Rode wijnen
Producenten
- Bodegas Estada
- Bodegas Gustales
- Cadia
- Caparzo
- Cavazza
- Celler Ardèvol
- Cesconi
- Château Croix d'Allons
- Château Fontarèche
- Château Saint Hilaire
- Cupertinum
- Domaine de Bachellery
- Domaine de l'A
- Domaine des Bleuces
- Domaine des Chanssaud
- Domaine des Homs
- Domaine des Soulanes
- Domaine Élodie Jaume
- Domaine Laurent Habrard
- Erste + Neue
- Fabien Duveau
- Fattoria Selvapiana
- Figuero
- Gerald Waltner
- Giuliano Corino
- Guillaume Chanudet
- Herdade do Sobroso
- Jérôme Fornerot
- l'Archetipo
- Mateus Nicolau de Almeida
- Ochota Barrels
- Pascona
- Tenuta Giustini
- Tunia
- Vadio
- Weingut Thomas Straka
Wijnen
-
A en perdre le soufre Côtes du Rhône Rouge
Domaine Élodie JaumeSap, lekker veel sap, op een stevig onderstel. De syrah geeft hem die uitnodigende geur van donker fruit. In de mond zorgen fijne tannines en frisheid voor tegenspel.
-
a forest pinot noir
Ochota BarrelsRozenblaadjes en groene kruiden stuiven je glas uit bij het inschenken van deze transparante schoonheid. Dennenhars, lavendel en thijm vormen de opmaat voor een smakenpalet met pruimen en five spices. Een subtiele sappigheid vol fijne zuren en krokante tannines.
-
Alentejo tinto AnAs
Herdade do SobrosoDezelfde druiven als de kolossale Alentejo tinto SOBRO. Maar dan eerder geoogst, lichter geperst en daardoor compleet anders van stijl. Deze heerlijk sappige mensenvriend bezit een fijn en uitgesproken Portugees karakter met rustieke aroma's van tabak, turf en specerijen.
-
Alentejo tinto Sobro
Herdade do SobrosoDeze krachtpatser is een echte winterwijn. Bij de open haard, of als begeleider van geroosterd vlees. De wijn heeft zeer rijpe tannines, maar zonder meer ook een goede structuur met lekker donker fruit en laurier. Dé keus bij gelakte eend, gebraiseerde kalfswang of geroosterde lamsbout met mediterrane invalshoek.
-
Baccalarius Rouge
Domaine de BachelleryDe Baccalarius Rouge biedt in de neus verleidelijke aroma's van rijpe zwarte bessen, pruimen en subtiele hints van kruiden en specerijen. Bij het proeven onthult de wijn een mooie balans tussen kracht en elegantie. Zachte, zijdezachte tannines begeleiden smaken van rood fruit, zoals bramen en zwarte kersen, met een vleugje vanille en een hint van kruidige tonen.
-
Bairrada Grande Vadio
VadioNaast de fijne kruidigheid en cranberrymix in de gewone Vadio vind je in deze wijn een extra laag, extra intensiteit en een zo weelderige fruitsensatie zoals je die soms in grand cru wijnen uit de Bourgogne tegenkomt.
-
Bairrada Tinto
VadioHet is er weer één, zo'n supergastronomische wijn die een Atlantische, slanke stijl koppelt aan kracht. De baga druif is misschien wel een beetje de nebbiolo van Portugal: prachtig aromatisch met florale maar ook aardse geuren, en in de mond frisse zuren en rijp rood fruit die sappig weerwerk bieden aan de serieuze tannines.
