Rode wijnen

Producenten

Wijnen

  • A en perdre le soufre Côtes du Rhône Rouge
    Elodie Jaume

    Sap, lekker veel sap, op een stevig onderstel. De syrah geeft hem die uitnodigende geur van donker fruit. In de mond zorgen fijne tannines en frisheid voor tegenspel.

  • a forest pinot noir
    Ochota Barrels

    Rozenblaadjes en groene kruiden stuiven je glas uit bij het inschenken van deze transparante schoonheid. Dennenhars, lavendel en thijm vormen de opmaat voor een smakenpalet met pruimen en five spices. Een subtiele sappigheid vol fijne zuren en krokante tannines.

  • Aglianico del Vulture
    Quarta Generazione

    Een soort Barolo met een mediterrane touch, zou je kunnen zeggen. Aardsheid, heerlijk sappig fruit. Krachtige, maar tegelijk prachtig rijpe tannines, die tegenspel krijgen van de fijne zuren van de aglianicodruif. Grand Cru niveau fruitkwaliteit en balans.

  • Alentejano tinto
    Vicentino

    In de neus die lekkere zwarte bessen en viooltjesgeur die direct aan syrah doet denken, vergezeld van wat warmere spicy en exotische aroma's. In de mond lekker sappig, geheel eigen met kruidige tonen en pruimen, maar toch vrij slank, echt een Atlantische koele wijn.

  • Alentejo tinto AnAs
    Herdade do Sobroso

    Dezelfde druiven als de kolossale Alentejo tinto SOBRO. Maar dan eerder geoogst, lichter geperst en daardoor compleet anders van stijl. Deze heerlijk sappige mensenvriend bezit een fijn en uitgesproken Portugees karakter met rustieke aroma's van tabak, turf en specerijen.

  • Alentejo tinto Sobro
    Herdade do Sobroso

    Deze krachtpatser is een echte winterwijn. Bij de open haard, of als begeleider van geroosterd vlees. De wijn heeft zeer rijpe tannines, maar zonder meer ook een goede structuur met lekker donker fruit en laurier. Dé keus bij gelakte eend, gebraiseerde kalfswang of geroosterde lamsbout met mediterrane invalshoek.

  • Bairrada Grande Vadio
    Vadio

    Naast de fijne kruidigheid en cranberrymix in de gewone Vadio vind je in deze wijn een extra laag, extra intensiteit en een zo weelderige fruitsensatie zoals je die soms in grand cru wijnen uit de Bourgogne tegenkomt.

  • Bairrada Tinto
    Vadio

    Het is er weer één, zo'n supergastronomische wijn die een Atlantische, slanke stijl koppelt aan kracht. De baga druif is misschien wel een beetje de nebbiolo van Portugal: prachtig aromatisch met florale maar ook aardse geuren, en in de mond frisse zuren en rijp rood fruit die sappig weerwerk bieden aan de serieuze tannines.

  • Barbera d'Asti l'Avvocata
    Coppo

    Dit is de fruitgedreven cuvée van de familie Coppo, met alle eigenschappen die modern gemaakte barbera zo’n succes maken: zuiver en slank rood kersenfruit, zachte zuren en beschaafde tannines.

  • Barbera d'Asti Pomorosso
    Coppo

    De Pomorosso is het vlaggenschip van de familie Coppo. 100% barbera met 14 maanden rijping op Frans eikenhout en dat geeft een flinke dosis power. De kleur is donker, paarsachtig rood. In de neus bramen, kersen en viooltjes. Krachtig en gul, maar dan wel met een fijne finesse.

  • Barolo Arborina
    Giuliano Corino

    Jong nog, dat wel, maar al zó verleidelijk! Giovanni en zijn zoon Giuliano werden duidelijk beïnvloed door Altare, één van de voortrekkers van de erkenning voor de relatief jonge cru Arborina. De prachtige gelaagdheid, het gulle fruit en de rijpheid van de tannines maken dit een topwijn voor nu en het komende decennium. Arborina is de naam van de wijngaard, en deze Barolo is een "single vineyard", in tegenstelling tot de Barolo la Morra waarbij de druiven van verschillende percelen komen.

