Rode wijnen van de Grenache / Garnacha druif

Producenten

Wijnen

  • A en perdre le soufre Côtes du Rhône Rouge
    Elodie Jaume

    Sap, lekker veel sap, op een stevig onderstel. De syrah geeft hem die uitnodigende geur van donker fruit. In de mond zorgen fijne tannines en frisheid voor tegenspel.

  • Wijnfles Bandol rouge Croix d'Allons

    Bandol Rouge
    Château Croix d'Allons

    De Bandol rouge heeft in de neus eerst zwart bosfruit, vervolgens bosbessen, zwarte kersen, leer en kruidnagel. In de mond rokerig, tijm met daarnaast fijne zuren en tannines. [specificaties] Wijngaard Chateau Croix d'Allons is een domein dat zich uitstrekt over bijna 9 hectare. De wijngaarden bevinden zich op zeldzame en zeer oude geologische formaties uit het Trias, bestaande uit kalksteen en Cornieule (een dolomiet waarvan de gaten gevuld zijn met gips, als het gips oplost wordt het gesteente poreus), waardoor de wijnstokken hun uitzonderlijke karakter krijgen. Op deze percelen vinden we…

  • Chanssaud Chateauneuf du Pape d'antan wijnfles

    Châteauneuf du Pape Chanssaud d'Antan
    Domaine des Chanssaud

    De Châteauneuf du Pape d'Antan Rouge is zeer donker van fruit, maar ook met mokka. Veel kracht, en door de mineraliteit en focus tegelijk een enorme verfijning.

  • Chanssaud Chateauneuf du Pape rouge wijnfles

    Châteauneuf du Pape Rouge
    Domaine des Chanssaud

    De beste plek voor grenache in Frankrijk is hier op de rolkeien van de voormalige pausenstad. Cederhout, cacao en dik rijp fruit in de geur en een krachtig smakenpalet met specerijen, tijm en mokka.

  • Wijnfles Chateau Fontareche tradition rouge

    Corbières Tradition Rouge
    Château Fontarèche

    Sap van zwarte bessen, een beetje kruidigheid van laurierdrop. Een mond vol wijn maken deze warmbloedige mensenvriend uit de Aude tot de ideale borrelwijn of barbecue begeleider.

  • Côtes du Rhône Rouge
    Domaine des Chanssaud

    Zuiver rood fruit heeft de overhand in deze grenache gedomineerde blend, met een draai van de pepermolen en een takje laurier voor wat extra pit. De tannines zijn rijp en vriendelijk.

  • ochota barrels fugazi grenache

    fugazi grenache
    Ochota Barrels

    Kun je Grenache vroeg oogsten en er goede wijn van maken? Ik denk dat de meeste mensen in de wijnwereld deze vraag negatief zullen beantwoorden. Zo niet Taras Ochota, die spreekt door zijn wijnen. Doet in de verte wat denken aan de grenache van Gredos: aromatisch, medium bodied, transparant en spannend!

  • Wijnfles Jean Pull domaine des Soulanes

    Jean Pull

    Vroeg geoogst, zodat de wijn wel heerlijk naar kersenbloesem, kruiden en sering  geurt maar in de mond niet zwaar is maar fris en mineraal. Typisch Roussillon!   [specificaties] Wijngaard   Vinificatie   Achtergrond…

  • La Botera Arnot Negre wijnfles

    l'Arnot Negre

    In de neus vooral verfijnde aroma's van rijpe bosvruchten en een likje kruidigheid. Rijpe tannines, sappig en fruitig en een aangename lange afdronk.

  • La Mare de Montsant
    Pascona

    La Mare (oftewel de moeder) de Pascona heeft verleidelijke en zwoele aroma's van rijp zwart fruit, vijgen, vanille en rozemarijn. De smaak is vol met veel sappigheid. Ook heeft de wijn ondanks zijn kracht nog een fijne elegantie en zuren. Lekker bij gegrild vlees.

  • Lo Pare de Montsant
    Pascona

    Lo Pare (oftewel de vader) de Pascona heeft aroma's van rijp en zondoorstoofd fruit, bramenjam, balsamico, kruidnagel, kaneel en iets rokerigs. De smaak is krachtig en woest maar ook evenwichtig, met donker fruit en een lichte kruidigheid. Lekker bij gegrild vlees.

  • Wijnfles Maury Vin Doux, domaine des Soulanes, rode dessertwijn.

