Alaric Languedoc rouge

Domaine Argentiès

Een wonderbaarlijke combinatie van gewicht en gewichtloosheid. De wijn is krachtig maar bezit een opvallende transparantie en zuiverheid. Bij voorkeur licht gekoeld serveren. De wijn heeft baat bij beluchting.

Druivensoorten: Carignan, Grenache / Garnacha, Syrah
Herkomst: Lagrasse, Frankrijk, Languedoc, Frankrijk
Duurzaamheid: Biodynamisch, Biologisch, Gecertificeerd, Natuurwijn

Wijngaard

Terrassen op de uitlopers van de Montagny Alaric, met de hand wordt er zo'n 30 hecto per hectare geoogst

Vinificatie

Na uitvoerige selectie op sorteertafels en ontsteling van de druiventrossen, (de opbrengst is overigens slechts 25 hectoliter per hectare) wordt elk apart geoogst perceel ook apart gevinifieeerd, waarna de uiteindelijke wijn wordt geassembleerd. Alleen lokale gist en vrijwel geen sulfietgebruik

Achtergrond

Alaric (genoemd naar de koning van de Visigothen) is de naam van een berg nabij Lagrasse, die de gefortuneerde Pierre Alain Grossenbacher zo betoverde, dat hij in januari 2011 besloot zijn zakenbestaan vaarwel te zeggen en er met zijn vrouw een wijndomein te kopen en te gaan bestieren. Het domein hoorde bij het in 778 door Karel de Grote gestichte klooster van Lagrasse. Na een zoektocht van enkele jaren werd de 25 jaar jonge oenoloog Benjamin Delpech aangetrokken, die gouden vingers bleek te hebben!

Download winesheet