Cadia

De Veneto, met daarin de gemeentes Vicenza en Gambellara herbergt veel vruchtbare dalen tussen de uitlopers van de Alpen. Het klimaat is er gematigd en prettig, het is een welvarend deel van Italië en de wijnkennis is er minstens zo oud als de arena in Verona. Van oudsher is policultuur gebruikelijk dus je ziet veel kleine boeren met een klein aantal koeien of schapen, fruit en wijnstokken. Mede door deze kleinschalige teelt is de traditie van de cooperaties er groot en de meeste boeren brengen hun fruit er heen. De cooperatie Vitevis heeft veel leden in heuvels van Berici en rondom Vicenza en Gambellara, waar de omstandigheden gunstig zijn voor het verbouwen van de Bordelaise druiven merlot en cabernet, die hier al sinds de 19e eeuw staan aangeplant en zich hebben aangepast aan de lokale omstandigehden. Het zijn schone frisse, moderne wijnen met lekker sap en zachte tannines, die door de relatieve koelte van de streek nooit zwaar zoet of log aandoen.

Regio

Montecchio Maggiore, Veneto, Italië

Wijnen

 • Chardonnay Cadia wijnfles
 • Cadia Pinot Grigio Garganega wijnfles

  Pinot Grigio Garganega
  Cadia

  De pinot grigio garganega van Cadia heeft een lichte, groengele kleur. De wijn is fris en licht, met wit-en citrusfruit en aangename zuren. De garganega geeft een fijn likje kruidigheid en een aangenaam bittertje. Lekker voor bij de borrel of op het terras.

 • Merlot Veneto
  Cadia

  De Cadia merlot heeft een helderrode kleur en een intens aroma van rode bessen. De smaak is zijdezacht, rond en fruitig met hints van groene peper.