    Maury Vin Doux
    Domaine des Soulanes

    Heerlijke verteerbare vin doux naturel. De kleur is dieprood, met zowel in de neus als smaak veel rood fruit. De tannines zijn zacht en aangenaam en er is een uitstekende balans tussen suikers en frisheid. Laat de chocoladedesserts maar komen!    

  • Pascona Classic Montsant wijnfles

    Montsant Classic
    Pascona

    Harmonieuze, vloeiende compositie, die verleidelijke specerijenaroma's aanéén rijgt met zwoel fruit, soepel en vol tegelijk. Ook het hout is prachtig verweven met de andere smaakcomponenten.

  • Patchwork
    Domaine des Soulanes

    Heerlijk doordrinkbare wijn met veel fruitvulling en plezier, deze Patchwork van Domaine des Soulanes. Het fruit staat zeker voorop, maar de wijn heeft absoluut een goede structuur en rijpe en hartige tannines. Voor een andere wijn van Soulanes met meer kracht en lengte, probeer dan eens de Sarrat del Mas [specificaties] Wijngaard De wijngaarden die Daniël zelf kon selecteren waren allen aangeplant met sinds 1972 biologisch bewerkte oude stokken. Ze staan op droge, stenige hellingen met een ondergrond van leisteen, klei en kalksteen. De wijngaarden worden door de Tramontana droog geblazen. Het natuurlijke rendement ligt erg laag, tussen de 15 en de 25 hectoliter…

  • Priorat Anjoli
    Celler Ardèvol

    De Anjoli van Ardèvol is een krachtige wijn met alle ingrediënten die je van een wijn uit deze streek verwacht. Een beetje woest, krachtig, kruidig, met stevige tannines, een gezonde blos op de wangen en flink alcohol. Maar dat toont geen moment storend door de enorme vracht aan fruit. Daarbij vechten kruidensmaken om een plaatsje op de voorgrond. Niettemin is de wijn mooi in balans, een knappe prestatie! (Al zal Josep benadrukken dat het een prestatie van moeder natuur betreft. Daar zijn stijl van wijnmaken makkelijk onder de noemer "non-interventionalistisch valt te scharen)

  • Priorat Coma d'en Romeu
    Celler Ardèvol

    Rokerig, zwarte bes, laurier en lavendel. Woest en kruidig. Zeer krachtige wijn met een hele lange afdronk. Zowel hout als een wat hoger alcoholpercentage zijn aanwezig, maar zonder dat dit overheerst. Het bijzondere terroir van de Priorat proef je terug in deze wijn.

  • Sarrat del Mas
    Domaine des Soulanes

        [specificaties] Wijngaard De wijngaarden die Daniël zelf kon selecteren waren allen aangeplant met sinds 1972 biologisch bewerkte oude stokken. Ze staan op droge, stenige hellingen met een ondergrond van leisteen, klei en kalksteen. De wijngaarden worden door de Tramontana droog geblazen. Het natuurlijke rendement ligt erg laag, tussen de 15 en de 25 hectoliter per hectare, zodat de wijnen veel karakter ontwikkelen. Alles wordt met de hand geplukt en in kratten naar de wijnmakerij gebracht. Vinificatie De hele oogst wordt ontsteeld en per perceel gevinifieerd. Afgezien van temperatuurbeheersing tijdens de vergisting gebeurt alles  traditioneel.   Achtergrond Daniel en Cathy Laffite’s domein ligt in Tautavel, één van…

  • Estada Somontano wijnfles

    Somontano tinto roble
    Bodegas Estada

    De Somontano tinto roble van Bodegas Estada heeft een heldere rode kleur met paarse randen. Intense aroma's van rood fruit en bessen gecombineerd met kruidigheid en gebrande koffie. De smaak is rond en soepel met zachte tannines en veel fruit.

  • Tai Rosso
    Cavazza

    Zeer lichte rode wijn barstensvol frambozenfruit en met een hele lichte aardse toets. Geurig en fris is deze wijn lichtgekoeld op zijn best op een terras, bij een picknick of barbecue

  • texture like sun
    Ochota Barrels

    Deze toverdrank heeft eigenschappen die wat Alice-in-Wonderland-achtig aandoen (De Cheshire cat zou tevreden zijn over het op alle kurken en dozen geprinte "meow"). Sprookjesachtig, betoverend, je betreedt een andere wereld en tegelijk is alles lief en vriendelijk aan deze wijn, met een hoofdrol voor bosaardbeitjes en rozenbottels. Koel het lekkerst! The Stranglers zongen: Golden Brown texture like sun, Lays me down with my might she runs Throughout the night No need to fight Never a frown with golden brown