Mousserende wijnen

Producenten

Wijnen

  • Vadio espumante wijnfles

    Bairrada espumante bruto solera
    Vadio

    Fantastisch rijke en geschakeerde mousserende wijn van Vadio met fijne mousse, Atlantisch karakter en haast Sauternes-achtige nuances van honing en gebrande hazelnoten.   [specificaties] Wijngaard Alle wijngaarden van Felipe en Eduarda bestaan uit de afgelopen 15 jaar van oude coöperatieboeren opgekochte kleine stukjes. Deze zijn allen gelegen rond het dorp van Luis' opa in het Bairrada gebied. De drie druiven voor deze blend, sercial, bical en de blauwe baga werden allen apart op hun respectievelijke rijpheid geoogst. Vinificatie Na een zachte persing van de hele trossen vergist de wijn op vaten. Vervolgens rust de wijn nog 6 maanden op de gist. In januari en…

  • Wijnfles Espumante rosé Vadio

    Bairrada espumante rosé
    Vadio

        [specificaties] Wijngaard Luis selecteerde voor deze wijn een wijngaard met 30 jaar oude stokken waar door de bodemsamenstelling en het microklimaat de nadruk ligt op de fijne zuren.   Vinificatie     Achtergrond Luis was lang hoofd wijnmaker bij Esporao, een grote producent in de Alentejo, en nu nog werkt hij naast zijn eigen Vadio als wijnmaker voor Coelheiros. Van de zo verdiende spaarcenten koopt hij sinds 2005 samen met zijn Braziliaanse vrouw Eduarda stukje bij beetje kleine wijngaarden op in Bairrada, de streek waar hij opgroeide. Hij deelt met een kleine groep fanatici (Dirk van Niepoort is de beroemdste) een sterk geloof in het potentieel van…

  • Wijnfles Blauwal Cesconi

    Blauwal cuvée extra brut
    Cesconi

    De Blauwal van Cesconi heeft hele fijne zuren een een zachte mousse. De neus is aromatisch met citrusfruit en wat rokerigheid en toast.

  • Cava Brut Nature
    Caves Bolet

    De Cava Brut Nature van Bolet heeft aangename fruit aroma's met tonen van groene appel, peer en iets citrus. Daarnaast zijn kenmerkende tonen van getoast brood, noten en gist duidelijk aanwezig. Deze Cava is enerzijds rijk en rond, met veel fruit. Maar heeft aan de andere kant strakke en frisse zuren, en een droge afdronk.

  • Cava Bolet Brut Reserva wijnfles

    Cava Brut Reserva
    Caves Bolet

    De Cava brut reserva van Bolet heeft fijne aroma's van rijp fruit als banaan, peer en rijpe meloen. Daarnaast toast en amandel in de neus, verkregen door het rijpingsproces van 30 maanden. De smaak is mooi in balans. Fijne zuren, rond en elegant, en niet té strak droog.

  • Fles Cava Rosat van Bolet

    Cava Brut Rosat Pinot Noir
    Caves Bolet

    De rosé Cava van Bolet heeft klassieke aroma's van aardbei en kersen met hints van brood, brioche en bloemen. Hoewel de smaak van rijper fruit als kers zeker aanwezig is, is deze cava zeker ook voldoende fris. Een uitgebalanceerde mousserende wijn met lekkere zuren.

  • Champagne Brût Grand Cru Blanc des Blancs
    Varnier Fannière

    Deze Champagne komt alleen van de beste, als grand cru geclasseerde, wijngaarden van de Côte des Blancs. Alles wordt in het werk gesteld het typische Avize karakter van geurige witte bloemen en krijtige mineraliteit in een zacht kader over het voetlicht te brengen.

  • Varnier Fanniere champagnefles Brut Zero

    Champagne Brût Zéro Grand Cru Blanc des Blancs
    Varnier Fannière

    Volgens Alan Meadows is de Grand Cru Brut ~Zéro champagne van Varnier Fannière: "lush to the point of opulence, and the term hedonistic applies". Ook op ons maakt deze cuvée indruk. Dankzij de combinatie van de beendroge stijl die een serieuze en minerale ondertoon geeft aan de royale aroma's van brioche en hooi, haast Sauternes-achtig. Het voluptueuze mondgevoel en de lange, gewichtloze afdronk lossen de belofte vervolgens ruimhartig in.

  • Champagne Grand Cru Jean Fannière Origine
    Varnier Fannière

    De Jean Fannière is de meest serieuze, klievende, gefocuste en minerale champagne van Varnier, die ook de meeste flesrijping nodig heeft

  • Varnier Fanniere champagnefles Saint Denis

    Champagne Grand Cru St-Denis
    Varnier Fannière

    Onze absolute favoriet. Geeft een soort verantwoord genieten gevoel. Je inner-winegeek gaat uit zijn dak van de serieuze structuur, het krijt in de neus en de krachtige en loepzuivere transparantie. Terwijl de hedonist in je aan zijn trekken komt met de heerlijke geur van autolytische brioche, de romigheid en de combinatie van rijpe peer en witte bloemen. [specificaties] Wijngaard De cuvée St-Denis komt van 65 jaar oude stokken in de wijngaard Le Clos du Grand Père in Avize. Vinificatie Persen doet Valérie met de verticale Coquard-pers van opa. De stille wijn, die met micro-oxygenatie expres aan enige zuurstof wordt blootgesteld ondergaat de volledige malo. Alleen het…

