Davis Weszeli

Davis Weszeli is die guy van “ik vertrek”.  Een goedbetaalde kantoorbaan en het leven in de grote stad brachten geen bevrediging meer en in 2011 schraapte hij al zijn spaargeld bij elkaar en kocht een winery net buiten Langenlois, benoorden Wenen, Oostenrijk.

Hoewel hij gek was op een goed glas wijn, kennis van het werk in de wijngaard en kelder was nauwelijks aanwezig. Dit betekende elke dag nieuwe dingen ontdekken en zoeken naar een geheel eigen werkwijze.  Het is moeilijk voor te stellen dat hij ruim tien jaar geleden nog een groentje was als je ziet wat hij heeft bereikt.

In de loop der jaren heeft Davis een aantal fundamentele keuzes gemaakt, die hebben geleid tot zijn wijnen van zeer hoge kwaliteit. Kleinere zoals het gebruik van wilde gisten en het toepassen van schilweking. Maar ook de keuze tot het afzonderlijk ontwikkelen en benaderen van de verschillende single vineyards. Zo worden de beste wijngaarden apart als cru gebottled en rijpen deze wijnen als grote Bourgognes. Daarnaast heeft hij ervoor gekozen alle 30 hectare op biodynamische werkwijze te bewerken.

Vandaag de dag maakt Davis in Kamptal prachtige wijnen van Grüner Veltliner en Riesling, van instapniveau tot Lagenweinen. Bijzonder is ook dat zijn single vineyard wijnen pas laat zodra hij ze genoeg op dronk vindt gereleased worden. Deze wijnen hebben dan ook een geweldig bewaarpotentieel.

Regio

Langenlois, Kamptal, Oostenrijk

Wijnen

 • Weszeli Gruner Veltliner Kaferberg wijnfles

  Grüner Veltliner Käferberg Erste Lage ÖTW
  Davis Weszeli

  De veltliners van Weszeli kenmerken zich door hun concentratie en de volle en rijke structuur. De wijn is de ultieme uitdrukking van zijn geboortegrond de Käferberg. Royaal bedeeld met citrus en mineraliteit, deze krijgen fraai tegenspel van de gedroogde abrikoos en zelfs haast boterige rijkdom in de mond.

 • Grüner Veltliner Purus
  Davis Weszeli

  Rijp geel fruit met florale tonen en specerijen. De Purus grüner veltliner van Weszeli is een gelaagde wijn, romig en zuiver tegelijk. Ondanks zijn kracht is deze wijn toch elegant. De afdronk is lekker sappig met een fijne kruidigheid en balans.

 • Grüner Veltliner Schenkenbichl Erste Lage
  Davis Weszeli

  De Schenkenbichl 1e Lage van Weszeli is full bodied, complex, kruidig, heeft de geur van lelies en is niet helemaal droog. Licht zoetig fruit maar ook frisheid en zuren zorgen voor de balans. Heerlijk bij rijke visgerechten, gerechten met eendenlever, lichter wild en pittige smaken. Combineert daardoor ook zo fraai met bijvoorbeeld de recepten van Yotam Ottolenghi. Nu al heerlijk maar kan zeker nog jaren rijpen in de kelder of klimaatkast.

 • Wijnfles Gruner Veltliner Caractere Weszeli

  Grüner Veltliner Caractère
  Davis Weszeli

  De Grüner Veltliner Caractère van Weszeli heeft de geur van specerijen en wilde perzik en de verfrissende smaak van rijpe bloedsinaasappels. Daarmee bezit deze wijn veel sap en tegelijk een knisperende structuur.