Rode wijnen
Producenten
- Bodegas Estada
- Bodegas Gustales
- Cadia
- Caparzo
- Capichera
- Cavazza
- Celler Ardèvol
- Cesconi
- Château Capbern
- Château Fontarèche
- Château Saint Hilaire
- Coppo
- Cupertinum
- Domaine de Bachellery
- Domaine de l'A
- Domaine des Bleuces
- Domaine des Chanssaud
- Domaine des Homs
- Dominio de Tares
- Elodie Jaume
- Erste + Neue
- Fabien Duveau
- Fattoria Selvapiana
- Figuero
- Gerald Waltner
- Gilles Rémoriquet
- Giuliano Corino
- Guillaume Chanudet
- Henri de Richemer
- Herdade do Sobroso
- Jérôme Fornerot
- l'Archetipo
- La Botera
- Mateus Nicolau de Almeida
- MOFO
- Ochota Barrels
- Pascona
- Tenuta Giustini
- Tunia
- Vadio
Wijnen
-
A en perdre le soufre Côtes du Rhône Rouge
Elodie JaumeSap, lekker veel sap, op een stevig onderstel. De syrah geeft hem die uitnodigende geur van donker fruit. In de mond zorgen fijne tannines en frisheid voor tegenspel.
-
a forest pinot noir
Ochota BarrelsRozenblaadjes en groene kruiden stuiven je glas uit bij het inschenken van deze transparante schoonheid. Dennenhars, lavendel en thijm vormen de opmaat voor een smakenpalet met pruimen en five spices. Een subtiele sappigheid vol fijne zuren en krokante tannines.
-
Alentejo tinto AnAs
Herdade do SobrosoDezelfde druiven als de kolossale Alentejo tinto SOBRO. Maar dan eerder geoogst, lichter geperst en daardoor compleet anders van stijl. Deze heerlijk sappige mensenvriend bezit een fijn en uitgesproken Portugees karakter met rustieke aroma's van tabak, turf en specerijen.
-
Alentejo tinto Sobro
Herdade do SobrosoDeze krachtpatser is een echte winterwijn. Bij de open haard, of als begeleider van geroosterd vlees. De wijn heeft zeer rijpe tannines, maar zonder meer ook een goede structuur met lekker donker fruit en laurier. Dé keus bij gelakte eend, gebraiseerde kalfswang of geroosterde lamsbout met mediterrane invalshoek.
-
Bairrada Grande Vadio
VadioNaast de fijne kruidigheid en cranberrymix in de gewone Vadio vind je in deze wijn een extra laag, extra intensiteit en een zo weelderige fruitsensatie zoals je die soms in grand cru wijnen uit de Bourgogne tegenkomt.
-
Bairrada Tinto
VadioHet is er weer één, zo'n supergastronomische wijn die een Atlantische, slanke stijl koppelt aan kracht. De baga druif is misschien wel een beetje de nebbiolo van Portugal: prachtig aromatisch met florale maar ook aardse geuren, en in de mond frisse zuren en rijp rood fruit die sappig weerwerk bieden aan de serieuze tannines.
-
Barbera d'Asti l'Avvocata
CoppoDit is de fruitgedreven cuvée van de familie Coppo, met alle eigenschappen die modern gemaakte barbera zo’n succes maken: zuiver en slank rood kersenfruit, zachte zuren en beschaafde tannines.
-
Barolo Arborina
Giuliano CorinoJong nog, dat wel, maar al zó verleidelijk! Giovanni en zijn zoon Giuliano werden duidelijk beïnvloed door Altare, één van de voortrekkers van de erkenning voor de relatief jonge cru Arborina. De prachtige gelaagdheid, het gulle fruit en de rijpheid van de tannines maken dit een topwijn voor nu en het komende decennium. Arborina is de naam van de wijngaard, en deze Barolo is een "single vineyard", in tegenstelling tot de Barolo la Morra waarbij de druiven van verschillende percelen komen.
-
botanicals of the basket range
Ochota BarrelsMagisch brouwsel! Zet al je smaakpapillen op red alert, laat je in verwarring achter. Geestverruimend, horizonverleggend, geeft ons een grote glimlach. Cut to the chase? Natuur-vermouth zou je kunnen zeggen maar dat doet totaal geen recht aan de ervaring.
