Wijnen uit Frankrijk in Portugal van de Syrah druif

Producenten

Wijnen

  • A en perdre le soufre Côtes du Rhône Rouge
    Elodie Jaume

    Sap, lekker veel sap, op een stevig onderstel. De syrah geeft hem die uitnodigende geur van donker fruit. In de mond zorgen fijne tannines en frisheid voor tegenspel.

  • Chanssaud Chateauneuf du Pape d'antan wijnfles

    Châteauneuf du Pape Chanssaud d'Antan
    Domaine des Chanssaud

    De Châteauneuf du Pape d'Antan Rouge is zeer donker van fruit, maar ook met mokka. Veel kracht, en door de mineraliteit en focus tegelijk een enorme verfijning.

  • Chanssaud Chateauneuf du Pape rouge wijnfles

    Châteauneuf du Pape Rouge
    Domaine des Chanssaud

    De beste plek voor grenache in Frankrijk is hier op de rolkeien van de voormalige pausenstad. Cederhout, cacao en dik rijp fruit in de geur en een krachtig smakenpalet met specerijen, tijm en mokka.

  • Wijnfles Chateau Fontareche tradition rouge

    Corbières Tradition Rouge
    Château Fontarèche

    Sap van zwarte bessen, een beetje kruidigheid van laurierdrop. Een mond vol wijn maken deze warmbloedige mensenvriend uit de Aude tot de ideale borrelwijn of barbecue begeleider.

  • Côteaux Varois en Provence rosé
    L'Oratoire Saint Andrieu

    Zeer lichte rosé, typisch Provence. Niets zoetigs aan, mooi droog en kruidig, met 'n bittertje in de afdronk. Lekker witte bloemen en rondeur van 10% rolle in de blend.

  • Côtes du Rhône Rouge
    Domaine des Chanssaud

    Zuiver rood fruit heeft de overhand in deze grenache gedomineerde blend, met een draai van de pepermolen en een takje laurier voor wat extra pit. De tannines zijn rijp en vriendelijk.

  • Le Temps d'Elise
    Domaine de Bachellery

            [specificaties] Wijngaard De regio waar deze wijngaarden liggen noemen de Fransen de "Biterrois". Het gebied tussen de Aude, de Herault, en de Middellandse zee. In het noorden de bergen van de Espinouse, in het zuiden de zanderige kust en het bassin van de Thau. De wat hogere ligging en de tramontana zorgen voor verkoeling respectievelijk droge lucht.   Vinificatie Het 's nachts geoogste fruit wordt koel binnengebracht.  Vervolgens ontsteeld en direct geperst onder CO2 om alle oxydatie buiten de deur te houden. De wijn wordt in de winery op 8 graden gehouden voor een langzame vergisting van ruim een maand op stalen cuves. de…

  • Minervois Paul
    Domaine des Homs

    Verfijnd, krokant en koel mineraal, schijnbaar moeiteloos balancerend tussen kracht en energie, plezier en diepgang. De koele stijl syrah speelt het hoogste lied, met bosfruit, zwarte peper, en viooltjes.

  • Sarrat del Mas
    Domaine des Soulanes

        [specificaties] Wijngaard De wijngaarden die Daniël zelf kon selecteren waren allen aangeplant met sinds 1972 biologisch bewerkte oude stokken. Ze staan op droge, stenige hellingen met een ondergrond van leisteen, klei en kalksteen. De wijngaarden worden door de Tramontana droog geblazen. Het natuurlijke rendement ligt erg laag, tussen de 15 en de 25 hectoliter per hectare, zodat de wijnen veel karakter ontwikkelen. Alles wordt met de hand geplukt en in kratten naar de wijnmakerij gebracht. Vinificatie De hele oogst wordt ontsteeld en per perceel gevinifieerd. Afgezien van temperatuurbeheersing tijdens de vergisting gebeurt alles  traditioneel.   Achtergrond Daniel en Cathy Laffite’s domein ligt in Tautavel, één van…