Andreola

Stefano Pola wijnmaker Andreola foto

Andreola, het wijndomein van Stefano Pola, heeft de afgelopen tien jaar dat wij de wijnen importeerden, een fantastische ontwikkeling doorgemaakt. Eigenlijk precies parallel aan onze perceptie van prosecco. Ooit begonnen op het niveau van een fijne, pretentieloze en feestelijke bubbel. Nu aanbeland op het niveau dat je al proevend vaststelt, dat je met de methode Charmat super verfijnde wijnen kan maken. Erkenning van zo ongeveer alle internationale media is niet uitgebleven en de wijnen van Andreola scoren als beste van de streek.

Stefano maakt een grote range wijnen en vinifieert de druiven van elke wijngaard apart. Hij werkt vanuit de overtuiging dat deze elk hun eigen karakter aan de wijn meegeven. De bodems, expositie, helling en hoogte variëren enorm. Hoewel de vinificatie van alle wijnen vrijwel identiek is, hebben ze inderdaad elk een volkomen eigen karakter. Een fijne mousse, een prettige opwekkende schone en droge afdronk. Maar vooral  de volkomen afwezigheid van de snoepjessmaken die zo vaak het plezier in prosecco verpesten. Dit  zijn belangrijke kenmerken van de wijnen, die veelal de naam van de cru (de wijngaard) op het etiket dragen.

Regio

Farra di Soligo, Veneto, Italië

Wijnen

 • Andreola Dirupo Brut fles

  Prosecco Dirupo Brut Valdobbiadene DOCG
  Andreola

  De Prosecco Dirupo Brut heeft een fijne neus van citrus en florale tonen van meidoorn en acaciabloesem. Een fijne mousse en het mondgevoel is fris en zacht, met wat kruidigheid en prettige zuren.

 • Andreola Akelum prosecco

  Prosecco Asolo Brut Akelum DOCG
  Andreola

  De Prosecco Asolo Brut heeft een fijne neus van citrus en florale tonen. Het mondgevoel is fris en zacht, met wat kruidigheid en lekkere zuren.