Barbera d’Asti l’Avvocata

Coppo

Dit is de fruitgedreven cuvée van de familie Coppo, met alle eigenschappen die modern gemaakte barbera zo’n succes maken: zuiver en slank rood kersenfruit, zachte zuren en beschaafde tannines.

DruivensoortBarbera
Herkomst: Canelli, Piemonte, Italië

Wijngaard

Canelli, Piemonte, Noordwest-Italië is van oudsher het centrum van de productie van Moscato d’Asti. Sinds 2008 beloond met de hoogste kwalificatie: DOCG, voor wijnen van de barberadruif. Mineraalrijke bodems met zee-fossiele afzettingen.

Vinificatie

Op roestvrij stalen tanks gevinifieerd, met zo min mogelijk zuurstof om het vers fruit karakter te behouden. De druiven worden voor de vergisting kort geweekt met de schillen voor maximale fruitextractie.

Achtergrond

De familie Coppo is al 120 jaar gevestigd in Canelli, net ten oosten van Alba. Al die tijd maakte en bottelde men de wijnen van de eigen wijngaarden onder de eigen naam, hoogst ongebruikelijk tot het laatste kwart van de 20ste eeuw. Waarin de meeste families hun druiven verkochten aan de coöperaties en de grote firma’s. De wijnmakerij is gebouwd op enorme ondergrondse gewelven ( Cattedrali Sotterranee, beschermd UNESCO werelderfgoed), uitgehouwen in tufsteen.

Download winesheet