Alentejano branco

Vicentino

Ongebruikelijk mix van Bordeaux en Noord Portugese/Spaanse druiven die heerlijk uitpakt. Sémillon geeft waxy grapefruit en het wat rijpere sap van de alvarinho zorgt voor wat witte perzik, alles ingepakt in een rijk mondgevoel dat wordt versterkt door verlengde rijping en battonage met de gist.

Druivensoort: Albariño / Alvarinho, Semillon
Herkomst: Cabeco de Arveola, Alentejo, Portugal

Wijngaard

Gelegen op zo'n 200 kilometer ten zuiden van Lissabon, aan de kst in het prachtige natuurgebied Costa Vicentina. De Atlantsche invloed en de kleibodem met schist zijn naast de opvallende keuze voor de hier ongebruikelijke druivenrassen sémillon en alvarinho bepalend voor het zilte en rinse karakter van de wijn.

Vinificatie

Directe persing, gekoelde vergisting, alles op staal, drie maanden rijping sur lie

Achtergrond

De Noor Ole Martin Siem kwam als fruithandelaar naar de Alentejo en stuitte daar op het prachtige Nationale Park van de Vicentinakust, waar hij zich na de overname van een fruit-boerderij vestigde. Langzamerhand raakte hij overtuigd van de kwaliteiten van de bodem en het klimaat voor wijnbouw, en begin 2000 werden de eerste wijngaarden geplant.

Meer producten van Vicentino

Download winesheet