Rode wijnen uit Italië

Producenten

Wijnen

  • Barolo Arborina
    Giuliano Corino

    Jong nog, dat wel, maar al zó verleidelijk! Giovanni en zijn zoon Giuliano werden duidelijk beïnvloed door Altare, één van de voortrekkers van de erkenning voor de relatief jonge cru Arborina. De prachtige gelaagdheid, het gulle fruit en de rijpheid van de tannines maken dit een topwijn voor nu en het komende decennium. Arborina is de naam van de wijngaard, en deze Barolo is een "single vineyard", in tegenstelling tot de Barolo la Morra waarbij de druiven van verschillende percelen komen.

  • Wijnfles Barolo la Morra Corino

    Barolo la Morra
    Giuliano Corino

    De Barolo la Morra van Corino heeft zijdezachte tannines, zwoele florale aroma's en opwekkend rood frambozenfruit.

  • Caparzo Brunello wijnfles

    Brunello di Montalcino
    Caparzo

    Eersteklas fruit van rode bessen en amarene-kers. Daaronder de voor deze appellatie zo typische tonen van tabak en leer en de verleidelijke geur van rozen in deze moderne, karaktervolle Brunello met kracht en finesse. De eerste vintage die verkrijgbaar was van deze Brunello is 1970. Bij geroosterd vlees, wild of gerijpte kazen.

  • Brunello di Montalcino Riserva
    Caparzo

    De Brunello Riserva van Caparzo heeft complexe aroma's van bosbessen met pruimen, cederhout en kruidigheid. De smaak is vol en warm, met een goede balans tussen delicaatheid en kracht. De houtrijping en kracht komt in deze Riserva meer naar voren dan bij de "gewone" Brunello di Montalcino. Tevens wordt de Riserva alleen geproduceerd in uitzonderlijke wijnjaren.

  • Brunello di Montalcino Vigna La Casa
    Caparzo

    De Vigna La Casa is de 'single vineyard' Brunello van Caparzo. De wijn heeft doordringende en complexe aroma's van rood fruit, kruiden, vanille en tonen van drop. Kracht maar ook veel kersenfruit en hints van tabak in de smaak. De tannines zijn mooi gepolijst, de zuren uitgebalanceerd en de afdronk lang.

  • Carignano Liànti
    Capichera

    Donker van kleur en geurend naar zwarte kersen, in de smaak veel sap, maar ook thijm, laurier, en een soort stenigheid. Met een mooie lengte, medium intensiteit en een levendige stijl.

  • Chianti Rufina
    Fattoria Selvapiana

    Haast als zeer klassieke Bordeaux smaakt deze Chianti. Met een lichte aardse toon, een slanke structuur, fijnmazige tannines en subtiel rozenbottel en kersen in de geur.

  • Chianti Rufina riserva Bucerchiale
    Fattoria Selvapiana

    Al veertig jaar geleden herkende de vader van wijnmaker Federico Bucerchiale als beste wijngaard van het domein, en bottelde de vaten ervan apart. Deze wijn wordt alleen in zeer goede jaren gemaakt. Zijdezacht van structuur, met fijne herfstige aroma's en super puur kersenfruit in de lange afdronk.

  • Contrappunto
    Tunia

    Enerzijds heb je old-skool fine wine: met de gebalanceerde ingetogenheid van koele topwijngaarden. Anderzijds heb je vin de soif natuurwijn: vloeibaar plezier met gevaarlijke doordrinkfactor. En heel soms vind je beiden in één glas: Contrappunto!

  • Copertino rosso Riserva
    Cupertinum

    Na acht jaar rijping op grote cuves en nog twee op fles zijn de tannines heerlijk afgerond. De kaneel, pijptabak, het kreupelhout en leer geven een mooie kruidige omlijsting aan het nog levendige pruimenfruit.

  • Kalterersee Classico Superiore
    Erste + Neue

    De Kalterersee heeft een robijnrode kleur met een heldere rand. In de neus een intens fruitig bouquet met hints van amandel en zachte kruidigheid. De smaak is zacht, met een bak fris fruit en hele lichte, zachte tannines. Drinkt het lekkerst tussen de 12 en 14 graden. De Kalterersee van Erste + Neue wordt gemaakt van 100% Schiava (ook wel Vernatsch in Südtirol). Een druif die voor velen wellicht onbekend is, maar behalve in deze regio ook staat aangeplant in Duitsland, en daar dan weer Trollinger heet.

