Guillaume Chanudet

Allard en Guillaume in de winery

Als je Fleurie uitrijdt over de D32 richting Vauxrenard dan liggen aan je linkerhand de steile hellingen van la Madone op een ondergrond van verpulverd graniet vlak onder de toplaag van de bodem. Deze hoogstgelegen wijngaarden van Fleurie zijn de schatkist waaruit Guillaume Chanudet en familie putten.

Zeven jaar geleden proefden we al eens de wijnen van Guillaume’s vader (uit het legendarische 2014 hmmm heerlijk waren die!). Na ons bezoek in januari 2022 weten we zeker dat zoonlief niet alleen de familietraditie van het enten voorzet. Zo hebben ze naast de wijnmakerij een zogenaamde kraamkamer voor gamay-klonen, waar de hele streek nieuwe aanwas voor herbeplanting betrekt. Daarnaast heeft Guillaume ook de kneepjes van het wijnmakersvak leren beheersen. En hoe! Het is grappig hoe het karakter van de wijnen zich verhoudt tot het karakter van de maker. Beiden uitgesproken, intens, karaktervol, en gemarkeerd door het terroir en de geschiedenis van Fleurie.

Regio

Fleurie, Beaujolais, Frankrijk

Wijnen

  • fleurie la madone chanudet

    Fleurie la Madone
    Guillaume Chanudet

    Mooie finesse, fris en concentratie, zachte tannines. De neus vol met aardbeien, donker fruit, en daarnaast kruidigheid.