  • botanicals of the basket range
    Ochota Barrels

    Magisch brouwsel! Zet al je smaakpapillen op red alert, laat je in verwarring achter. Geestverruimend, horizonverleggend, geeft ons een grote glimlach. Cut to the chase? Natuur-vermouth zou je kunnen zeggen maar dat doet totaal geen recht aan de ervaring.

  • Bourgogne Pinot Noir
    Gilles Rémoriquet

    Heel karakteristiek pinot noir, met aardbeitjes en donkere kruidigheid. Geef de wijn wat lucht voor maximale aroma expressie!

  • Brunello di Montalcino
    Caparzo

    Eerste klas fruit, van rode bessen en amarene-kers. Daaronder de voor deze appellatie zo typische tonen van tabak en leer en de verleidelijke geur van rozen in deze moderne, karaktervolle Brunello met kracht en finesse. De eerste vintage die verkrijgbaar was van deze Brunello is 1970. Bij geroosterd vlees, wild of gerijpte kazen.

  • Brunello di Montalcino Riserva
    Caparzo

    De Brunello Riserva van Caparzo heeft complexe aroma's van bosbessen met pruimen, cederhout en kruidigheid. De smaak is vol en warm, met een goede balans tussen delicaatheid en kracht. De houtrijping en kracht komt in deze Riserva meer naar voren dan bij de "gewone" Brunello di Montalcino. Tevens wordt de Riserva alleen geproduceerd in uitzonderlijke wijnjaren.

  • Brunello di Montalcino Vigna La Casa
    Caparzo

    De Vigna La Casa is de 'single vineyard' Brunello van Caparzo. De wijn heeft doordringende en complexe aroma's van rood fruit, kruiden, vanille en tonen van drop. Kracht maar ook veel kersenfruit en hints van tabak in de smaak. De tannines zijn mooi gepolijst, de zuren uitgebalanceerd en de afdronk lang.

  • Carignano Liànti
    Capichera

    Donker van kleur en geurend naar zwarte kersen, in de smaak veel sap, maar ook thijm, laurier, en een soort stenigheid. Met een mooie lengte, medium intensiteit en een levendige stijl.

  • Caringole Rouge
    Domaine la Croix Belle

    De Caringole rouge van Domaine la Croix Belle heeft een diepe, robijnrode kleur. Aan aroma's komen meteen zwarte bessen en specerijen naar voren. De wijn is rond, zacht en heeft een warme afdronk met veel fruit.

  • Castillon Côtes de Bordeaux
    Domaine de l'A

    Stéphane en Christine Derenoncourt maken op hun thuischâteau in het relatief nog onbekende (maar lees bv. de Perswijn van februari 2021 en je krijgt de indruk dat dat niet lang meer gaat duren) Castillon een Bordeaux, die je met je ogen dicht voor een hele goeie Saint Emilion met bijbehorend prijskaartje zou verslijten. Sappige merlot en cabernet blend in een middengewicht, koele stijl. Momenteel zijn bij ons de volgende wijnen van Stéphane en Christine Derenoncourt op voorraad: 2013: -uitverkocht- Koud en moeilijk jaar, gered door de opbrengst terug te brengen tot 13 hectoliter per hectare 2014: Klassiek, ras, lengte, zeker rijpingspotentieel maar nu heerlijk op dronk 2015: Volgens de Revue des vins de France de beste die ze tot op heden maakten, begint langzaam te komen, geef 'm wat lucht, liefst een paar uur tevoren openen.

  • Châteauneuf du Pape Chanssaud d'Antan
    Domaine des Chanssaud

    Zijn het de rolkeien? Is het de hoge ligging van de wijngaard en de leeftijd van de stokken? Is het de werkwijze zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest? Het is lastig de vinger er precies op te leggen, maar dit is echt superchâteauneuf, wat een wijn! Zeer donker van fruit, maar ook met mokka, veel kracht, en door de mineraliteit en de focus tegelijk een enorme verfijning. De 2015 die wij nu verkopen begint net heerlijk op dronk te komen en te geuren naar leer en tabak (datum van schrijven begin 2021) maar haast hebben hoeft niet.