-
Bandol Rouge
Château Croix d'AllonsDe Bandol rouge heeft in de neus eerst zwart bosfruit, vervolgens bosbessen, zwarte kersen, leer en kruidnagel. In de mond rokerig, tijm met daarnaast fijne zuren en tannines. Wijngaard Chateau Croix d'Allons is een domein dat zich uitstrekt over bijna 9 hectare. De wijngaarden bevinden zich op zeldzame en zeer oude geologische formaties uit het Trias, bestaande uit kalksteen en Cornieule (een dolomiet waarvan de gaten gevuld zijn met gips, als het gips oplost wordt het gesteente poreus), waardoor de wijnstokken hun uitzonderlijke karakter krijgen. Op deze percelen vinden we…
-
Barbera d'Alba
Giuliano CorinoVeel rood fruit in de neus met een vleugje groene kruiden. In de smaak komt eveneens vooral het fruit naar boven, hoewel deze Barbera zeker ook voldoende structuur heeft. De tannines zijn mooi zacht en de zuren aangenaam. Wijngaard De wijngaarden van Giuliano Corino liggen in de gemeente la Morra, die in het algemeen een reputatie heeft als leverancier van elegante Baroli. De bodem wordt Tortonien genoemd, naar de fase van het Mioceen waarin oa de Alpen werden gevormd. Aan deze bodem wordt door sommigen een elegantere stijl Barolo toegedicht, als in tegenstelling tot de Baroli van Serravalian bodem die…
-
Barbera d'Alba Ciabot dù Re
Giuliano CorinoHoewel het fruit nog steeds centraal staat, is deze Barbera een echte krachtpatser. De houtrijping is duidelijk aanwezig en geeft tonen van vanille en kruidigheid. In de mond zacht, met veel structuur. De wijn heeft donker fruit, chocolade, mokka en een hele lange afdronk.
-
Barbera d'Asti l'Avvocata
Dit is de fruitgedreven cuvée van de familie Coppo, met alle eigenschappen die modern gemaakte barbera zo’n succes maken: zuiver en slank rood kersenfruit, zachte zuren en beschaafde tannines.
-
Barolo Arborina
Giuliano CorinoJong nog, dat wel, maar al zó verleidelijk! Giovanni en zijn zoon Giuliano werden duidelijk beïnvloed door Altare, één van de voortrekkers van de erkenning voor de relatief jonge cru Arborina. De prachtige gelaagdheid, het gulle fruit en de rijpheid van de tannines maken dit een topwijn voor nu en het komende decennium. Arborina is de naam van de wijngaard, en deze Barolo is een "single vineyard", in tegenstelling tot de Barolo la Morra waarbij de druiven van verschillende percelen komen.
-
Barolo la Morra
Giuliano CorinoDe Barolo la Morra van Corino heeft zijdezachte tannines, zwoele florale aroma's en opwekkend rood frambozenfruit.
-
Blaufränkisch Amphore Rot
Weingut Thomas StrakaVan deze amphorawijn van Thomas Straka wil je telkens opnieuw een slok nemen. Levendig, zuiver, fruitig, sappig met frisse zuren een fijne dosis kruidigheid.
-
Blaufränkisch Ried Prantner
Weingut Thomas StrakaIntense neus met veel bessenfruit, cranberry, kruiden en een beetje peper. De smaak is zoals je van een top Blaufränkisch mag verwachten: Enerzijds boordevol fruit en slank, anderzijds krachtig en kruidig, zeker ook door de rijping op groot hout. Aangename zuren en aanwezige maar rijpe tannines.
-
botanicals of the basket range
Ochota BarrelsMagisch brouwsel! Zet al je smaakpapillen op red alert, laat je in verwarring achter. Geestverruimend, horizonverleggend, geeft ons een grote glimlach. Cut to the chase? Natuur-vermouth zou je kunnen zeggen maar dat doet totaal geen recht aan de ervaring.
-
Bourgogne Pinot Noir
Heel karakteristiek pinot noir, met aardbeitjes en donkere kruidigheid. Geef de wijn wat lucht voor maximale aroma expressie!
