Domaine la Croix Belle

het wijndomein croix belle

Het wijngoed Croix Belle  is al sinds 1791 van de Boyer familie, dus al heel wat generatie’s en Jacques en Françoise Boyer hebben het in 1977 overgenomen van hun ouders. Beide komen uit familie’s van wijboeren.  Tot de jaren zeventig werd alles aan de cooperatie geleverd en waren er vooral oudere traditionele soorten met hoog rendement. Jacques besloot om alles stapsgewijs te rooien, behalve wat cinsault en carignan en herbeplantte  met druivenrassen uit de Bordeaux en de Rhône .

Ook was hij één van de initatiefnemers voor de  IGP Côtes de Thongue, samen met een aantal anderen richtte hij een comité op om de regering te overtuigen.

Jacques is iemand die alles van de wijngaard weet en dit is z’n passie, hier is hij liever hier dan in de wijnkelder, tegenwoordig heeft hij meer een directiefunctie en keurt verder wel alle assemblages, en hij beslist alles over de wijngaard en oogst. Verder werken er op Croix Belle twee oenologen, één die voorheen bij Domaine de Castelnau werkte  (ondersteund door Jean Natoli, één van de bekende consultants uit de Languedoc) en een tweede oenoloog die hem ondersteunt en vooral actief is in de wijngaard zelf en nu de laatste jaren met het bio project – zij heeft ervaring in Chili opgedaan voorheen.
Françoise houdt zich meer bezig met de klanten.

Regio

Puissalicon, Languedoc, Frankrijk

Wijnen

  • Wijnfles Chardonnay Croix Belle

    Chardonnay Côtes de Thongue
    Domaine la Croix Belle

    De chardonnay van de familie Boyer is zó'n crowdpleaser! Witte perzik, hazelnoten, vanille, geconfijte citroenschil, rijk en spannend.