  • Châteauneuf du Pape Rouge
    Domaine des Chanssaud

    De beste plek voor grenache in Frankrijk is hier op de rolkeien van de voormalige pausenstad. Cederhout, cacao en dik rijp fruit in de geur en een krachtig smakenpalet met specerijen, tijm en mokka.

  • Chianti Rufina
    Fattoria Selvapiana

    Haast als zeer klassieke Bordeaux smaakt deze Chianti. Met een lichte aardse toon, een slanke structuur, fijnmazige tannines en subtiel rozenbottel en kersen in de geur.

  • Chianti Rufina riserva Bucerchiale
    Fattoria Selvapiana

    Al veertig jaar geleden herkende de vader van wijnmaker Federico Bucerchiale als beste wijngaard van het domein, en bottelde de vaten ervan apart. Deze wijn wordt alleen in zeer goede jaren gemaakt. Zijdezacht van structuur, met fijne herfstige aroma's en super puur kersenfruit in de lange afdronk.

  • Contrappunto
    Tunia

    Enerzijds heb je old-skool fine wine: met de gebalanceerde ingetogenheid van koele topwijngaarden. Anderzijds heb je vin de soif natuurwijn: vloeibaar plezier met gevaarlijke doordrinkfactor. En heel soms vind je beiden in één glas: Contrappunto!

  • Copertino rosso Riserva
    Cupertinum

    Na acht jaar rijping op grote cuves en nog twee op fles zijn de tannines heerlijk afgerond. De kaneel, pijptabak, het kreupelhout en leer geven een mooie kruidige omlijsting aan het nog levendige pruimenfruit.

  • Corbières Tradition Rouge
    Château Fontarèche

    Sap van zwarte bessen, een beetje kruidigheid van laurierdrop. Een mond vol wijn maken deze warmbloedige mensenvriend uit de Aude tot de ideale borrelwijn of barbecue begeleider.

  • Côte de Provence Rouge Grande Réserve

    Volle en zeer rijpe rode wijn, met veel mediterrane kruidigheid van de grenache, donkere tonen en kracht van de mourvèdre en verfijning en klasse van de cabernet.

  • Côtes du Rhône Rouge
    Domaine des Chanssaud

    Zuiver rood fruit heeft de overhand in deze grenache gedomineerde blend, met een draai van de pepermolen en een takje laurier voor wat extra pit. De tannines zijn rijp en vriendelijk.

  • Merlot Rocca Bernarda

    Friuli Merlot
    Rocca Bernarda

    De Bordelaise druivenrassen staan al meer dan 100 jaar aangeplant in Noord-Italië en hebben zich gevoegd naar de lokale omstandigheden. Dat dit heel gelukkig kan uitpakken, bewijst deze op staal gevinifieerde zowel koele en serieuze, als ook vlezige en zwoelrijpe Friuli merlot van Rocca Bernarda. [specificaties] Wijngaard De wijngaarden van Rocca Bernarda liggen bovenin de Colli Orientali, aan de voet van de Julische Alpen van Slovenië. Deze ligging beschermt de wijngaarden tegen de snijdend koude Bora wind uit de Balkan hoogvlakte. De hoogte is hier rond de 300 meter. De planten staan met een dichtheid van zo’n 5500 stokken per hectare voornamelijk guyot…

  • fugazi grenache
    Ochota Barrels

    Kun je Grenache vroeg oogsten en er goede wijn van maken? Ik denk dat de meeste mensen in de wijnwereld deze vraag negatief zullen beantwoorden. Zo niet Taras Ochota, die spreekt door zijn wijnen. Doet in de verte wat denken aan de grenache van Gredos: aromatisch, medium bodied, transparant en spannend!

