QM Alvarinho Vinho Verde

Quintas de Melgaço

Melgaco Alvarinho QM wijnfles

De QM Alvarinho Vinho Verde smaakt naar geconfijte sinaasappelschilletjes en wilde perzik. Een witte wijn met een mooie concentratie en een heerlijke frisse en lange afdronk.

DruivensoortAlbariño / Alvarinho
Herkomst: Melgaço, Vinho Verde, Portugal

Wijngaard

De wijngaarden van Melgaço en Monçao zijn de beste van de Vinho Verde streek, ze liggen aan de grensrivier de Minho.

Vinificatie

Zachte persing van gemiddeld een dag gaat vooraf aan de 15 dagen lange temperatuur gestuurde vergisting op roestvrij stalen tanks. Daarna gedurende 2 maanden een wekelijkse battonnage

Achtergrond

Quintas de Melgaço kent een ongebruikelijke historie. Die begint bij één inwoner van het dorp: Amadeu Abílio Lopes. Hij emigreerde in de jaren tachtig van de vorige eeuw naar Brazilië. Daar werd hij een succesvol ondernemer, hij verdiende veel geld met een door hem zelf opgericht landbouwbedrijf. Hij wilde graag iets terugdoen voor de gemeenschap van Melgaço. Toen hij terug was, startte hij met zijn vermogen in 1990 een coöperatie, waarvan honderden families in de regio lid werden.
Nadat op die manier in de jaren erna een succesvol gezamenlijk bedrijf was opgebouwd, doneerde hij uiteindelijk in 1996 zijn aandeel aan de gemeenschap van Melgaço. Hiermee werd het bedrijf een echte coöperatie van de boeren zelf. Als je de winery bezoekt krijg je ook een beetje de indruk van een koloniale plantage-achtige opzet, stille getuige van de geschiedenis van de coöperatie.

 

Meer producten van Quintas de Melgaço

Download winesheet