-
Bourgogne Pinot Noir Vieilles Vignes
Jérôme FornerotDe Pinot Noir druiven voor deze Vieilles Vignes van Fornerot komen van stokken die tussen 1940 en 1970 zijn aangeplant, en aan de rand van het dorp Santenay staan. De korte houtrijping levert een frisse, fruitige wijn op met hele zachte tannines. De neus wordt gedomineerd door rood fruit, met subtiele aardse tonen.
-
Brunello di Montalcino
CaparzoEersteklas fruit van rode bessen en amarene-kers. Daaronder de voor deze appellatie zo typische tonen van tabak en leer en de verleidelijke geur van rozen in deze moderne, karaktervolle Brunello met kracht en finesse. De eerste vintage die verkrijgbaar was van deze Brunello is 1970. Bij geroosterd vlees, wild of gerijpte kazen.
-
Brunello di Montalcino Riserva
CaparzoDe Brunello Riserva van Caparzo heeft complexe aroma's van bosbessen met pruimen, cederhout en kruidigheid. De smaak is vol en warm, met een goede balans tussen delicaatheid en kracht. De houtrijping en kracht komt in deze Riserva meer naar voren dan bij de "gewone" Brunello di Montalcino. Tevens wordt de Riserva alleen geproduceerd in uitzonderlijke wijnjaren.
-
Brunello di Montalcino Vigna La Casa
CaparzoDe Vigna La Casa is de 'single vineyard' Brunello van Caparzo. De wijn heeft doordringende en complexe aroma's van rood fruit, kruiden, vanille en tonen van drop. Kracht maar ook veel kersenfruit en hints van tabak in de smaak. De tannines zijn mooi gepolijst, de zuren uitgebalanceerd en de afdronk lang.
-
Castillon Côtes de Bordeaux
Domaine de l'AStéphane en Christine Derenoncourt maken op hun thuischâteau in het relatief nog onbekende (maar lees bv. de Perswijn van februari 2021 en je krijgt de indruk dat dat niet lang meer gaat duren) Castillon een Bordeaux, die je met je ogen dicht voor een hele goeie Saint Emilion met bijbehorend prijskaartje zou verslijten. Sappige merlot en cabernet blend in een middengewicht, koele stijl. Momenteel zijn bij ons de volgende wijnen van Stéphane en Christine Derenoncourt op voorraad: 2013: -uitverkocht- Koud en moeilijk jaar, gered door de opbrengst terug te brengen tot 13 hectoliter per hectare 2014: Klassiek, ras, lengte, zeker rijpingspotentieel maar nu heerlijk op dronk 2015: Volgens de Revue des vins de France de beste die ze tot op heden maakten, begint langzaam te komen, geef 'm wat lucht, liefst een paar uur tevoren openen.
-
Châteauneuf du Pape Chanssaud d'Antan
Domaine des ChanssaudDe Châteauneuf du Pape d'Antan Rouge is zeer donker van fruit, maar ook met mokka. Veel kracht, en door de mineraliteit en focus tegelijk een enorme verfijning.
-
Châteauneuf du Pape Rouge
Domaine des ChanssaudDe beste plek voor grenache in Frankrijk is hier op de rolkeien van de voormalige pausenstad. Cederhout, cacao en dik rijp fruit in de geur en een krachtig smakenpalet met specerijen, tijm en mokka.
-
Chianti Rufina
Fattoria SelvapianaHaast als zeer klassieke Bordeaux smaakt deze Chianti. Met een lichte aardse toon, een slanke structuur, fijnmazige tannines en subtiel rozenbottel en kersen in de geur.
-
Chianti Rufina riserva Bucerchiale
Fattoria SelvapianaZijdezacht van structuur, met fijne herfstige aroma's en super puur kersenfruit in de lange afdronk.
-
Contrappunto
TuniaEnerzijds heb je old-skool fine wine: met de gebalanceerde ingetogenheid van koele topwijngaarden. Anderzijds heb je vin de soif natuurwijn: vloeibaar plezier met gevaarlijke doordrinkfactor. En heel soms vind je beiden in één glas: Contrappunto!