-
Bourgogne Pinot Noir
Gilles RémoriquetHeel karakteristiek pinot noir, met aardbeitjes en donkere kruidigheid. Geef de wijn wat lucht voor maximale aroma expressie!
-
Brunello di Montalcino
CaparzoEersteklas fruit van rode bessen en amarene-kers. Daaronder de voor deze appellatie zo typische tonen van tabak en leer en de verleidelijke geur van rozen in deze moderne, karaktervolle Brunello met kracht en finesse. De eerste vintage die verkrijgbaar was van deze Brunello is 1970. Bij geroosterd vlees, wild of gerijpte kazen.
-
Brunello di Montalcino Riserva
CaparzoDe Brunello Riserva van Caparzo heeft complexe aroma's van bosbessen met pruimen, cederhout en kruidigheid. De smaak is vol en warm, met een goede balans tussen delicaatheid en kracht. De houtrijping en kracht komt in deze Riserva meer naar voren dan bij de "gewone" Brunello di Montalcino. Tevens wordt de Riserva alleen geproduceerd in uitzonderlijke wijnjaren.
-
Brunello di Montalcino Vigna La Casa
CaparzoDe Vigna La Casa is de 'single vineyard' Brunello van Caparzo. De wijn heeft doordringende en complexe aroma's van rood fruit, kruiden, vanille en tonen van drop. Kracht maar ook veel kersenfruit en hints van tabak in de smaak. De tannines zijn mooi gepolijst, de zuren uitgebalanceerd en de afdronk lang.
-
Carignano Liànti
CapicheraDonker van kleur en geurend naar zwarte kersen, in de smaak veel sap, maar ook thijm, laurier, en een soort stenigheid. Met een mooie lengte, medium intensiteit en een levendige stijl.
-
Castillon Côtes de Bordeaux
Domaine de l'AStéphane en Christine Derenoncourt maken op hun thuischâteau in het relatief nog onbekende (maar lees bv. de Perswijn van februari 2021 en je krijgt de indruk dat dat niet lang meer gaat duren) Castillon een Bordeaux, die je met je ogen dicht voor een hele goeie Saint Emilion met bijbehorend prijskaartje zou verslijten. Sappige merlot en cabernet blend in een middengewicht, koele stijl. Momenteel zijn bij ons de volgende wijnen van Stéphane en Christine Derenoncourt op voorraad: 2013: -uitverkocht- Koud en moeilijk jaar, gered door de opbrengst terug te brengen tot 13 hectoliter per hectare 2014: Klassiek, ras, lengte, zeker rijpingspotentieel maar nu heerlijk op dronk 2015: Volgens de Revue des vins de France de beste die ze tot op heden maakten, begint langzaam te komen, geef 'm wat lucht, liefst een paar uur tevoren openen.
-
Châteauneuf du Pape Chanssaud d'Antan
Domaine des ChanssaudDe Châteauneuf du Pape d'Antan Rouge is zeer donker van fruit, maar ook met mokka. Veel kracht, en door de mineraliteit en focus tegelijk een enorme verfijning.
-
Châteauneuf du Pape Rouge
Domaine des ChanssaudDe beste plek voor grenache in Frankrijk is hier op de rolkeien van de voormalige pausenstad. Cederhout, cacao en dik rijp fruit in de geur en een krachtig smakenpalet met specerijen, tijm en mokka.
-
Chianti Rufina
Fattoria SelvapianaHaast als zeer klassieke Bordeaux smaakt deze Chianti. Met een lichte aardse toon, een slanke structuur, fijnmazige tannines en subtiel rozenbottel en kersen in de geur.
-
Chianti Rufina riserva Bucerchiale
Fattoria SelvapianaAl veertig jaar geleden herkende de vader van wijnmaker Federico Bucerchiale als beste wijngaard van het domein, en bottelde de vaten ervan apart. Deze wijn wordt alleen in zeer goede jaren gemaakt. Zijdezacht van structuur, met fijne herfstige aroma's en super puur kersenfruit in de lange afdronk.
-
Contrappunto
TuniaEnerzijds heb je old-skool fine wine: met de gebalanceerde ingetogenheid van koele topwijngaarden. Anderzijds heb je vin de soif natuurwijn: vloeibaar plezier met gevaarlijke doordrinkfactor. En heel soms vind je beiden in één glas: Contrappunto!
