen. Intens boeket van rood fruit, viooltjes, drop en een beetje natte bosgrond. Uitgebalanceerde Italiaanse wijn zonder houtrijping. Het feit dat deze nebbiolo geen houtrijping heeft gehad, zorgt ervoor dat de wijn toch een frisse stijl blijft houden, ondanks de rijpheid. Hierdoor perfect in balans.

  • Lessini Durello spumante
    Cavazza

    Verkwikkend strakdroog neefje van de prosecco. Geen snoepjes, wel limoen en groene appel uit de bergen ten noorden van Vicenza.

  • Limoncello
    Ciemme Liquori

    Natuurlijke Limoncello, uiteraard geheel volgens Italiaanse traditie gemaakt. Vanzelfsprekend ijskoud drinken!

  • Litrotto Bianco
    l'Archetipo

    De Litrotto bianco van Archetipo heeft een strogele kleur met een fruitige en grassige neus met iets van noten. De smaak is zuiver en fris, licht kruidig, met fijne zuren en lengte. Heel puur en doordrinkbaar.

  • Litrotto Rosso
    l'Archetipo

    Verrassende vin de soif uit Puglia koppelt koppig karakter aan fijnmazige tannines en goeie mineraliteit. Zwoele aroma's van bloesems, pijptabak en laurier en een juicy bite maken het plaatje compleet. Ultiem bij een plankje salumi.

  • Manzoni
    Cesconi

    Manzoni is een kruising tussen riesling en pinot blanc en dat proef je! Heerlijke citrusaroma's met in de smaak wat meer wit fruit. Sinds jaargang 2018 weekt Franco de schilletjes kort mee, dat geeft wat extra reliëf aan de wijn.

  • Merlot Veneto
    Cadia

    De Cadia merlot heeft een helderrode kleur en een intens aroma van rode bessen. De smaak is zijdezacht, rond en fruitig met hints van groene peper.

  • Giara Mons-Roni Cannitum wijnfles

    Mons Roni - Cannitum (orange wine)
    Cantina Giara

    Hoewel de wijn met de schillen van de witte druiven is vergist - zodat het een oranje wine is - is de structuur zonder meer sappig te noemen. Heerlijk mandarijntjes, wilde perzik en gedroogde abrikoosjes met een verbazingwekkende en levendige plezierfactor.

  • Morellino di Scansano
    Doga delle Clavule

    Aan de Zuid-Toscaanse kust koelt het 's nacht af, waardoor prachtig aromatische en sierlijk op het fruit toegesneden Morellino gemaakt kan worden. Hij biedt aroma's van kersen, bramen, wilde bessen, drop en vanille. In Maremma staat de Sangiovese bekend als Morellino. Hij heeft zijn naam te danken aan de lokale paarden, die bekend staan als ' morelli'.

  • Moscato d'Asti Moncalvina
    Coppo

    Licht mousserende en licht zoete muskaatwijn die in Italië veel als aperitief wordt gedronken. Waarvan de florale aroma’s ook heerlijk combineren met lichtzoete desserts met fruit.

  • Niuru Maru
    l'Archetipo

    Dit is negroamaro waarvan je niet wist dat ie bestond: wel pruimen en tabak, maar ook verfijning en mooie zuren en met een klassiek signatuur.

  • Olio Extra Vergine di Oliva
    Tunia

    Deze olijfolie van Tunia komt in zeer gelimiteerde oplage en alle olijven worden zorgvuldig met de hand geplukt. Koude persing, fris fruitige olie met een lage zuurgraad.

  • afbeelding wijn fles olivar van cesconi

    Olivar
    Cesconi

    Romige rijkdom van chardonnay op deels nieuw hout, maar ook prachtige zuren en dat amandelspijsaccentje dat pinot grigio zo lekker kan brengen.