  • La Caduta Rosso di Montalcino
    Caparzo

    De La Caduta van Caparzo heeft fijne aroma's van bosvruchten, vanille, leer en tabak. Het frissere fruit komt in de eerste plaats duidelijk naar voren in de smaak. Maar de wijn heeft ook rijper fruit, frisse zuren en aangename tannines. Met meer diepte en intensiteit dan de "gewone" Rosso di Montalcino mag deze La Caduta stiekem wel "baby Brunello" worden genoemd.

  • Langhe Nebbiolo
    Giuliano Corino

    Corino maakt een lekker rijpe stijl Langhe Nebbiolo. Deze wijn mag je misschien liefkozend wel "mini Barolo" noemen. Intens boeket van rood fruit, viooltjes, drop en een beetje natte bosgrond. Uitgebalanceerde Italiaanse wijn zonder houtrijping. Het feit dat deze nebbiolo geen houtrijping heeft gehad, zorgt ervoor dat de wijn toch een frisse stijl blijft houden, ondanks de rijpheid. Hierdoor perfect in balans.

  • Wijnfles Litrotto Rosso l'Archetipo

    Litrotto Rosso
    l'Archetipo

    Verrassende vin de soif uit Puglia koppelt koppig karakter aan fijnmazige tannines en goeie mineraliteit. Zwoele aroma's van bloesems, pijptabak en laurier en een juicy bite maken het plaatje compleet. Ultiem bij een plankje salumi.

  • Merlot Veneto
    Cadia

    De Cadia merlot heeft een helderrode kleur en een intens aroma van rode bessen. De smaak is zijdezacht, rond en fruitig met hints van groene peper.

  • Wijnfles Niuru Maru l'Archetipo

    Niuru Maru
    l'Archetipo

    Dit is negroamaro waarvan je niet wist dat ie bestond: wel pruimen en tabak, maar ook verfijning en mooie zuren en met een klassiek signatuur.

  • Erste + Neue Pinot Nero wijnfles

    Pinot Nero Südtirol
    Erste + Neue

    Deze delicate rode wijn ruikt naar rozenbottel en verse bessen en heeft een subtiele aardse toon. Drinkt heerlijk op een graad of 14!

  • fles rode wijn Pivier van Cesconi

    Pivier
    Cesconi

    De Pivier is de rode topwijn van Cesconi, gemaakt van 100% merlot. Een enorme bak rood fruit in zowel de neus als smaak en daarnaast laurier, drop en cacao. Aangename zuren en tannines.

  • Giustini Primitivo QVID wijnfles

    QVID Primitivo
    Tenuta Giustini

    Vol, zwoel, kruidig met de geur van sigaren en herfstbos en de smaak van rijpe pruimen. Op knappe wijze is de wijn tegelijk royaal bemeten en fijntjes, biedt hij pruimen en specerijen maar ook rode bessen en zachtheid.

  • Giustini Negramaro QVIS wijnfles

    QVIS Negroamaro
    Tenuta Giustini

    De negroamaro van Tenuta Giustini heeft een intense, robijnrode kleur. In de neus amarena-kers, donker fruit en granaatappel. Stevige en volle smaak, heel klein zoetje maar vooral boordevol fruit. Heerlijk bij bijvoorbeeld een wildstoof of gegrild vlees.

  • Caparzo Rosso di Montalcino

    Rosso di Montalcino
    Caparzo

    De Rosso di Montalcino van Caparzo heeft aangename aroma's van viooltjes, framboos en granaatappel. In de verte bespeur je ook wat versgemalen peper. In de smaak veel fruit, met vooral rijpe bessen. De wijn heeft aangename tannines, iets van vanille en een lichte kruidigheid.

  • Caparzo rosso di Toscane wijnfles

    Sangiovese Rosso di Toscana
    Caparzo

    Aardbeien en zwarte bes, zeer soepele tannines, een laurierdropje en Toscaanse zomerzon kenmerken deze mensenvriend. Wél met de donkere kenmerken van de druif die vooral bekend is dankzij Chianti en Brunello di Montalcino zoals mokka en espresso. Maar niet met de van die wijnen bekende lange tijd om op dronk te komen en ook niet zo zwaar en krachtig als die twee wel kunnen zijn.

  • Cavazza Syrah Cicogna wijnfles

    Syrah Cicogna
    Cavazza

    Fijne florale kenmerkende syrah-tonen domineren de neus van deze wijn. Een tweede viool voor de lik Frans eiken, die na een jaar of drie mooi integreert in de wijn. Full body met veel donker fruit, mokka en leer maken het feest compleet.

  • Tai Rosso
    Cavazza

    Zeer lichte rode wijn barstensvol frambozenfruit en met een hele lichte aardse toets. Geurig en fris is deze wijn lichtgekoeld op zijn best op een terras, bij een picknick of barbecue