-
Copertino rosso Riserva
CupertinumNa acht jaar rijping op grote cuves en nog twee op fles zijn de tannines heerlijk afgerond. De kaneel, pijptabak, het kreupelhout en leer geven een mooie kruidige omlijsting aan het nog levendige pruimenfruit.
-
Corbières Tradition Rouge
Château FontarècheSap van zwarte bessen, een beetje kruidigheid van laurierdrop. Een mond vol wijn maken deze warmbloedige mensenvriend uit de Aude tot de ideale borrelwijn of barbecue begeleider.
-
Côtes du Rhône Coudoulet rouge
Domaine Élodie JaumeEen biodynamische blend van Grenache, Mourvèdre en Syrah van oude wijnstokken op klei- en kalksteenrijke terrassen. Deze wijn biedt een sappige structuur, met kruidige en fruitige tonen, en behoudt elegantie en frisheid dankzij rijping in betonnen vaten.
-
Côtes du Rhône Rouge
Domaine des ChanssaudZuiver rood fruit heeft de overhand in deze grenache gedomineerde blend, met een draai van de pepermolen en een takje laurier voor wat extra pit. De tannines zijn rijp en vriendelijk.
-
Crozes-Hermitage Rouge cuvée Marion
Domaine Laurent HabrardDe neus is open en krachtig, met duidelijke houttonen, rokerige en geroosterde accenten, die harmonieus samengaan met specerijen en blond tabak. Bijna als peperkoek, wat zorgt voor een rijk en verfijnd geheel. De smaak is zacht en fluweelachtig, met een mooi volume, een vleugje zoetheid, een rijke en zijdezachte textuur, en een lange aromatische expressie.
-
Crozes-Hermitage Rouge Grand Classique
Domaine Laurent HabrardEen rode wijn gekenmerkt door zoethout, viooltjes en rood fruit. In de mond een subtiele zuurgraad die het fruit versterkt. De tannines zijn zacht, de aanzet in de mond is soepel en de afdronk is verfijnd.
-
Figuero
FigueroDe smaak is romig, krachtig en uitgebalanceerd. De tannines zijn zacht en rond en de afdronk is erg lang. Fijne aroma's van vanille, kaneel, toffee en koffie in combinatie met een flinke dosis rood fruit. De rijping van 12 maanden op houten vaten is merkbaar in zowel de neus als de smaak. Ondanks dat deze Figuero '12' een stuk krachtiger is dan de Asomo, zorgen de zuren en het fruit ook bij deze wijn voor een fijne frisheid.
-
Fleurie la Madone
Guillaume ChanudetMooie finesse, fris en concentratie, zachte tannines. De neus vol met aardbeien, donker fruit, en daarnaast kruidigheid.
-
fugazi grenache
Ochota BarrelsKun je Grenache vroeg oogsten en er goede wijn van maken? Ik denk dat de meeste mensen in de wijnwereld deze vraag negatief zullen beantwoorden. Zo niet Taras Ochota, die spreekt door zijn wijnen. Doet in de verte wat denken aan de grenache van Gredos: aromatisch, medium bodied, transparant en spannend!
-
Jean Pull Rouge Côtes du Roussillon
Domaine des SoulanesDe druiven voor de Jean Pull Rouge worden vroeg geoogst, zodat de wijn heerlijk naar kersenbloesem, kruiden en sering geurt. Echter in de mond niet zwaar, eerder fris en mineraal.
-
Kalterersee Classico Superiore
Erste + NeueDe Kalterersee heeft een robijnrode kleur met een heldere rand. In de neus een intens fruitig bouquet met hints van amandel en zachte kruidigheid. De smaak is zacht, met een bak fris fruit en hele lichte, zachte tannines. Drinkt het lekkerst tussen de 12 en 14 graden. De Kalterersee van Erste + Neue wordt gemaakt van 100% Schiava (ook wel Vernatsch in Südtirol). Een druif die voor velen wellicht onbekend is, maar behalve in deze regio ook staat aangeplant in Duitsland, en daar dan weer Trollinger heet.