  • Gamay Lyonnais
    Domaine de Prapin

    Heerlijke ongecompliceerde gamay van Domaine de Prapin. Zo'n wijn die je het liefst licht gekoeld (graad of 14) en met karaffen tegelijk op tafel wilt hebben. Mooie finesse, aroma's van bessen en peper en hele zachte tannines. De neus vol met fris en plezierig fruit, en daarnaast kruidigheid.

  • Kalterersee Classico Superiore
    Erste + Neue

    De Kalterersee heeft een robijnrode kleur met een heldere rand. In de neus een intens fruitig bouquet met hints van amandel en zachte kruidigheid. De smaak is zacht, met een bak fris fruit en hele lichte, zachte tannines. Drinkt het lekkerst tussen de 12 en 14 graden. De Kalterersee van Erste + Neue wordt gemaakt van 100% Schiava (ook wel Vernatsch in Südtirol). Een druif die voor velen wellicht onbekend is, maar behalve in deze regio ook staat aangeplant in Duitsland, en daar dan weer Trollinger heet.

  • l'Amandier
    Domaine des Homs

    L'Amandier van Domaine des Homs is een heerlijke koele stijl wijn uit het hart van de Minervois regio, gemaakt van 100% cinsault druiven. In de neus vooral floraal met kersen en pruimenfruit. In de smaak veel fruit met vooral blauwe bes. Daarnaast een fijn pepertje en kruidigheid. Lichtgekoeld het lekkerst (tussen 14 en 16 graden).

  • l'Arnot negre
    La Botera

    In de neus vooral verfijnde aroma's van rijpe bosvruchten en een likje kruidigheid. Rijpe tannines, sappig en fruitig en een aangename lange afdronk.

  • fles rode natuurwijn L’Oeil du Diable van Poivre d’Âne

    L'Oeil du Diable Cinsault
    Poivre d'Âne

    Denk pinot noir met mediterrane touch: lichte kleur, koele stijl, aardse toon en heerlijk rood fruit. Ultieme wijn voor gegrillde vis.

  • La Caduta Rosso di Montalcino
    Caparzo

    De La Caduta van Caparzo heeft fijne aroma's van bosvruchten, vanille, leer en tabak. Het frissere fruit komt in de eerste plaats duidelijk naar voren in de smaak. Maar de wijn heeft ook rijper fruit, frisse zuren en aangename tannines. Met meer diepte en intensiteit dan de "gewone" Rosso di Montalcino mag deze La Caduta stiekem wel "baby Brunello" worden genoemd.

  • La Mare de Montsant
    Pascona

    La Mare (oftewel de moeder) de Pascona heeft verleidelijke en zwoele aroma's van rijp zwart fruit, vijgen, vanille en rozemarijn. De smaak is vol met veel sappigheid. Ook heeft de wijn ondanks zijn kracht nog een fijne elegantie en zuren. Lekker bij gegrild vlees.

  • Langhe Nebbiolo
    Sobrero

    Superlevendige en precieze stijl Nebbiolo. Met weliswaar ook kruidigheid en specerijen, maar vooral florale aroma's en een mooie slanke en minerale structuur. Door het -uiteindelijk- vrij warme 2018 heeft de wijn dit jaar wat extra gulheid en body.

  • Langhe Nebbiolo
    Giuliano Corino

    Corino maakt een lekker rijpe stijl Langhe Nebbiolo. Deze wijn mag je misschien liefkozend wel "mini Barolo" noemen. Intens boeket van rood fruit, viooltjes, drop en een beetje natte bosgrond. Uitgebalanceerde Italiaanse wijn zonder houtrijping. Het feit dat deze nebbiolo geen houtrijping heeft gehad, zorgt ervoor dat de wijn toch een frisse stijl blijft houden, ondanks de rijpheid. Hierdoor perfect in balans.

  • Le Champ du Coq
    Domaine la Croix Belle

    Le Champ du Coq van Domaine la Croix Belle heeft een donkere, roodpaarse kleur. De wijn heeft complexe aroma's van donker fruit zoals zwarte bessen, maar ook cacao en kruiden. Een vlezig en rond karakter maar met een heleboel fruit en frisheid maakt dit een uitgebalanceerde wijn.

