Mousserende wijnen

Producenten

Wijnen

  • Blauwal cuvée extra brut
    Cesconi

    De Blauwal van Cesconi heeft hele fijne zuren een een zachte mousse. De neus is aromatisch met citrusfruit en wat rokerigheid en toast.

  • Cava Brut Nature
    Caves Bolet

    De Cava Brut Nature van Bolet heeft aangename fruit aroma's met tonen van groene appel, peer en iets citrus. Daarnaast zijn kenmerkende tonen van getoast brood, noten en gist duidelijk aanwezig. Deze Cava is enerzijds rijk en rond, met veel fruit. Maar heeft aan de andere kant strakke en frisse zuren, en een droge afdronk.

  • Cava Brut Reserva
    Caves Bolet

    De Cava brut reserva van Bolet heeft fijne aroma's van rijp fruit als banaan, peer en rijpe meloen. Daarnaast toast en amandel in de neus, verkregen door het rijpingsproces van 30 maanden. De smaak is mooi in balans. Fijne zuren, rond en elegant, en niet té strak droog.

  • Fles Cava Rosat van Bolet

    Cava Brut Rosat Pinot Noir
    Caves Bolet

    De rosé Cava van Bolet heeft klassieke aroma's van aardbei en kersen met hints van brood, brioche en bloemen. Hoewel de smaak van rijper fruit als kers zeker aanwezig is, is deze cava zeker ook voldoende fris. Een uitgebalanceerde mousserende wijn met lekkere zuren.

  • Champagne brût Grand Cru Blanc des Blancs
    Varnier Fannière

    Deze Champagne komt alleen van de beste, als grand cru geclasseerde, wijngaarden van de Côte des Blancs. Alles wordt in het werk gesteld het typische Avize karakter van geurige witte bloemen en krijtige mineraliteit in een zacht kader over het voetlicht te brengen.

  • Champagne Brût Zéro Grand Cru Blanc des Blancs
    Varnier Fannière

    Vandaag 24 december 2020 in de Telegraaf champagnetest in de top-5, deze top champagne brut zéro van Varnier-Fannière! Volgens Alan Meadows is de grand cru brut zéro champagne van Varnier-Fannière "lush to the point of opulence, and the term hedonistic applies". Ook op ons maakte deze cuvée indruk door de combinatie van de beendroge stijl die een serieuze en minerale ondertoon geeft aan de royale aroma's van brioche en hooi, haast Sauternes-achtig. Het voluptueuze mondgevoel en de lange, gewichtloze afdronk lossen de belofte vervolgens ruimhartig in. Klik op de naam voor de website vanVarnier-Fannière

  • Crémant d'Alsace
    Fernand Engel

    Deze Crémant d'Alsace van Domaine Fernand Engel ruikt heerlijk naar vers gebakken brood en witte perzik, heeft een fijne mousse en sappig wit fruit. Hij s krachtig, intens en bezit een fijne zuurgraad. De afdronk is zacht en rond, Een feestje!

  • Isabella ICE Prosecco alcoholvrij
    Iris Vigneti

    Deze alcoholvrije Prosecco van Iris Vigneti is verfrissend, feestelijk en zuiver. Zeer geschikt voor het maken van alcoholvrije cocktails zoals een Virgin Aperol Spritz of Hugo.

  • Lessini Durello spumante
    Cavazza

    Verkwikkend strakdroog neefje van de prosecco. Geen snoepjes, wel limoen en groene appel uit de bergen ten noorden van Vicenza.

  • Moscato d'Asti Moncalvina
    Coppo

    Licht mousserende en licht zoete muskaatwijn die in Italië veel als aperitief wordt gedronken. Waarvan de florale aroma’s ook heerlijk combineren met lichtzoete desserts met fruit.

  • Muscat petit bulles
    Domaine des Homs

    De petit bulles van Domaine des Homs heeft typische tonen van muscat in de neus. Aangename aroma's van gele perzik, rijpe cantaloupe en jasmijn. Frisse en zuivere smaak met een licht zoetje in de afdronk. Heerlijke bij frisse desserts met fruit, als aperitief of bij een uitgebreide brunch.

  • Prosecco Spumante Verv
    Andreola

    Heden ten dage kan je gewoon onbezorgd prosecco drinken op dit niveau, hoe heerlijk is dat? Geen Dom-P-praatjes, geen aandelenmarktbubbel maar wel precisie en innerlijke schoonheid, leve de vooruitgang! Deze Prosecco heeft een fijne neus van citrus, florale tonen en een klein zoetje. Het mondgevoel is fris en zacht, met wat kruidigheid en lekkere zuren.

  • Saumur Brût
    Domaine des Bleuces

    Chenin Blanc is zó geschikt voor mousserende wijnen, met zijn heerlijke zuurgraad, zijn aroma's van mandarijntjes en witte bloemen en zijn brede smakenpalet. Inés Racault leerde de kneepjes van de remuage en het dégorgement van haar vader en doet alles eigenhandig. De wijn - tegelijk beendroog en zeer sappig - is daarmee het ideale apéritief.

  • Solo per noi frizzante Col Fondo
    Cavazza

    In 1895 vond Federico Martinotti de charmat-methode uit en iedereen die wel eens een glaasje prosecco heeft gedronken weet wat daar het resultaat van is. Maar hoe smaakte prosecco vóór 1895? Het antwoord op die vraag heb je in je hand. Col Fondo is mousserende wijn waarbij de wijn in de fles heeft gegist en waar de gistcellen nog in de fles zitten. Dit beïnvloedt de smaak en ook de troebelheid van het drankje, het is net anders, heerlijk fris. Met andere aroma’s die samenhangen met de aanwezigheid van de gist. Saluti cordiali van de familie Cavazza die voor eigen gebruik ( solo per noi ) altijd een kleine hoeveelheid wijn op de old skool manier is blijven maken.

  • Sottofondo
    Tunia

    De Sottofondo van Tunia is een fantastische mousserende orange wine. In de neus zowel gedroogd fruit als frisheid van sinaasappel en ander citrusfruit. Daarnaast wat gist- en brood tonen. De smaak is zuiver en levendig, fris en rijk tegelijk en de onmiskenbare tannines van de schilletjes zijn uiteraard aanwezig.