-
Copertino rosso Riserva
CupertinumNa acht jaar rijping op grote cuves en nog twee op fles zijn de tannines heerlijk afgerond. De kaneel, pijptabak, het kreupelhout en leer geven een mooie kruidige omlijsting aan het nog levendige pruimenfruit.
-
Corbières Tradition Rouge
Château FontarècheSap van zwarte bessen, een beetje kruidigheid van laurierdrop. Een mond vol wijn maken deze warmbloedige mensenvriend uit de Aude tot de ideale borrelwijn of barbecue begeleider.
-
Côtes du Rhône Rouge
Domaine des ChanssaudZuiver rood fruit heeft de overhand in deze grenache gedomineerde blend, met een draai van de pepermolen en een takje laurier voor wat extra pit. De tannines zijn rijp en vriendelijk.
-
Fleurie la Madone
Guillaume ChanudetMooie finesse, fris en concentratie, zachte tannines. De neus vol met aardbeien, donker fruit, en daarnaast kruidigheid.
-
fugazi grenache
Ochota BarrelsKun je Grenache vroeg oogsten en er goede wijn van maken? Ik denk dat de meeste mensen in de wijnwereld deze vraag negatief zullen beantwoorden. Zo niet Taras Ochota, die spreekt door zijn wijnen. Doet in de verte wat denken aan de grenache van Gredos: aromatisch, medium bodied, transparant en spannend!
-
Jean Pull
Vroeg geoogst, zodat de wijn wel heerlijk naar kersenbloesem, kruiden en sering geurt maar in de mond niet zwaar is maar fris en mineraal. Typisch Roussillon! [specificaties] Wijngaard Vinificatie Achtergrond…
-
Kalterersee Classico Superiore
Erste + NeueDe Kalterersee heeft een robijnrode kleur met een heldere rand. In de neus een intens fruitig bouquet met hints van amandel en zachte kruidigheid. De smaak is zacht, met een bak fris fruit en hele lichte, zachte tannines. Drinkt het lekkerst tussen de 12 en 14 graden. De Kalterersee van Erste + Neue wordt gemaakt van 100% Schiava (ook wel Vernatsch in Südtirol). Een druif die voor velen wellicht onbekend is, maar behalve in deze regio ook staat aangeplant in Duitsland, en daar dan weer Trollinger heet.
-
l'Amandier
Domaine des HomsL'Amandier van Domaine des Homs is een heerlijke koele stijl wijn uit het hart van de Minervois regio, gemaakt van 100% cinsault druiven. In de neus vooral floraal met kersen en pruimenfruit. In de smaak veel fruit met vooral blauwe bes. Daarnaast een fijn pepertje en kruidigheid. Lichtgekoeld het lekkerst (tussen 14 en 16 graden).
-
l'Arnot Negre
La BoteraIn de neus vooral verfijnde aroma's van rijpe bosvruchten en een likje kruidigheid. Rijpe tannines, sappig en fruitig en een aangename lange afdronk.
-
La Caduta Rosso di Montalcino
CaparzoDe La Caduta van Caparzo heeft fijne aroma's van bosvruchten, vanille, leer en tabak. Het frissere fruit komt in de eerste plaats duidelijk naar voren in de smaak. Maar de wijn heeft ook rijper fruit, frisse zuren en aangename tannines. Met meer diepte en intensiteit dan de "gewone" Rosso di Montalcino mag deze La Caduta stiekem wel "baby Brunello" worden genoemd.
-
La Mare de Montsant
PasconaLa Mare (oftewel de moeder) de Pascona heeft verleidelijke en zwoele aroma's van rijp zwart fruit, vijgen, vanille en rozemarijn. De smaak is vol met veel sappigheid. Ook heeft de wijn ondanks zijn kracht nog een fijne elegantie en zuren. Lekker bij gegrild vlees.
-
Langhe Nebbiolo
Giuliano CorinoCorino maakt een lekker rijpe stijl Langhe Nebbiolo. Deze wijn mag je misschien liefkozend wel "mini Barolo" noemen. Intens boeket van rood fruit, viooltjes, drop en een beetje natte bosgrond. Uitgebalanceerde Italiaanse wijn zonder houtrijping. Het feit dat deze nebbiolo geen houtrijping heeft gehad, zorgt ervoor dat de wijn toch een frisse stijl blijft houden, ondanks de rijpheid. Hierdoor perfect in balans.