-
l'Amandier
Domaine des HomsL'Amandier van Domaine des Homs is een heerlijke koele stijl wijn uit het hart van de Minervois regio, gemaakt van 100% cinsault druiven. In de neus vooral floraal met kersen en pruimenfruit. In de smaak veel fruit met vooral blauwe bes. Daarnaast een fijn pepertje en kruidigheid. Lichtgekoeld het lekkerst (tussen 14 en 16 graden).
-
La Caduta Rosso di Montalcino
CaparzoDe La Caduta van Caparzo heeft fijne aroma's van bosvruchten, vanille, leer en tabak. Het frissere fruit komt in de eerste plaats duidelijk naar voren in de smaak. Maar de wijn heeft ook rijper fruit, frisse zuren en aangename tannines. Met meer diepte en intensiteit dan de "gewone" Rosso di Montalcino mag deze La Caduta stiekem wel "baby Brunello" worden genoemd.
-
La Mare de Montsant
PasconaLa Mare (oftewel de moeder) de Pascona heeft verleidelijke en zwoele aroma's van rijp zwart fruit, vijgen, vanille en rozemarijn. De smaak is vol met veel sappigheid. Ook heeft de wijn ondanks zijn kracht nog een fijne elegantie en zuren. Lekker bij gegrild vlees.
-
Langhe Nebbiolo
Giuliano CorinoCorino maakt een lekker rijpe stijl Langhe Nebbiolo. Deze wijn mag je misschien liefkozend wel "mini Barolo" noemen. Intens boeket van rood fruit, viooltjes, drop en een beetje natte bosgrond. Uitgebalanceerde Italiaanse wijn zonder houtrijping. Het feit dat deze nebbiolo geen houtrijping heeft gehad, zorgt ervoor dat de wijn toch een frisse stijl blijft houden, ondanks de rijpheid. Hierdoor perfect in balans.
-
Litrotto Rosso
l'ArchetipoVerrassende vin de soif uit Puglia koppelt koppig karakter aan fijnmazige tannines en goeie mineraliteit. Zwoele aroma's van bloesems, pijptabak en laurier en een juicy bite maken het plaatje compleet. Ultiem bij een plankje salumi.
-
Lo Pare de Montsant
PasconaLo Pare (oftewel de vader) de Pascona heeft aroma's van rijp en zondoorstoofd fruit, bramenjam, balsamico, kruidnagel, kaneel en iets rokerigs. De smaak is krachtig en woest maar ook evenwichtig, met donker fruit en een lichte kruidigheid. Lekker bij gegrild vlees.
-
Maranges Rouge le Chamery
Jérôme FornerotDe neus boordevol zwart en rijper rood fruit. In de smaak typisch, frisser Pinot Noir fruit gecombineerd met peper en zoethout. De tannines zijn zacht en warm, de zuren zeker aanwezig maar aangenaam. Dit zorgt er ook voor dat deze wijn, hoewel nu al lekker op dronk, goed een paar jaar weg te leggen is.
-
Maria Ganxa de Montsant
PasconaDe Maria Ganxa van Pascona is een superslanke stijl Montsant, die haast aan cabernet franc doet denken. Heerlijk frisse smaak met sappig granaatappel en kruidigheid van laurier en thijm. Verfijnd, met florale aroma's en mooie zachte zuren. Lichtgekoeld ook heerlijk!
-
Maury Vin Doux Rouge
Domaine des SoulanesHeerlijke verteerbare vin doux naturel. De kleur is dieprood, met zowel in de neus als smaak veel rood fruit. De tannines zijn zacht en aangenaam en er is een uitstekende balans tussen suikers en frisheid. Laat de chocoladedesserts maar komen!
