Blaufränkisch Amphore Rot

Weingut Thomas Straka

Wijnfles Straka Amphore Rot Blaufränkisch

Van deze amphorawijn van Thomas Straka wil je telkens opnieuw een slok nemen. Levendig, zuiver, fruitig, sappig met frisse zuren een fijne dosis kruidigheid.

DruivensoortBlaufränkisch
Herkomst: Rechnitz, Südburgenland, Oostenrijk

Wijngaard

De druiven voor deze Amphore Rot van Straka komen van een koele en hooggelegen wijngaard in Burgenland, Oostenrijk. De stokken hebben een leeftijd van tussen de 25 en 35 jaar oud. Het microklimaat in de regio zorgt voor afwisselend warme dagen en behoorlijk koude nachten. Hiermee draagt het bij aan het strakke en minerale karakter van de Straka wijnen.

Vinificatie

Fermentatie met de schilletjes in amphora.

Achtergrond

De naam “Straka” betekent “ekster”, wat de verklaring is voor het labelontwerp dat verwijst naar de familienaam- en geschiedenis.

Thomas, geboren in 1981, heeft altijd graag met wijn gewerkt. Hij studeerde af aan de universiteit voor wijnbouw in Eisenstadt en deed daarna praktijkervaring op bij de wijnmakerij van Albert Gesellmann in Deutschkreutz. Vervolgens werkte hij zes jaar bij wijnmakerij Elfenhof in Rust. In 1999 nam hij de familiewijnmakerij over en werd operationeel manager van de wijn coöperatie in Deutschkreutz. Toen zijn vader in 2008 onverwachts overleed, keerde hij definitief terug naar huis.

Naast een fantastisch wijnhuis bezit de familie Straka ook nog eens een mooi guesthouse, dus mocht je Burgenland willen bezoeken: https://www.straka.wine/gaestezimmer

Meer producten van Weingut Thomas Straka

Download winesheet