-
Le Temps d'Elise
Domaine de Bachellery[specificaties] Wijngaard De regio waar deze wijngaarden liggen noemen de Fransen de "Biterrois". Het gebied tussen de Aude, de Herault, en de Middellandse zee. In het noorden de bergen van de Espinouse, in het zuiden de zanderige kust en het bassin van de Thau. De wat hogere ligging en de tramontana zorgen voor verkoeling respectievelijk droge lucht. Vinificatie Het 's nachts geoogste fruit wordt koel binnengebracht. Vervolgens ontsteeld en direct geperst onder CO2 om alle oxydatie buiten de deur te houden. De wijn wordt in de winery op 8 graden gehouden voor een langzame vergisting van ruim een maand op stalen cuves. de…
-
Litrotto Rosso
l'ArchetipoVerrassende vin de soif uit Puglia koppelt koppig karakter aan fijnmazige tannines en goeie mineraliteit. Zwoele aroma's van bloesems, pijptabak en laurier en een juicy bite maken het plaatje compleet. Ultiem bij een plankje salumi.
-
Lo Pare de Montsant
PasconaLo Pare (oftewel de vader) de Pascona heeft aroma's van rijp en zondoorstoofd fruit, bramenjam, balsamico, kruidnagel, kaneel en iets rokerigs. De smaak is krachtig en woest maar ook evenwichtig, met donker fruit en een lichte kruidigheid. Lekker bij gegrild vlees.
-
Lo Petitó de Montsant
PasconaWat een uitnodigende bak fruit stuift er op uit het glas, dat zal de syrah zijn? Ook een aardse toon, haast cabernet franc-achtig maar dan met een mediterrane rijpe touch. De gevaarlijke doordrinkfactor neemt toe bij licht terugkoelen, dus het lekkerst tussen de 14 en 16 graden. Lo Petitó, oftewel het kleintje van La Mare & Lo Pare is de meest frisse van de wijnen van Pascona in ons assortiment.
-
Maria Ganxa de Montsant
PasconaDe Maria Ganxa van Pascona is een superslanke stijl Montsant, die haast aan cabernet franc doet denken. Heerlijk frisse smaak met sappig granaatappel en kruidigheid van laurier en thijm. Verfijnd, met florale aroma's en mooie zachte zuren. Lichtgekoeld ook heerlijk! Kijk voor een andere frisse en fruitige wijn van Pascona ook eens naar Lo Petitó de Montsant
-
Maury Vin Doux
Heerlijke verteerbare vin doux naturel. De kleur is dieprood, met zowel in de neus als smaak veel rood fruit. De tannines zijn zacht en aangenaam en er is een uitstekende balans tussen suikers en frisheid. Laat de chocoladedesserts maar komen!
-
Médoc Cru Bourgeois
Château Saint HilaireDeze mooi karakteristieke "petit Bordeaux" van Château Saint-Hilaire is nu perfect op dronk. Hij biedt typische cabernetsmaken en aroma's als grafiet en zwarte bessen. De wijn is gebouwd op een volle body van voluptueus rijp merlotfruit. De wijn wordt net als Margaux, Lafite en Latour (om er maar een paar te noemen) geblend door Eric Boissenot.
-
Mencia Cepas Viejas
Dominio de TaresGelaagd, lichte houttoets, maar zo’n bak vol donker fruit dat het slechts prettig ondersteunend ervaart. De voor de streek typerende koelte klinkt mooi door. Voor Mencia is deze wijn behoorlijk full-force, maar alsnog enorm gedetailleerd en subtiel. Scoort systematisch bij de beste 10% van de streek in alle internationale media.
-
Mencia Joven
In tegenstelling tot populair geloof geen familie van de cabernet franc. Maar de vergelijking dringt zich op. Heerlijk sap en frisheid in combinatie met een beetje modderige aardsheid en aangename tannines.
-
Merlot Pays d'Oc
Henri de RichemerAangenaam fruit van kersen en bramen in de neus. In de mond dan lekker soepel en rond met sappig rood fruit, een heel klein zoetje en zachte tannines.
-
Merlot Veneto
CadiaDe Cadia merlot heeft een helderrode kleur en een intens aroma van rode bessen. De smaak is zijdezacht, rond en fruitig met hints van groene peper.