-
Médoc Cru Bourgeois
Château Saint HilaireDeze mooi karakteristieke "petit Bordeaux" van Château Saint-Hilaire is nu perfect op dronk. Hij biedt typische cabernetsmaken en aroma's als grafiet en zwarte bessen. De wijn is gebouwd op een volle body van voluptueus rijp merlotfruit. De wijn wordt net als Margaux, Lafite en Latour (om er maar een paar te noemen) geblend door Eric Boissenot.
-
Merlot Veneto
CadiaDe Cadia Merlot heeft een helderrode kleur en een intens aroma van rode bessen. De smaak is zijdezacht, rond en fruitig met hints van groene peper.
-
Montsant Classic
PasconaHarmonieuze, vloeiende compositie, die verleidelijke specerijenaroma's aanéén rijgt met zwoel fruit, soepel en vol tegelijk. Ook het hout is prachtig verweven met de andere smaakcomponenten.
-
Niuru Maru
l'ArchetipoDit is negroamaro waarvan je niet wist dat ie bestond: wel pruimen en tabak, maar ook verfijning en mooie zuren en met een klassiek signatuur.
-
Patchwork Rouge Côtes Catalanes
Domaine des SoulanesEen heerlijk doordrinkbare rode wijn met veel fruitvulling en plezier. Het fruit staat voorop, maar de wijn heeft absoluut een goede structuur en rijpe en hartige tannines.
-
Picapolle
Château FontarècheDe Picapolle is een verrassende nieuwe (voor ons) druivensoort! Enerzijds aardse, haast stalachtige aroma's, maar op een prettige manier. Anderzijds veel frisheid, krokant fruit en een slank postuur. De tannines zijn zacht en bescheiden, en hoewel de smaak direct en toegankelijk is, biedt deze toch tegelijk een spannende schakering van rijpe pruimen en aardsheid met fijne zuren als tegenwicht.
-
Pinot Nero Südtirol
Erste + NeueDeze delicate rode wijn ruikt naar rozenbottel en verse bessen en heeft een subtiele aardse toon. Drinkt heerlijk op een graad of 14.
-
Pinot Noir
Domaine de BachelleryDe Pinot Noir van Bachellery heeft een prachtige, granaatappel-rode kleur. De neus is expressief aromatisch. Met veel rood fruit en viooltjes. In de smaak eerst ook veel fruit, vooral kersen, rode bes en cranberry. Daarnaast ook, zeker voor Pinot Noir, vrij veel rondeur. In de afdronk behoorlijk wat lengte en kruidigheid.
-
Pivier
CesconiDe Pivier is de rode topwijn van Cesconi, gemaakt van 100% merlot. Een enorme bak rood fruit in zowel de neus als smaak en daarnaast laurier, drop en cacao. Aangename zuren en tannines.
-
price of silence gamay
Ochota BarrelsEen expressieve Gamay met levendige smaken van rode kersen, granaatappel en een vleugje framboos, gecombineerd met florale tonen en een hint van witte peper. Lichte body, met een energieke zuurgraad. Zachte tannines met een speelse sappige structuur en een verfijnde minerale afdronk. Een levendige, doordrinkbare rode wijn.
-
Priorat Anjoli
Celler ArdèvolDe Anjoli van Ardèvol is een krachtige wijn met alle ingrediënten die je van een wijn uit deze streek verwacht. Een beetje woest, krachtig, kruidig, met stevige tannines, een gezonde blos op de wangen en flink alcohol. Maar dat toont geen moment storend door de enorme vracht aan fruit. Daarbij vechten kruidensmaken om een plaatsje op de voorgrond. Niettemin is de wijn mooi in balans, een knappe prestatie! (Al zal Josep benadrukken dat het een prestatie van moeder natuur betreft. Daar zijn stijl van wijnmaken makkelijk onder de noemer "non-interventionalistisch valt te scharen)
-
Priorat Coma d'en Romeu
Celler ArdèvolRokerig, zwarte bes, laurier en lavendel. Woest en kruidig. Zeer krachtige wijn met een hele lange afdronk. Zowel hout als een wat hoger alcoholpercentage zijn aanwezig, maar zonder dat dit overheerst. Het bijzondere terroir van de Priorat proef je terug in deze wijn.