  • Litrotto Rosso
    l'Archetipo

    Verrassende vin de soif uit Puglia koppelt koppig karakter aan fijnmazige tannines en goeie mineraliteit. Zwoele aroma's van bloesems, pijptabak en laurier en een juicy bite maken het plaatje compleet. Ultiem bij een plankje salumi.

  • Lo Pare de Montsant
    Pascona

    Lo Pare (oftewel de vader) de Pascona heeft aroma's van rijp en zondoorstoofd fruit, bramenjam, balsamico, kruidnagel, kaneel en iets rokerigs. De smaak is krachtig en woest maar ook evenwichtig, met donker fruit en een lichte kruidigheid. Lekker bij gegrild vlees.

  • Lo Petitó de Montsant
    Pascona

    Wat een uitnodigende bak fruit stuift er op uit het glas, dat zal de syrah zijn? Ook een aardse toon, haast cabernet franc-achtig maar dan met een mediterrane rijpe touch. De gevaarlijke doordrinkfactor neemt toe bij licht terugkoelen, dus het lekkerst tussen de 14 en 16 graden. Lo Petitó, oftewel het kleintje van La Mare & Lo Pare is de meest frisse van de wijnen van Pascona in ons assortiment.

  • wijnfles Maria Ganxa, Pascona, Montsant

    Maria Ganxa de Montsant
    Pascona

    De Maria Ganxa van Pascona is een superslanke stijl Montsant, die haast aan cabernet franc doet denken. Heerlijk frisse smaak met sappig granaatappel en kruidigheid van laurier en thijm. Verfijnd, met florale aroma's en mooie zachte zuren. Lichtgekoeld ook heerlijk! Kijk voor een andere frisse en fruitige wijn van Pascona ook eens naar Lo Petitó de Montsant

  • Fles rode wijn Médoc van Saint-Hilaire

    Médoc Cru Bourgeois
    Château Saint Hilaire

    Deze mooi karakteristieke "petit Bordeaux" van Château Saint-Hilaire is nu perfect op dronk. Hij biedt typische cabernetsmaken en aroma's als grafiet en zwarte bessen. De wijn is gebouwd op een volle body van voluptueus rijp merlotfruit. De wijn wordt net als Margaux, Lafite en Latour (om er maar een paar te noemen) geblend door Eric Boissenot.

  • Mencia Baltos
    Dominio de Tares

    De Mencia Baltos van Dominio de Tares heeft een intens paarse kleur, met in de neus bramen, drop en een klein beetje anijs. Fijne balans tussen kracht en complexiteit enerzijds, en aan de andere kant heerlijk donker fruit. Aanwezige maar fijne tannines.

  • Mencia Cepas Viejas
    Dominio de Tares

    Gelaagd, lichte houttoets, maar zo’n bak vol donker fruit dat het slechts prettig ondersteunend ervaart. De voor de streek typerende koelte klinkt mooi door. Voor Mencia is deze wijn behoorlijk full-force, maar alsnog enorm gedetailleerd en subtiel. Scoort systematisch bij de beste 10% van de streek in alle internationale media.

  • Mencia Joven
    Quinta del Obispo

    In tegenstelling tot populair geloof geen familie van de cabernet franc. Maar de vergelijking dringt zich op. Heerlijk sap en frisheid in combinatie met een beetje modderige aardsheid en aangename tannines.

  • Merlot Veneto
    Cadia

    De Cadia merlot heeft een helderrode kleur en een intens aroma van rode bessen. De smaak is zijdezacht, rond en fruitig met hints van groene peper.

  • Montsant Classic
    Pascona

    Harmonieuze, vloeiende compositie, die verleidelijke specerijenaroma's aanéén rijgt met zwoel fruit, soepel en vol tegelijk. Ook het hout is prachtig verweven met de andere smaakcomponenten.

