L’Oratoire Saint Andrieu

In Verona op Vinitaly ontmoette ik Jean Chancel op de stand van Doga delle Clavule. Hij was bevriend met hun exportmanager, en we kletsten wat en tot mijn verrassing vond ik zo de fijnste Provence rosé in tijden op een Italiaanse wijnbeurs. Inmiddels heeft Jean de zaak verlaten voor een nieuwe horizon, maar het contact blijft erg leuk, nu direct met de eigenaar, en chef de cave (tevens van Château Talbot, de befaamde grand cru classé uit Saint Julien). Hun equipe brengt de oenologische know how waarmee op dit domein de typisch Provencaalse kruidigheid van lavendel en thijm aan het terroir wordt onttrokken. Géén snoepjessap of fruitgum maar echte wijn, heerlijk!

Bij het prachtige 16e eeuwse domein – de huidige bebouwing dateert van de 18e eeuw – hoort maar liefst 600 hectare, vooral bosgrond. Er is 26 hectare met wijnstokken beplant.

Regio

Correns, Provence, Frankrijk

Wijnen

  • Côteaux Varois en Provence rosé
    L'Oratoire Saint Andrieu

    Zeer lichte rosé, typisch Provence. Niets zoetigs aan, mooi droog en kruidig, met 'n bittertje in de afdronk. Lekker witte bloemen en rondeur van 10% rolle in de blend.