Ajaccio rouge Cuvée Prestige

Clos d'Alzeto

Imagine de koelte van een Beaujolais, de finesse van een Chambolle, de zwoele specerijen van een Cornas…

Druivensoort: Sangiovese, Sciaccarello
Herkomst: Sari-d'Orcino, Corsica, Frankrijk
Duurzaamheid: Geen Certificering, Geen Kunstmest, Geen Pesticiden

Wijngaard

De hoogste wijngaarden van Corsica, net ten noorden van Ajaccio, biologisch bewerkt, op granietterrassen aangeplant en inmiddels 35 jaar oud, voor 80 procent met de aan Mammolo verwante sciacarello.

Vinificatie

Vergisting en inweking op houten 6000 liter fouders, op 30 graden, en met eigen gisten. De most ligt na de gisting nog ongeveer een maand in de wijn.

Achtergrond

De familie Albertini stichtte dit domein in 1800 en de huidige generatie vader Pascal en zoon Alexis hebben goed voor ogen waar ze heen willen. Een duurzame productiemethode, gebruik van aan lokale omstandigheden aangepaste druivenrassen, een lang groeiseizoen met koele nachten en een vrij non-interventionalistische aanpak in de kelder leiden tot karakteristieke wijnen.

Meer producten van Clos d'Alzeto

Download winesheet