  • Champagne Grand Vintage 2013 Blanc des Blancs
    Varnier Fannière

    De kracht en precisie van deze zo typisch Blanc des Blancs Champagne uit Avize worden maar net geëvenaard door zijn verleidelijke en breed uitwaaierende smakenpalet. [specificaties] Wijngaard Er is in 2013 niet veel gemaakt van deze wijn.De hagel verwoestte een substantieel deel van de druiven, maar dat wat de (zeer late) eindstreep haalde was van uitmuntende kwaliteit. Een groot deel van de druiven -de familie Varnier bezit 4 hectare grand cru wijngaard met veelal meer dan 80 jaar oude stokken- komt van nabij de wijnmakerij in Avize, maar er gaan ook druiven uit de eigen wijngaarden in Cramant en Oiry in deze blend. Vinificatie Persen doet…

  • wijnfles Cremant d'Alsace Engel

    Crémant d'Alsace
    Fernand Engel

    Deze Crémant d'Alsace van Domaine Fernand Engel ruikt heerlijk naar vers gebakken brood en witte perzik, heeft een fijne mousse en sappig wit fruit. Hij s krachtig, intens en bezit een fijne zuurgraad. De afdronk is zacht en rond, Een feestje!

  • Cavazza Durello Spumante fles

    Durello Spumante Millesimato
    Cavazza

    Verkwikkend strakdroog neefje van de prosecco. Geen snoepjes, wel limoen en groene appel uit de bergen ten noorden van Vicenza.

  • Muscat petit bulles
    Domaine des Homs

    De petit bulles van Domaine des Homs heeft typische tonen van muscat in de neus. Aangename aroma's van gele perzik, rijpe cantaloupe en jasmijn. Frisse en zuivere smaak met een licht zoetje in de afdronk. Heerlijke bij frisse desserts met fruit, als aperitief of bij een uitgebreide brunch.

  • Wijnfles Pet Nat Renegado Folias de Baco

    Pet Nat Renegado

    Deze Pet Nat Renegado is speels, licht, zuiver en lekker droog. Dit is zo'n wijn die je het liefst op een warme zomer- of lentedag open wilt trekken.

  • Andreola Akelum prosecco

    Prosecco Asolo Brut Akelum DOCG
    Andreola

    De Prosecco Asolo Brut heeft een fijne neus van citrus en florale tonen. Het mondgevoel is fris en zacht, met wat kruidigheid en lekkere zuren.

  • Andreola Dirupo Brut fles

    Prosecco Dirupo Brut Valdobbiadene DOCG
    Andreola

    De Prosecco Dirupo Brut heeft een fijne neus van citrus en florale tonen van meidoorn en acaciabloesem. Een fijne mousse en het mondgevoel is fris en zacht, met wat kruidigheid en prettige zuren.

  • Bella Glamour Zero Zero fles

    Prosecco Zero Zero alcoholvrij
    Iris Vigneti

    De Prosecco Zero Zero alcoholvrij van Iris Vigneti is verfrissend, feestelijk en zuiver. Zeer geschikt als aperitief en voor het maken van alcoholvrije cocktails zoals een Virgin Aperol Spritz of Hugo.  

  • Bleuces Saumur Brut wijnfles

    Saumur Brût
    Domaine des Bleuces

    Chenin Blanc is zó geschikt voor mousserende wijnen, met zijn heerlijke zuurgraad, zijn aroma's van mandarijntjes en witte bloemen en zijn brede smakenpalet. Inés Racault leerde de kneepjes van de remuage en het dégorgement van haar vader en doet alles eigenhandig. De wijn - tegelijk beendroog en zeer sappig - is daarmee het ideale apéritief.

  • Solo per Noi frizzante Col Fondo
    Cavazza

    In 1895 vond Federico Martinotti de charmat-methode uit en iedereen die wel eens een glaasje prosecco heeft gedronken weet wat daar het resultaat van is. Maar hoe smaakte prosecco vóór 1895? Het antwoord op die vraag heb je in je hand. Col Fondo is mousserende wijn waarbij de wijn in de fles heeft gegist en waar de gistcellen nog in de fles zitten. Dit beïnvloedt de smaak en ook de troebelheid van het drankje, het is net anders, heerlijk fris. Met andere aroma’s die samenhangen met de aanwezigheid van de gist. Saluti cordiali van de familie Cavazza die voor eigen gebruik ( solo per noi ) altijd een kleine hoeveelheid wijn op de old skool manier is blijven maken.

  • Sottofondo
    Tunia

    De Sottofondo van Tunia is een fantastische mousserende orange wine. In de neus zowel gedroogd fruit als frisheid van sinaasappel en ander citrusfruit. Daarnaast wat gist- en brood tonen. De smaak is zuiver en levendig, fris en rijk tegelijk en de onmiskenbare tannines van de schilletjes zijn uiteraard aanwezig.