-
Montsant Classic
PasconaHarmonieuze, vloeiende compositie, die verleidelijke specerijenaroma's aanéén rijgt met zwoel fruit, soepel en vol tegelijk. Ook het hout is prachtig verweven met de andere smaakcomponenten.
-
Niuru Maru
l'ArchetipoDit is negroamaro waarvan je niet wist dat ie bestond: wel pruimen en tabak, maar ook verfijning en mooie zuren en met een klassiek signatuur.
-
Picapolle
Château FontarècheDe Picapolle is een verrassende nieuwe (voor ons) druivensoort! Enerzijds aardse, haast stalachtige aroma's, maar op een prettige manier. Anderzijds veel frisheid, krokant fruit en een slank postuur. De tannines zijn zacht en bescheiden, en hoewel de smaak direct en toegankelijk is, biedt deze toch tegelijk een spannende schakering van rijpe pruimen en aardsheid met fijne zuren als tegenwicht.
-
Pinot Nero Südtirol
Erste + NeueDeze delicate rode wijn ruikt naar rozenbottel en verse bessen en heeft een subtiele aardse toon. Drinkt heerlijk op een graad of 14!
-
Pivier
CesconiDe Pivier is de rode topwijn van Cesconi, gemaakt van 100% Merlot. Een enorme bak fruit in zowel de neus als de smaak en daarnaast laurier, iets van drop en cacao. Aangename zuren en tannines. Doet stiekem een beetje denken aan de stijl van Pomerol.
-
Priorat Anjoli
Celler ArdèvolDe Anjoli van Ardèvol is een krachtige wijn met alle ingrediënten die je van een wijn uit deze streek verwacht. Een beetje woest, krachtig, kruidig, met stevige tannines, een gezonde blos op de wangen en flink alcohol. Maar dat toont geen moment storend door de enorme vracht aan fruit. Daarbij vechten kruidensmaken om een plaatsje op de voorgrond. Niettemin is de wijn mooi in balans, een knappe prestatie! (Al zal Josep benadrukken dat het een prestatie van moeder natuur betreft. Daar zijn stijl van wijnmaken makkelijk onder de noemer "non-interventionalistisch valt te scharen)
-
Priorat Coma d'en Romeu
Celler ArdèvolRokerig, zwarte bes, laurier en lavendel. Woest en kruidig. Zeer krachtige wijn met een hele lange afdronk. Zowel hout als een wat hoger alcoholpercentage zijn aanwezig, maar zonder dat dit overheerst. Het bijzondere terroir van de Priorat proef je terug in deze wijn.
-
Priorat Terra d'Hom
Celler ArdèvolDeze cuvée van Ardevol is een grootse wijn en bestaat uit 80% Syrah, 10% Merlot en 10% Carinyena. Donkerpaarse kleur, pruimen, zwarte bes en iets van rokerigheid. Kracht, alcohol, rijpe tannines maar ook fijne aanwezige zuren, waardoor deze wijn geen moment té log of zwaar wordt. Geef de wijn zeker wat lucht als je hem nu drinkt of laat als je de mogelijkheid hebt nog een paar jaar rijpen in de kelder!
-
QVID Primitivo
Tenuta GiustiniVol, zwoel, kruidig met de geur van sigaren en herfstbos en de smaak van rijpe pruimen. Op knappe wijze is de wijn tegelijk royaal bemeten en fijntjes, biedt hij pruimen en specerijen maar ook rode bessen en zachtheid.
-
QVIS Negroamaro
Tenuta GiustiniDe negroamaro van Tenuta Giustini heeft een intense, robijnrode kleur. In de neus amarena-kers, donker fruit en granaatappel. Stevige en volle smaak, heel klein zoetje maar vooral boordevol fruit. Heerlijk bij bijvoorbeeld een wildstoof of gegrild vlees.
-
Ribera del Duero '12'
FigueroDe smaak is romig, krachtig en uitgebalanceerd. De tannines zijn zacht en rond en de afdronk is erg lang. Fijne aroma's van vanille, kaneel, toffee en koffie in combinatie met een flinke dosis rood fruit. De rijping van 12 maanden op houten vaten is merkbaar in zowel de neus als de smaak. Ondanks dat deze Figuero '12' een stuk krachtiger is dan de Ribera del Duero ‘4’, zorgen de zuren en het fruit ook bij deze wijn voor een fijne frisheid.