-
Priorat Terra d'Hom
Celler ArdèvolDeze cuvée van Ardevol is een grootse wijn en bestaat uit 80% Syrah, 10% Merlot en 10% Carinyena. Donkerpaarse kleur, pruimen, zwarte bes en iets van rokerigheid. Kracht, alcohol, rijpe tannines maar ook fijne aanwezige zuren, waardoor deze wijn geen moment té log of zwaar wordt. Geef de wijn zeker wat lucht als je hem nu drinkt of laat als je de mogelijkheid hebt nog een paar jaar rijpen in de kelder!
-
QVID Primitivo
Tenuta GiustiniVol, zwoel, kruidig met de geur van sigaren en herfstbos en de smaak van rijpe pruimen. Op knappe wijze is de wijn tegelijk royaal bemeten en fijntjes, biedt hij pruimen en specerijen maar ook rode bessen en zachtheid.
-
QVIS Negroamaro
Tenuta GiustiniDe negroamaro van Tenuta Giustini heeft een intense, robijnrode kleur. In de neus amarena-kers, donker fruit en granaatappel. Stevige en volle smaak, heel klein zoetje maar vooral boordevol fruit. Heerlijk bij bijvoorbeeld een wildstoof of gegrild vlees.
-
Ribera del Duero Asomo
FigueroMokka, laurier, houtskool, vanille in het royaal aanwezige mooi rijpe donkere bosfruit. Een romige structuur, onder meer te danken aan de 4 maanden rijping op nieuw hout, laat zijn sporen na en versterkt de weelderige sensaties die deze wijn domineren.
-
Rioja Crianza
Bodegas GustalesDe Rioja Crianza van Bodegas Gustales heeft vanille- en zachte cederhouttonen. Daarnaast een prettige, frisse fruitvulling, die een rijke en gelaagde indruk achterlaat.
-
Rosso di Montalcino
CaparzoDe Rosso di Montalcino van Caparzo heeft aangename aroma's van viooltjes, framboos en granaatappel. In de verte bespeur je ook wat versgemalen peper. In de smaak veel fruit, met vooral rijpe bessen. De wijn heeft aangename tannines, iets van vanille en een lichte kruidigheid.
-
Saint-Aubin Premier Cru les Perrières Rouge
Jérôme FornerotDit is rode Saint-Aubin zoals ie bedoeld is. Met klein rood fruit, fijne en precieze contouren en een kenmerkend kalkachtig accent.
-
Sangiovese Rosso di Toscana
CaparzoAardbeien en zwarte bes, zeer soepele tannines, een laurierdropje en Toscaanse zomerzon kenmerken deze mensenvriend. Wél met de donkere kenmerken van de druif die vooral bekend is dankzij Chianti en Brunello di Montalcino zoals mokka en espresso. Maar niet met de van die wijnen bekende lange tijd om op dronk te komen en ook niet zo zwaar en krachtig als die twee wel kunnen zijn.
-
Sarrat del Mas Rouge Côtes du Roussillon
Domaine des SoulanesIn de neus veel zwart fruit, cassis, toast en peper. De wijn is vrij rijp en heeft een erg mooie balans tussen kracht, fruit en frisse zuren. De afdronk is prachtig lang. Heerlijk bij wild.
-
Saumur Champigny Fruits de la Fôret
Domaine des BleucesDe Saumur Champigny van Bleuces heeft een prachtige robijnrode kleur met paarse tonen. De neus is intens, een bak fruit met bosbes, wilde aardbei en frambozen. Deze cabernet franc is harmonieus en elegant. Het gulle, frisse fruit en de fijne zuren staan voorop, en in de verte is een licht kruidig randje te bespeuren.