  • Morellino di Scansano
    Doga delle Clavule

    Aan de Zuid-Toscaanse kust koelt het 's nacht af, waardoor prachtig aromatische en sierlijk op het fruit toegesneden Morellino gemaakt kan worden. Hij biedt aroma's van kersen, bramen, wilde bessen, drop en vanille. In Maremma staat de Sangiovese bekend als Morellino. Hij heeft zijn naam te danken aan de lokale paarden, die bekend staan als ' morelli'.

  • Moulis en Médoc
    Château Poujeaux

    De 2012 is perfect op dronk nu (en de komende jaren) en heeft precies die fijne combinatie van grafiettonen, fris kersenfruit en tannines die zo kenmerkend zijn voor de wijnen van de croupes van de Médoc en die doen verlangen naar een mals stuk côte de boeuf. Ook dit jaar weer de beste Moulis en op gelijk niveau met veel van de grand cru's.

  • Niuru Maru
    l'Archetipo

    Dit is negroamaro waarvan je niet wist dat ie bestond: wel pruimen en tabak, maar ook verfijning en mooie zuren en met een klassiek signatuur.

  • Pinot Nero
    Erste + Neue

    Deze delicate rode wijn ruikt naar rozenbottel en verse bessen en heeft een subtiele aardse toon. Drinkt heerlijk op een graad of 14!

  • fles rode wijn Pivier van Cesconi

    Pivier
    Cesconi

    De Pivier is de rode topwijn van Cesconi, gemaakt van 100% Merlot. Een enorme bak fruit in zowel de neus als de smaak en daarnaast laurier, iets van drop en cacao. Aangename zuren en tannines. Doet stiekem een beetje denken aan de stijl van Pomerol.

  • Priorat Anjoli
    Celler Ardèvol

    De Anjoli van Ardèvol is een krachtige wijn met alle ingrediënten die je van een wijn uit deze streek verwacht. Een beetje woest, krachtig, kruidig, met stevige tannines, een gezonde blos op de wangen en flink alcohol. Maar dat toont geen moment storend door de enorme vracht aan fruit. Daarbij vechten kruidensmaken om een plaatsje op de voorgrond. Niettemin is de wijn mooi in balans, een knappe prestatie! (Al zal Josep benadrukken dat het een prestatie van moeder natuur betreft. Daar zijn stijl van wijnmaken makkelijk onder de noemer "non-interventionalistisch valt te scharen)

  • Priorat Coma d'en Romeu
    Celler Ardèvol

    Rokerig, zwarte bes, laurier en lavendel. Woest en kruidig. Zeer krachtige wijn met een hele lange afdronk. Zowel hout als een wat hoger alcoholpercentage zijn aanwezig, maar zonder dat dit overheerst. Het bijzondere terroir van de Priorat proef je terug in deze wijn.

  • Priorat Terra d'Hom
    Celler Ardèvol

    Deze cuvée van Ardevol is een grootse wijn en bestaat uit 80% Syrah, 10% Merlot en 10% Carinyena. Donkerpaarse kleur, pruimen, zwarte bes en iets van rokerigheid. Kracht, alcohol, rijpe tannines maar ook fijne aanwezige zuren, waardoor deze wijn geen moment té log of zwaar wordt. Geef de wijn zeker wat lucht als je hem nu drinkt of laat als je de mogelijkheid hebt nog een paar jaar rijpen in de kelder!

  • QVID Primitivo
    Tenuta Giustini

    Vol, zwoel, kruidig met de geur van sigaren en herfstbos en de smaak van rijpe pruimen. Op knappe wijze is de wijn tegelijk royaal bemeten en fijntjes, biedt hij pruimen en specerijen maar ook rode bessen en zachtheid.

  • QVIS Negroamaro
    Tenuta Giustini

    De negroamaro van Tenuta Giustini heeft een intense, robijnrode kleur. In de neus amarena-kers, donker fruit en granaatappel. Stevige en volle smaak, heel klein zoetje maar vooral boordevol fruit. Heerlijk bij bijvoorbeeld een wildstoof of gegrild vlees.

