Dominio de Tares

De Wine Spectator plaatste in 2015 de oude stokkenwijn bij de dertig beste wijnen ter wereld, een definitieve internationale erkenning als benchmark van mencia uit Bierzo.
De sleutel tot dit succes ligt in de oude stokken die hoog in de koelere streken van Bierzo groeien, op bodems van vooral verpulverd leisteen op kalk en klei. Net als in Priorat behoorde de Palacios uit Rioja tot de pioniers die het potentieel zagen en begonnen oude verlaten wijngaarden op leisteen hellingen op te kopen, maar ook de oprichters van Dominio de Tares die in 2000 hun eerste oogst presenteerden behoorden tot deze voorhoede die door hun vroege aanwezigheid in de streek er in slaagden de beste oude wijngaarden aan te kopen.

Regio

San Roman de Bembibre, Castilla y León, Spanje

Wijnen

  • Mencia Cepas Viejas
    Dominio de Tares

    Gelaagd, lichte houttoets, maar zo’n bak vol donker fruit dat het slechts prettig ondersteunend ervaart. De voor de streek typerende koelte klinkt mooi door. Voor Mencia is deze wijn behoorlijk full-force, maar alsnog enorm gedetailleerd en subtiel. Scoort systematisch bij de beste 10% van de streek in alle internationale media.