Blaufränkisch Ried Prantner

Weingut Thomas Straka

Wijnfles Blaufränkisch Prantner van wijnmaker Thomas Straka

Intense neus met veel bessenfruit, cranberry, kruiden en een beetje peper. De smaak is zoals je van een top Blaufränkisch mag verwachten: Enerzijds boordevol fruit en slank, anderzijds krachtig en kruidig, zeker ook door de rijping op groot hout. Aangename zuren en aanwezige maar rijpe tannines. Nu al heerlijk maar kan zeker nog jaren liggen om zich verder te ontwikkelen.

 

DruivensoortBlaufränkisch
Herkomst: Rechnitz, Südburgenland, Oostenrijk

Wijngaard

De druiven voor deze Blaufränkisch komen van de meest veelbelovende wijngaard die Thomas Straka in zijn bezit heeft: De Prantner wijngaard. Hier vind je veel leisteen in de bodem en staan tevens de oudste Blaufränkisch-stokken met een leeftijd van ruim 48 jaar oud. Het microklimaat in de regio zorgt voor afwisselend warme dagen en koude nachten. Hiermee draagt het bij aan het strakke, fruitige en minerale karakter van de Straka wijnen.

Vinificatie

Fermentatie met de schilletjes, daarna rijping in grote houten vaten.

Achtergrond

De naam “Straka” betekent ekster in het Tsjechisch, wat de verklaring is voor het logo en verwijst naar de familienaam- en geschiedenis.

Thomas, geboren in 1981, heeft altijd graag met wijn gewerkt. Hij studeerde af aan de universiteit voor wijnbouw in Eisenstadt en deed daarna praktijkervaring op bij de wijnmakerij van Albert Gesellmann in Deutschkreutz. Vervolgens werkte hij zes jaar bij wijnmakerij Elfenhof in Rust. In 1999 nam hij de familiewijnmakerij over en werd operationeel manager van de wijn coöperatie in Deutschkreutz. Toen zijn vader in 2008 onverwachts overleed, keerde hij definitief terug naar huis.

Naast een fantastisch wijnhuis bezit de familie Straka ook nog eens een mooi guesthouse, dus mocht je Burgenland willen bezoeken: https://www.straka.wine/gaestezimmer

Meer producten van Weingut Thomas Straka

Download winesheet