-
Ribera del Duero '4'
FigueroMokka, laurier, houtskool, vanille in het royaal aanwezige mooi rijpe donkere bosfruit. Een romige structuur, onder meer te danken aan de 4 maanden rijping op nieuw hout, laat zijn sporen na en versterkt de weelderige sensaties die deze wijn domineren.
-
Rioja Crianza
Bodegas GustalesDe Rioja Crianza van Bodegas Gustales heeft vanille- en zachte cederhouttonen. Daarnaast een prettige, frisse fruitvulling, die een rijke en gelaagde indruk achterlaat.
-
Rosso di Montalcino
CaparzoDe Rosso di Montalcino van Caparzo heeft aangename aroma's van viooltjes, framboos en granaatappel. In de verte bespeur je ook wat versgemalen peper. In de smaak veel fruit, met vooral rijpe bessen. De wijn heeft aangename tannines, iets van vanille en een lichte kruidigheid.
-
Saffredi
In oogstjaar 2012 overtrof volgens onder meer James Suckling en Antonio Galloni de Saffredi zijn mede-super-Toscanen (Masseto, Sassicaia, Ornellaia en Redigaff, allen meer dan drie keer zo duur). Eerstgenoemde gaf de wijn zelfs een perfecte score, namelijk 100 van de 100 punten. Iets wat wij opmerkten toen ineens op één dag allerlei buitenlandse gasten opbelden om te informeren naar de beschikbaarheid. Inmiddels is de wijn prachtig op dronk en nog altijd een koopje voor liefhebbers.
-
Saint Estèphe 2016
Château CapbernPrachtige klassieke door vooral de cabernet sauvignon getypeerde wijn. Toch is de stijl donker, haast inkt-achtig met kruidigheid en zwarte bes. Met zijn kracht en donker fruit doet hij zijn Saint Estèphe naam eer aan. Deze 2016 biedt ongelofelijk veel Bordeaux voor zijn prijs. De blend is dit jaar 69% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 4% Cabernet Franc and 2% Petit Verdot,
-
Saint-Aubin 1er cru les Perrières
Jérôme FornerotDit is rode Saint-Aubin zoals ie bedoeld is. Met klein rood fruit, fijne en precieze contouren en een kenmerkend kalkachtig accent. [specificaties] Wijngaard Op de zuidhellingen van de Rochepot, naast het dorpje Gamay ligt deze premier cru wijngaard, zo genoemd naar de voormalige steengroeve. Deze staat aangeplant met 60 jaar oude, Guyot en Royat gesnoeide, pinot fin. Vinificatie Na de handmatige oogst worden de druiven geselecteerd en ontsteeld en gedurende twee tot drie weken vergist. Nadat de wijnen zijn overgestoken, rijpen ze nog een jaar op voor vijftien procent nieuwe demi-muids, vaten van zeshonderd liter. Tenslotte wordt de wijn gebotteld en na nog…
-
Sangiovese Rosso di Toscana
CaparzoAardbeien en zwarte bes, zeer soepele tannines, een laurierdropje en Toscaanse zomerzon kenmerken deze mensenvriend. Wél met de donkere kenmerken van de druif die vooral bekend is dankzij Chianti en Brunello di Montalcino zoals mokka en espresso. Maar niet met de van die wijnen bekende lange tijd om op dronk te komen en ook niet zo zwaar en krachtig als die twee wel kunnen zijn.
-
Saumur Champigny Fruits de la Fôret
Domaine des BleucesDe Saumur Champigny van Bleuces heeft een prachtige robijnrode kleur met paarse tonen. De neus is intens, een bak fruit met bosbes, wilde aardbei en frambozen. Deze cabernet franc is harmonieus en elegant. Het gulle, frisse fruit en de fijne zuren staan voorop, en in de verte is een licht kruidig randje te bespeuren.
-
Saumur Champigny le Bourg
Fabien DuveauDe donkere, zijdeachtige en rijke stijl van deze cabernet franc Le Bourg doet denken aan die van een fijne Pomerol. Alles zit op de goede plaats en de balans lijkt vanzelfsprekend, met zijn complete gamma aan specerijen, tabak, vlierbessen en pruimen compact samengebald in een soepele en vrij slanke compositie. De lengte onderstreept de noblesse van deze wijn op grand cru niveau.
