Domaine de Bachellery

Enkele kilometers ten oosten van Beziers, met uitzicht op de middellandse zee ligt het domein Bachellery, waarvan de roots teruggaan tot de middeleeuwen. Het werd in de 16e eeuw bewoond door Jacques de Bachelier, de president van het Hof van Justitie van Béziers.

De huidige eigenaar is de familie Julien, vader Bernard komt wel uit een wijnboerengeslacht, maar vóór hem werden zoals toen gebruikelijk de druiven aan de coöperatie verkocht. Hij erfde een kleine som geld en kon het vervallen landhuis met kelders kopen in de jaren tachtig dat hij eigenhandig begon op te knappen. Inmiddels is het veertig jaar later en is het domein in handen van zijn zoons Brice en Yannick uitgegroeid tot een familiebedrijf met maar liefst 70 hectare wijngaarden en 15 druivenrassen.

Aan die veelheid van druivenrassen kun je al zien dat de broers steeds op zoek zijn naar vernieuwing en verbetering en interesses over de horizon hebben. Naast geslaagde experimenten met bijvoorbeeld pinot noir, roussanne en gewürztraminer en verschillende wijnmaaktechnieken vertelde Brice toen we hem in maart zagen ook over zijn zoektocht naar alternatieven voor het (door zijn gewicht en de hoge temperaturen die vrijkomen bij het productieproces) relatief onduurzame glas waarin de wijn doorgaans wordt verkocht. Een inspirerende nieuwe partner!

Regio

Rte de Bessan, 34500 Béziers, Languedoc, Frankrijk

Wijnen

We hebben even geen wijnen om te tonen in deze categorie.