Domaine des Homs

De wijngaarden van Domaine des Homs omvatten 20 hectare in het hart van de Minervois regio.
De naam van het domein komt van de iep, deze bomen heten in het Frans ‘ormes’ wat verbasterde tot Homs.
Van de 20 hectare liggen er 12 in de Minervois appellatie, de overige 8 zijn IGP. Bij deze 8 wijngaarden zit meer klei in de bodem, die heel goed water vast kan houden als reserve voor de zomer.
Vaak komt de wind in de wijngaarden vanaf zee, wat vochtigheid en verkoeling brengt voor de druiven.

Wijnmaker en eigenaar is Jean Marc de Crozals. In het jaar 2000 kwam hij terug naar de Languedoc na eerst ervaring te hebben opgedaan in de Rhône.
Op het moment dat Jean Marc Domaine des Homs overnam zag alles er niet zo rooskleurig uit in de Ma zijn Jean Marc en zijn vrouw begonnen hectare na hectare opnieuw aan te planten. Hierbij is goed nagedacht over het terroir om te bepalen welke druivenrassen op welke plek moesten worden aangeplant. Slechts de blauwe druiven met de beste kwaliteit werden behouden, in dit geval oude stokken grenache en syrah.
Daarnaast staat cinsault aangeplant voor de rode wijn.
Qua wit wordt gewerkt met viognier, chardonnay en muscat.

Eigenlijk wist Jean Marc altijd al dat hij biologische wijnbouw wilde toepassen. Omdat het in de regio vrij heet, droog en winderig is, krijgen ziektes die de druiven kunnen aantasten vrij weinig kans. De droogte in sommige jaren zorgt echter wel voor een grote uitdaging. Toch weet Jean Marc heel knap in vrijwel al zijn wijnen een vrij koele en elegante stijl te bewaren.

Voor meer informatie over de wijnen van Domaine des Homs, zie:
Minervois Paul
Le Viognier
Le Chardonnay

Regio

Rieux, Languedoc, Frankrijk

Wijnen

 • l'Amandier
  Domaine des Homs

  L'Amandier van Domaine des Homs is een heerlijke koele stijl wijn uit het hart van de Minervois regio, gemaakt van 100% cinsault druiven. In de neus vooral floraal met kersen en pruimenfruit. In de smaak veel fruit met vooral blauwe bes. Daarnaast een fijn pepertje en kruidigheid. Lichtgekoeld het lekkerst (tussen 14 en 16 graden).

 • Muscat petit bulles
  Domaine des Homs

  De petit bulles van Domaine des Homs heeft typische tonen van muscat in de neus. Aangename aroma's van gele perzik, rijpe cantaloupe en jasmijn. Frisse en zuivere smaak met een licht zoetje in de afdronk. Heerlijke bij frisse desserts met fruit, als aperitief of bij een uitgebreide brunch.

 • Domaine des Homs Viognier wijnfles

  Le Viognier
  Domaine des Homs

  Een wijn die je gezichtspunt beïnvloedt! Je denkt "Ach ja....Zuidfranse viognier tja." Maar dan neem je een slok en daarna denk je "Héééééjjjj, wacht even!" Je kijkt goed naar het etiket, neemt nog een slok en je moet de nieuwe werkelijkheid aanvaarden dat Zuidfranse viognier on-ge-lo-fe-lijk verrassend en lip-smacking goed kan zijn! De wijn is zeer rijk, maar tegelijk zo spannend dat ie geen moment verveelt.

 • Minervois Paul
  Domaine des Homs

  Verfijnd, krokant en koel mineraal, schijnbaar moeiteloos balancerend tussen kracht en energie, plezier en diepgang. De koele stijl syrah speelt het hoogste lied, met bosfruit, zwarte peper, en viooltjes.

 • wijnfles Chardonnay van Domaine des Homs

  Le Chardonnay
  Domaine des Homs

  De chardonnay van Domaine des Homs uit de Minervois regio heeft florale aroma's, witte bloemen en rijper fruit. Met de romigheid en een likje boter is dit een vrij rijke stijl chardonnay. Maar dan wel een wijn die door de zuren prachtig in balans is en een fijne frisheid bezit.