  • Pinot Bianco I Basalti wijnfles

    Pinot Bianco I Basalti
    Cantina di Gambellara

    De pinot bianco van Cantina di Gambellara is een dorstlessende, frisse witte wijn met veel fruit. De rijpe peer, een likje hazelnoot, en citrusfruit als limoen geven de wijn een open en eigen karakter. Lekker als aperitief op het terras of bij de borrel.

  • Pinot Grigio
    Cavazza

    Deze pinot grigio ruikt naar kweepeer, amandelspijs, en nootmuskaat en smaakt zacht naar sappig wit fruit.

  • Pinot Grigio Kreuzer
    Cesconi

    De biodynamische werkwijze van de afgelopen jaren heeft - aldus Franco Cesconi- deze wijn een steeds mineraler en meer gefocust karakter gegeven, al ontbreekt de geschakeerde volheid kenmerkend voor de druif natuurlijk niet. De huidige vintage, 2018, is "not your every day pinot grigio". Na de zorgvuldige pluk, die volledig met de hand wordt gedaan, krijgen de druiven namelijk ongeveer 12 uur schilweking. Dit geeft een koper/oranje-achtig kleurtje, en zorgt ervoor dat de wijn aan complexiteit wint. De pinot grigio Kreuzer 2018 van Cesconi is erg goed in te zetten voor diverse wijn-spijs. Het is zelfs één van de favoriete wijn-spijs wijnen van Arisz et al. De complexiteit in combinatie met de zuren zorgen er bijvoorbeeld voor dat de wijn kruidige gerechten erg goed aan kan. Maar hij misstaat zeker ook niet bij rijke salades, frisse kazen en zelfs wit vlees.

  • Pinot Grigio Südtirol
    Erste + Neue

    Dezelfde druif als de pinot gris in de Elzas. Oftewel zeer aromatisch, met in de geur witte bloemen, specerijen en amandelspijs. In het noorden van Italië wordt de druif echter wat langzamer rijp en eerder geplukt. Hierdoor heeft de smaak een aantrekkelijke frisheid en mineraliteit.

  • Pinot Grigio-Garganega
    Cadia

    De pinot grigio-garganega van Cadia heeft een lichte, groengele kleur. De wijn is fris en licht, met wit-en citrusfruit en aangename zuren. De garganega geeft een fijn likje kruidigheid en een aangenaam bittertje. Lekker voor bij de borrel of op het terras.

  • Pinot Nero
    Erste + Neue

    Deze delicate rode wijn ruikt naar rozenbottel en verse bessen en heeft een subtiele aardse toon. Drinkt heerlijk op een graad of 14!

  • fles rode wijn Pivier van Cesconi

    Pivier
    Cesconi

    De Pivier is de rode topwijn van Cesconi, gemaakt van 100% Merlot. Een enorme bak fruit in zowel de neus als de smaak en daarnaast laurier, iets van drop en cacao. Aangename zuren en tannines. Doet stiekem een beetje denken aan de stijl van Pomerol.

  • Prosecco Spumante Verv
    Andreola

    Heden ten dage kan je gewoon onbezorgd prosecco drinken op dit niveau, hoe heerlijk is dat? Geen Dom-P-praatjes, geen aandelenmarktbubbel maar wel precisie en innerlijke schoonheid, leve de vooruitgang! Deze Prosecco heeft een fijne neus van citrus, florale tonen en een klein zoetje. Het mondgevoel is fris en zacht, met wat kruidigheid en lekkere zuren.

  • QVID Primitivo
    Tenuta Giustini

    Vol, zwoel, kruidig met de geur van sigaren en herfstbos en de smaak van rijpe pruimen. Op knappe wijze is de wijn tegelijk royaal bemeten en fijntjes, biedt hij pruimen en specerijen maar ook rode bessen en zachtheid.