  • Ribera del Duero '12'
    Figuero

    De smaak is romig, krachtig en uitgebalanceerd. De tannines zijn zacht en rond en de afdronk is erg lang. Fijne aroma's van vanille, kaneel, toffee en koffie in combinatie met een flinke dosis rood fruit. De rijping van 12 maanden op houten vaten is merkbaar in zowel de neus als de smaak. Ondanks dat deze Figuero '12' een stuk krachtiger is dan de Ribera del Duero ‘4’, zorgen de zuren en het fruit ook bij deze wijn voor een fijne frisheid.

  • Ribera del Duero '4'
    Figuero

    Mokka, laurier, houtskool, vanille in het royaal aanwezige mooi rijpe donkere bosfruit. Een romige structuur, onder meer te danken aan de 4 maanden rijping op nieuw hout, laat zijn sporen na en versterkt de weelderige sensaties die deze wijn domineren.

  • Rioja Crianza
    Bodegas Gustales

    De Rioja Crianza van Bodegas Gustales heeft vanille- en zachte cederhouttonen. Daarnaast een prettige, frisse fruitvulling, die een rijke en gelaagde indruk achterlaat.

  • Rosso di Montalcino
    Caparzo

    De Rosso di Montalcino van Caparzo heeft aangename aroma's van viooltjes, framboos en granaatappel. In de verte bespeur je ook wat versgemalen peper. In de smaak veel fruit, met vooral rijpe bessen. De wijn heeft aangename tannines, iets van vanille en een lichte kruidigheid.

  • Saffredi
    Fattoria le Pupille

    In oogstjaar 2012 overtrof volgens onder meer James Suckling en Antonio Galloni de Saffredi zijn mede-super-Toscanen (Masseto, Sassicaia, Ornellaia en Redigaff, allen meer dan drie keer zo duur). Eerstgenoemde gaf de wijn zelfs een perfecte score, namelijk 100 van de 100 punten. Iets wat wij opmerkten toen ineens op één dag allerlei buitenlandse gasten opbelden om te informeren naar de beschikbaarheid. Inmiddels is de wijn prachtig op dronk en nog altijd een koopje voor liefhebbers.

  • Saint Estèphe 2016
    Château Capbern

    Prachtige klassieke door vooral de cabernet sauvignon getypeerde wijn. Toch is de stijl donker, haast inkt-achtig met kruidigheid en zwarte bes. Met zijn kracht en donker fruit doet hij zijn Saint Estèphe naam eer aan. Deze 2016 biedt ongelofelijk veel Bordeaux voor zijn prijs. De blend is dit jaar 69% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 4% Cabernet Franc and 2% Petit Verdot,

  • Sangiovese di Toscana
    Caparzo

    Aardbeien en zwarte bes, zeer soepele tannines, een laurierdropje en Toscaanse zomerzon kenmerken deze mensenvriend. Wél met de donkere kenmerken van de druif die vooral bekend is dankzij Chianti en Brunello di Montalcino zoals mokka en espresso. Maar niet met de van die wijnen bekende lange tijd om op dronk te komen en ook niet zo zwaar en krachtig als die twee wel kunnen zijn.

  • Saumur Champigny Fruits de la Fôret
    Domaine des Bleuces

    De Saumur Champigny van Bleuces heeft een prachtige robijnrode kleur met paarse tonen. De neus is intens, een bak fruit met bosbes, wilde aardbei en frambozen. Deze cabernet franc is harmonieus en elegant. Het gulle, frisse fruit en de fijne zuren staan voorop, en in de verte is een licht kruidig randje te bespeuren.

  • Saumur Champigny le Bourg
    Fabien Duveau

    De donkere, zijdeachtige en rijke stijl van deze cabernet franc Le Bourg doet denken aan die van een fijne Pomerol. Alles zit op de goede plaats en de balans lijkt vanzelfsprekend, met zijn complete gamma aan specerijen, tabak, vlierbessen en pruimen compact samengebald in een soepele en vrij slanke compositie. De lengte onderstreept de noblesse van deze wijn op grand cru niveau.

