Ajaccio blanc Prestige

Clos d'Alzeto

Deze wijn verenigt in zich de verschillende karakters van de vermentinodruif: met enerzijds heerlijk frisse citrus- en bloemenaroma’s en daarnaast een fullbodied karakter met honingtonen en specerijen.

Druivensoort: Vermentino
Herkomst: Sari-d'Orcino, Corsica, Frankrijk
Duurzaamheid: Geen Certificering, Geen Kunstmest, Geen Pesticiden

Wijngaard

De druiven komen van 2 wijngaarden die op verschillende momenten worden geoogst. De hoogste wijngaarden van Corsica, net ten noorden van Ajaccio, biologisch bewerkt, op granietterrassen aangeplant en inmiddels 35 jaar oud. Zeer lage rendementen rond de 30 hectoliter per hectare.

Vinificatie

De druiven van die twee wijngaarden worden ook verschillend gevinifieerd. De één op zijn florale tonen en frisheid, met geselecteerde gisten en directe persing, en de andere op rijpheid en kracht met locale gist en 3 maanden rijping sur lie en battonnage.

Achtergrond

De familie Albertini stichtte dit domein in 1800 en de huidige generatie vader Pascal en zoon Alexis hebben goed voor ogen waar ze heen willen. Een duurzame productiemethode, gebruik van aan lokale omstandigheden aangepaste druivenrassen, een lang groeiseizoen met koele nachten en een vrij non-interventionalistische aanpak in de kelder leiden tot karakteristieke wijnen.

Meer producten van Clos d'Alzeto

Download winesheet