Fattoria Selvapiana

Het is natuurlijk sowieso leuk om te vermelden dat Fattoria Selvapiana naast 55 hectare aan wijnranken, ook 36 hectare aan olijfbomen op het domein heeft staan. Hiervan produceren ze een fantastische olijfolie.

Francesco Giuntini was beroemd in Rufina en Chianti. Hij was een van de eerste producenten in Chianti Rufina met zowel een 100% sangiovese wijn als een aparte cru. Een cru van Selvapiana genaamd Bucerchiale.
Federico Giuntini is de huidige wijnmaker, en alweer de 6e generatie van de familie. Hij volgt dezelfde filosofie als Federico had. Biologische wijnbouw, spontane vergisting en het bijzondere ‘microklimaat’ in Rufina zorgen voor elegante wijnen met een ontzettend rijpingspotentieel.

Regio

Rufina, Toscane, Italië

Wijnen

  • Chianti Rufina riserva Bucerchiale
    Fattoria Selvapiana

    Al veertig jaar geleden herkende de vader van wijnmaker Federico Bucerchiale als beste wijngaard van het domein, en bottelde de vaten ervan apart. Deze wijn wordt alleen in zeer goede jaren gemaakt. Zijdezacht van structuur, met fijne herfstige aroma's en super puur kersenfruit in de lange afdronk.…

  • Chianti Rufina
    Fattoria Selvapiana

    Haast als zeer klassieke Bordeaux smaakt deze Chianti. Met een lichte aardse toon, een slanke structuur, fijnmazige tannines en subtiel rozenbottel en kersen in de geur. …