  • QVIS Negroamaro
    Tenuta Giustini

    De negroamaro van Tenuta Giustini heeft een intense, robijnrode kleur. In de neus amarena-kers, donker fruit en granaatappel. Stevige en volle smaak, heel klein zoetje maar vooral boordevol fruit. Heerlijk bij bijvoorbeeld een wildstoof of gegrild vlees.

  • Ribolla Gialla Rocca Bernarda

    Ribolla gialla
    Rocca Bernarda

    De Ribolla wordt gialla genoemd naar aanleiding van de zeer gele schil van de druif. In tegenstelling tot de momenteel in zwang zijnde benutting daarvan om oranje kleur en tannines in de wijn te krijgen, maakt de wijnmaker van Rocca Bernarda een zo slank en reductief mogelijke variant.  Die variant munt uit door kracht, lengte en precisie en kenmerkt zich door de geur van groene kruiden. Deze witte wijn heeft een enorm fris smakenpalet en een fijn walnootbittertje. [specificaties] Wijngaard De wijngaarden van Rocca Bernarda liggen bovenin de Colli Orientali, aan de voet van de Julische Alpen van Slovenië. Deze ligging beschermt…

  • Rosso di Montalcino
    Caparzo

    De Rosso di Montalcino van Caparzo heeft aangename aroma's van viooltjes, framboos en granaatappel. In de verte bespeur je ook wat versgemalen peper. In de smaak veel fruit, met vooral rijpe bessen. De wijn heeft aangename tannines, iets van vanille en een lichte kruidigheid.

  • Saffredi
    Fattoria le Pupille

    In oogstjaar 2012 overtrof volgens onder meer James Suckling en Antonio Galloni de Saffredi zijn mede-super-Toscanen (Masseto, Sassicaia, Ornellaia en Redigaff, allen meer dan drie keer zo duur). Eerstgenoemde gaf de wijn zelfs een perfecte score, namelijk 100 van de 100 punten. Iets wat wij opmerkten toen ineens op één dag allerlei buitenlandse gasten opbelden om te informeren naar de beschikbaarheid. Inmiddels is de wijn prachtig op dronk en nog altijd een koopje voor liefhebbers.

  • Sambhugo Zero 0.0%
    Ciemme Liquori

    Met de Sambhugo 0.0% van Ciemme maak je in een handomdraai een Hugo Spritz. Ga je liever voor een alcoholvrij alternatief? Maak dan in combinatie met de alcoholvrije Prosecco van Iris Vigneti een Virgin Hugo Spritz. Naast aperitief zijn beide opties ook zeer geschikt als zomers drankje op het terras. De basis voor deze Sambhugo is vlierbes. Zie ook Aperitif 0%

  • Sangiovese di Toscana
    Caparzo

    Aardbeien en zwarte bes, zeer soepele tannines, een laurierdropje en Toscaanse zomerzon kenmerken deze mensenvriend. Wél met de donkere kenmerken van de druif die vooral bekend is dankzij Chianti en Brunello di Montalcino zoals mokka en espresso. Maar niet met de van die wijnen bekende lange tijd om op dronk te komen en ook niet zo zwaar en krachtig als die twee wel kunnen zijn.

  • Sauvignon Blanc Südtirol
    Erste + Neue

    Je blijft er op teruggrijpen, die sauvignon van Erste + Neue, al ken je 'm al jaren. Focusssss is het woord, wat een precisie, wat een mineraliteit! Maar tegelijk met een vleugje haast Nieuw-Zeelandse grassigheid en groene kruiden. Zeer goed gebleken naast een heel scala aan voorgerechten, zoals ceviche of voorgerechtjes met een Aziatische inslag. Christophe zelf schonk 'm ons bij de asperges...!

  • Sandro de Bruno Soave DOC wijnfles

    Soave
    Sandro de Bruno

    Geurig als een brem in de lente, met acaciahoning en de geur van versgebrande granola op de tweede viool. Ook in de smaak krijgt het rijpe fruit op een prettige manier context door een amandelbittertje en zachte citrus indrukken.