  • Saumur Champigny les Menais
    Fabien Duveau

    De quintessentie van cabernet franc, deze Saumur Champigny van Fabien Duveau. En het bewijs dat fijne wijn niet hoogdravend of dik hoeft te zijn. De kenmerkende geur met kersenfruit, laurier en groene kruiden zet direct een prikker op de kaart van dit deel van de Loire en de fijne sappige structuur van de wijn komt extra mooi uit bij een serveertemperatuur van een graad of 15.

  • Somontano tinto roble
    Bodegas Estada

    De Somontano tinto roble van Bodegas Estada heeft een heldere rode kleur met paarse randen. Intense aroma's van rood fruit en bessen gecombineerd met kruidigheid en gebrande koffie. De smaak is rond en soepel met zachte tannines en veel fruit.

  • Syrah Cicogna
    Cavazza

    Fijne florale kenmerkende syrah-tonen domineren de neus van deze wijn. Een tweede viool voor de lik Frans eiken, die na een jaar of drie mooi integreert in de wijn. Full body met veel donker fruit, mokka en leer maken het feest compleet.

  • Syrah les Agathes Collines Rhodannienes
    Remi Niero

    Viooltjes, bosbessen, pepertje en een heerlijke koele mineraliteit. Deze 'Les Agathes' van Niero is het schoolvoorbeeld van een syrah uit de noordelijke Rhône. Dit is een onweerstaanbare crowdpleaser met heerlijk understated, verfijnd fruit.

  • Tai Rosso
    Cavazza

    Zeer lichte rode wijn barstensvol frambozenfruit en met een hele lichte aardse toets. Geurig en fris is deze wijn lichtgekoeld op zijn best op een terras, bij een picknick of barbecue

  • texture like sun
    Ochota Barrels

    Deze toverdrank heeft eigenschappen die wat Alice-in-Wonderland-achtig aandoen (De Cheshire cat zou tevreden zijn over het op alle kurken en dozen geprinte "meow"). Sprookjesachtig, betoverend, je betreedt een andere wereld en tegelijk is alles lief en vriendelijk aan deze wijn, met een hoofdrol voor bosaardbeitjes en rozenbottels. Koel het lekkerst! The Stranglers zongen: Golden Brown texture like sun, Lays me down with my might she runs Throughout the night No need to fight Never a frown with golden brown

  • The Damn Master
    MOFO

    Krachtige wijn met intense aroma’s. Donker fruit, specerijen zoals kruidnagel en peper. Cedar hout en een flinke lik vanille van het hout. Deze wijn is rijk en complex met zachte en ontwikkelde tannines. Een krachtpatser maar wel eentje met een fijne aciditeit. Heerlijke lange afdronk en prachtig in balans. Ook bij deze "grote broer" van The Wild Child denk je gelijk aan grote stukken vlees van de grill.

  • The Wild Child
    MOFO

    Op de barbecue geroosterde pruimen, daar doet deze heerlijk volle wijn wel wat aan denken. Kracht, alcohol, zwoelrijp fruit een lik vanille met wat bosbrand, je weet meteen wat je aan hem hebt. Deze Roble is modern, biedt de volle kracht vooruit stijl die je van Toro mag verwachten. Maar ook gelaagd, karaktervol en voorziet zelfs in enige aciditeit, zodat er echt sprake is van balans in de wijn. Ook deze "kleine broer" van de The Damn Master is heerlijk bij grillgerechten, hou een emmertje ijs bij de hand om lekker de temperatuur wat te temperen!

  • where's the pope syrah
    Ochota Barrels

    Vernoemd naar een punkband uit Adelaide, spettert deze vroeg geoogste, hele trossen spontaan vergiste, niets aan toegevoegd (behalve een micro-dosage sulfiet bij botteling) plezierwijn haast je glas uit. Fijne wijn met een rauw randje. Amber zegt: De geur van bloedsinaasappel en bosvruchtencoulis en het karakter van een Turkse koffie.

  • Zweigelt Halterberg
    Gerald Waltner

    Beetje laurier, jeneverbes en een grenzeloze bak vol knapperig bessenfruit