Andreola

Stefano Pola wijnmaker Andreola foto

Andreola, het wijndomein van Stefano Pola, heeft de afgelopen tien jaar dat wij de wijnen importeerden, een fantastische ontwikkeling doorgemaakt. Eigenlijk precies parallel aan onze perceptie van prosecco. Ooit begonnen op het niveau van een fijne, pretentieloze en feestelijke bubbel. Nu aanbeland op het niveau dat je al proevend vaststelt, dat je met de methode Charmat super verfijnde wijnen kan maken. Erkenning van zo ongeveer alle internationale media is niet uitgebleven en de wijnen van Andreola scoren als beste van de streek.

Stefano maakt een grote range wijnen en vinifieert de druiven van elke wijngaard apart. Hij werkt vanuit de overtuiging dat deze elk hun eigen karakter aan de wijn meegeven. De bodems, expositie, helling en hoogte variëren enorm. Hoewel de vinificatie van alle wijnen vrijwel identiek is, hebben ze inderdaad elk een volkomen eigen karakter. Een fijne mousse, een prettige opwekkende schone en droge afdronk. Maar vooral  de volkomen afwezigheid van de snoepjessmaken die zo vaak het plezier in prosecco verpesten. Dit  zijn belangrijke kenmerken van de wijnen, die veelal de naam van de cru (de wijngaard) op het etiket dragen.

Regio

Farra di Soligo, Veneto, Italië

Wijnen

  • Prosecco Asolo Brut "Akelum"
    Andreola

    Heden ten dage kan je gewoon onbezorgd prosecco drinken op dit niveau, hoe heerlijk is dat? Geen Dom-P-praatjes, geen aandelenmarktbubbel maar wel precisie en innerlijke schoonheid, leve de vooruitgang! Deze Prosecco heeft een fijne neus van citrus, florale tonen en een klein zoetje. Het mondgevoel is fris en zacht, met wat kruidigheid en lekkere zuren.