Bandol Rosé

Château Croix d'Allons

Wat een dijk van een rosé! Prachtige lichtroze kleur met in de neus eerst een bak rood fruit met vooral aardbei en de frisheid van witte bloemen. Dan ook wat perzik, meloen en kruiden. De smaak is rijp en vol met ook hier veel aardbei en rode bessen. De wijn is lekker droog met een fijne kruidigheid.

DruivensoortenCinsault, Grenache / Garnacha, Mourvèdre
Herkomst: La Cadière-d'Azur, Provence

Wijngaard

Chateau Croix d’Allons is een domein dat zich uitstrekt over bijna 9 hectare.

De wijngaarden bevinden zich op zeldzame en zeer oude geologische formaties uit het Trias, bestaande uit kalksteen en Cornieule (een dolomiet waarvan de gaten gevuld zijn met gips, als het gips oplost wordt het gesteente poreus), waardoor de wijnstokken hun uitzonderlijke karakter krijgen.

Op deze percelen vinden we de favoriete druivensoort voor de Bandolwijnen: Mourvèdre, die 70% van de wijnstokken vertegenwoordigt.

Philippe en Florence hebben ervoor gekozen om per vintage en kleur één cuvée in Bandol AOP te maken. Sinds 2017 wordt op biologische wijze gewerkt, in augustus is het wijndomein gecertificeerd door ECOCERT.

Vinificatie

Na de oogst worden de druiven ontsteeld en geplet, vervolgens wordt het sap geperst en gaat rechtstreeks naar de tanks. Tijdens het persen wordt de kleur goed in de gaten gehouden, zodra de kleur te donker wordt, wordt het proces gestopt. In januari wordt de uiteindelijke wijn geblend.

Achtergrond

In 1924 verwierven de overgrootouders van Philippe, Pierre en Maria, de verschillende percelen van het wijndomein van de Salesianen van de heilige Don Bosco. De ruïnes van hun eerste wijnmakerij bevinden zich nog steeds op het terrein. In het oorspronkelijke gebouw zijn nog steeds de oude gistings- en bezinkingstanks te vinden, evenals de originele opslag van de vaten.

Op deze percelen werden door Pierre nieuwe wijnstokken werden aangeplant.

Philippe maakt deel uit van de vierde generatie die de wijngaarden bewerkt.

Meer producten van Château Croix d'Allons

Download winesheet