Henri de Richemer

Regio

Marselan, Languedoc, Frankrijk

Wijnen

 • Sauvignon blanc Richemer wijnfles

  Sauvignon Blanc
  Henri de Richemer

  De Sauvignon Blanc van Henri de Richemer is een frisse, dorstlessende en levendige witte wijn. De neus is karakteristiek Sauvignon met buxus en citrus, maar bij deze wijn zeker ook iets bloemigs. De smaak is zuiver met fijne zuren. Hier ook wat rijper tropisch fruit en een frisse afdronk.

 • Wijnfles merlot Henri de Richemer

  Merlot Pays d'Oc
  Henri de Richemer

  Aangenaam fruit van kersen en bramen in de neus. In de mond dan lekker soepel en rond met sappig rood fruit, een heel klein zoetje en zachte tannines.

 • Terret Moelleux
  Henri de Richemer

  In Frankrijk drinkt men deze wijn als apéritief, een gebruik dat Nederland wellicht nooit zal bereiken? Hij is heerlijk lichtzoet met frisse zuren en sluit bij ons in Nederland goed aan bij de trend om wat minder zoete desserts te maken. Combineert fijn met fruitdesserts en andere lichtzoete/halfzoete nagerechten.

 • Piquepoul Richemer wijnfles

  Piquepoul
  Henri de Richemer

  Zeer dorstlessend en een echte terroirwijn. In de neus veel mineraliteit, krijtachtige aroma's, grapefruit en een beetje floraal. De smaak is zuiver, slank en ook hier veel grapefruit en mineraliteit. De Piquepoul van Richemer is natuurlijk een fantastische begeleider van schelpdieren, maar doet het zeker ook erg goed bij frisse salades of als aperitief.

 • Marselan rosé Richemer wijnfles

  Marselan rosé
  Henri de Richemer

  Superlichte en fijn droge rosé wordt gemaakt nabij Cap d'Agde. Ruikt zwoel naar witte bloemen, rozenbottels en thijm. Één slok doet je aan de Zuid-Franse kust belanden!