  • Sandro di Bruno Soave Colli Scaligeri wijnfles

    Soave Colli Scaligeri
    Sandro de Bruno

    De Soave DOC Colli Scaligeri van Sandro de Bruno is zeer aromatisch: fruittonen van rijpe peer en vijg gecombineerd met mineraliteit en droge amandelen. De smaak is droog en warm. Medium bodied. Ook hier een hele fijne mineraliteit en zuren. Typisch "amandelbittertje" in de afdronk. Nu al heerlijk op dronk maar kan ook ontzettend goed ouderen.

  • Sandro de Bruno Soave Monte san Piero wijnfles

    Soave Superiore Monte San Piero
    Sandro de Bruno

    Een combinatie van rijkdom en mooie zuren zoals die in de beste wijnen voorkomt. De geur is mokka, hazelnoot en peer en je verwacht een romige smaak, die ook komt. De wijn is mondvullend, krachtig en vol rondeur, met een likje sinaasappel en walnoot toe voor een opwekkende afdronk.

  • Solo per noi frizzante Col Fondo
    Cavazza

    In 1895 vond Federico Martinotti de charmat-methode uit en iedereen die wel eens een glaasje prosecco heeft gedronken weet wat daar het resultaat van is. Maar hoe smaakte prosecco vóór 1895? Het antwoord op die vraag heb je in je hand. Col Fondo is mousserende wijn waarbij de wijn in de fles heeft gegist en waar de gistcellen nog in de fles zitten. Dit beïnvloedt de smaak en ook de troebelheid van het drankje, het is net anders, heerlijk fris. Met andere aroma’s die samenhangen met de aanwezigheid van de gist. Saluti cordiali van de familie Cavazza die voor eigen gebruik ( solo per noi ) altijd een kleine hoeveelheid wijn op de old skool manier is blijven maken.

  • Sottofondo
    Tunia

    De Sottofondo van Tunia is een fantastische mousserende orange wine. In de neus zowel gedroogd fruit als frisheid van sinaasappel en ander citrusfruit. Daarnaast wat gist- en brood tonen. De smaak is zuiver en levendig, fris en rijk tegelijk en de onmiskenbare tannines van de schilletjes zijn uiteraard aanwezig.

  • Syrah Cicogna
    Cavazza

    Fijne florale kenmerkende syrah-tonen domineren de neus van deze wijn. Een tweede viool voor de lik Frans eiken, die na een jaar of drie mooi integreert in de wijn. Full body met veel donker fruit, mokka en leer maken het feest compleet.

  • Tai Rosso
    Cavazza

    Zeer lichte rode wijn barstensvol frambozenfruit en met een hele lichte aardse toets. Geurig en fris is deze wijn lichtgekoeld op zijn best op een terras, bij een picknick of barbecue

  • Fles witte wijn Vermentino Classico van Capichera

    Vermentino Classico
    Capichera

    De vermentino Classico is het visitekaartje van Capichera. Rijkdom kán hand in hand gaan met verfijning zo laat deze wijn zien. Enerzijds de proef je de enorme rijpheid, exotisch fruit, gember en five spices. Maar de nobelheid en klasse van terroir, druif en wijnmaker zitten in de details. Die bestaan hier uit heerlijke zuren en rokerige kalksteenaroma's welke je haast zouden doen geloven dat de vulkanische bodem echt in de wijn belandt.

  • witte wijnfles vermentino Lintori van Capichera

    Vermentino Lintori
    Capichera

    Van de vermentino's van Capichera is deze Lintori de meest frisse. Maar de wijnen van Capichera zijn blockbusters. Verwacht dus nog altijd explosieve bloemenaroma's, exotische kaneel, five spices en gemberindrukken. Met daarnaast een flinke dosis dik geel fruit. Drinkt netjes droog af met een zweempje geconfijte citrus en een heerlijke mineraliteit.