-
Saumur Champigny le Bourg
Fabien DuveauDe donkere, zijdeachtige en rijke stijl van deze cabernet franc Le Bourg doet denken aan die van een fijne Pomerol. Alles zit op de goede plaats en de balans lijkt vanzelfsprekend, met zijn complete gamma aan specerijen, tabak, vlierbessen en pruimen compact samengebald in een soepele en vrij slanke compositie. De lengte onderstreept de noblesse van deze wijn op grand cru niveau.
-
Somontano tinto roble
Bodegas EstadaDe Somontano tinto roble van Bodegas Estada heeft een heldere rode kleur met paarse randen. Intense aroma's van rood fruit en bessen gecombineerd met kruidigheid en gebrande koffie. De smaak is rond en soepel met zachte tannines en veel fruit.
-
Syrah Cicogna
CavazzaFijne florale kenmerkende syrah-tonen domineren de neus van deze wijn. Een tweede viool voor de lik Frans eiken, die na een jaar of drie mooi integreert in de wijn. Full body met veel donker fruit, mokka en leer maken het feest compleet.
-
Tai Rosso
CavazzaZeer lichte rode wijn barstensvol frambozenfruit en met een hele lichte aardse toets. Geurig en fris is deze wijn lichtgekoeld op zijn best op een terras, bij een picknick of barbecue
-
texture like sun sector 9 red
Ochota BarrelsDeze toverdrank heeft eigenschappen die wat Alice-in-Wonderland-achtig aandoen (De Cheshire cat zou tevreden zijn over het op alle kurken en dozen geprinte "meow"). Sprookjesachtig, betoverend, je betreedt een andere wereld en tegelijk is alles lief en vriendelijk aan deze wijn, met een hoofdrol voor bosaardbeitjes en rozenbottels. Koel het lekkerst!
-
the mark of cain pinot meunier
Ochota BarrelsEen unieke Pinot Meunier met een lichte, delicate body . Hij biedt een speels palet met tonen van sappige rode bessen zoals aardbei en cranberry, aangevuld met florale hints en subtiele kruiden. Dankzij de korte maceratie en fermentatie met wilde gisten behoudt de wijn een frisse zuurgraad en puur fruitkarakter. Hij heeft een zachte, zijdeachtige textuur en een lange, minerale afdronk met aardse nuances.
-
Trans Douro Express Superior tinto
Mateus Nicolau de AlmeidaDe Trans Douro Express is een krachtige karakterwijn uit Portugal van één van de grote nieuwe talenten van de Douro, Mateus Nicolau de Almeida. Hoewel de herinnering aan port niet ontbreekt, met donkere smaaktonen van jeneverbes en cacao, maken de mineraliteit en precisie er echt fine wine van. Het rijpe karakter en de stevige tannines van deze rode wijn wakkeren de zin in geroosterd varkensvlees aan. Wijngaard Deze wijngaard is gesitueerd in de Douro superior, de Portugese sub-regio die het meest landinwaarts ligt. De hoge ligging brengt welkome verkoeling, dit scheelt tot wel drie graden met de meer richting Porto gelegen Cima Corgo…
-
where's the pope syrah
Ochota BarrelsVernoemd naar een punkband uit Adelaide, spettert deze vroeg geoogste, hele trossen spontaan vergiste, niets aan toegevoegd (behalve een micro-dosage sulfiet bij botteling) plezierwijn haast je glas uit. Fijne wijn met een rauw randje. Amber zegt: De geur van bloedsinaasappel en bosvruchtencoulis en het karakter van een Turkse koffie.
-
Zweigelt Wagram
Gerald WaltnerDe Zweigelt van Gerald Waltner heeft het kruidige van laurier en jeneverbes en een grenzeloze bak vol knapperig bessenfruit.