-
Saumur Champigny les Menais
Fabien DuveauDe quintessentie van cabernet franc, deze Saumur Champigny van Fabien Duveau. En het bewijs dat fijne wijn niet hoogdravend of dik hoeft te zijn. De kenmerkende geur met kersenfruit, laurier en groene kruiden zet direct een prikker op de kaart van dit deel van de Loire en de fijne sappige structuur van de wijn komt extra mooi uit bij een serveertemperatuur van een graad of 15.
-
Somontano tinto roble
Bodegas EstadaDe Somontano tinto roble van Bodegas Estada heeft een heldere rode kleur met paarse randen. Intense aroma's van rood fruit en bessen gecombineerd met kruidigheid en gebrande koffie. De smaak is rond en soepel met zachte tannines en veel fruit.
-
Syrah Cicogna
CavazzaFijne florale kenmerkende syrah-tonen domineren de neus van deze wijn. Een tweede viool voor de lik Frans eiken, die na een jaar of drie mooi integreert in de wijn. Full body met veel donker fruit, mokka en leer maken het feest compleet.
-
Tai Rosso
CavazzaZeer lichte rode wijn barstensvol frambozenfruit en met een hele lichte aardse toets. Geurig en fris is deze wijn lichtgekoeld op zijn best op een terras, bij een picknick of barbecue
-
texture like sun
Ochota BarrelsDeze toverdrank heeft eigenschappen die wat Alice-in-Wonderland-achtig aandoen (De Cheshire cat zou tevreden zijn over het op alle kurken en dozen geprinte "meow"). Sprookjesachtig, betoverend, je betreedt een andere wereld en tegelijk is alles lief en vriendelijk aan deze wijn, met een hoofdrol voor bosaardbeitjes en rozenbottels. Koel het lekkerst! The Stranglers zongen: Golden Brown texture like sun, Lays me down with my might she runs Throughout the night No need to fight Never a frown with golden brown
-
The Damn Master
MOFOKrachtige wijn met intense aroma’s. Donker fruit, specerijen zoals kruidnagel en peper. Cedar hout en een flinke lik vanille van het hout. Deze wijn is rijk en complex met zachte en ontwikkelde tannines. Een krachtpatser maar wel eentje met een fijne aciditeit. Heerlijke lange afdronk en prachtig in balans. Ook bij deze "grote broer" van The Wild Child denk je gelijk aan grote stukken vlees van de grill.
-
The Wild Child
MOFOOp de barbecue geroosterde pruimen, daar doet deze heerlijk volle wijn wel wat aan denken. Kracht, alcohol, zwoelrijp fruit een lik vanille met wat bosbrand, je weet meteen wat je aan hem hebt. Deze Roble is modern, biedt de volle kracht vooruit stijl die je van Toro mag verwachten. Maar ook gelaagd, karaktervol en voorziet zelfs in enige aciditeit, zodat er echt sprake is van balans in de wijn. Ook deze "kleine broer" van de The Damn Master is heerlijk bij grillgerechten, hou een emmertje ijs bij de hand om lekker de temperatuur wat te temperen!
-
Trans Douro Express Superior tinto
Mateus Nicolau de AlmeidaDe Trans Douro Express is een krachtige karakterwijn uit Portugal van één van de grote nieuwe talenten van de Douro, Mateus Nicolau de Almeida. Hoewel de herinnering aan port niet ontbreekt, met donkere smaaktonen van jeneverbes en cacao, maken de mineraliteit en precisie er echt fine wine van. Het rijpe karakter en de stevige tannines van deze rode wijn wakkeren de zin in geroosterd varkensvlees aan. [specificaties] Wijngaard Deze wijngaard is gesitueerd in de Douro superior, de Portugese sub-regio die het meest landinwaarts ligt. De hoge ligging brengt welkome verkoeling, dit scheelt tot wel drie graden met de meer richting Porto gelegen Cima Corgo…
-
where's the pope syrah
Ochota BarrelsVernoemd naar een punkband uit Adelaide, spettert deze vroeg geoogste, hele trossen spontaan vergiste, niets aan toegevoegd (behalve een micro-dosage sulfiet bij botteling) plezierwijn haast je glas uit. Fijne wijn met een rauw randje. Amber zegt: De geur van bloedsinaasappel en bosvruchtencoulis en het karakter van een Turkse koffie.
-
Zweigelt Wagram
Gerald WaltnerBeetje laurier, jeneverbes en een grenzeloze bak vol knapperig bessenfruit