Bordeaux rouge 2015

Château Marjosse

Je proeft de kwaliteit van het terroir: de wijn is gul maar beheerst, biedt donker en rijp fruit, een gedoseerd houtaccent en een mooie frisheid en mineraliteit. De blend bestaat voor 85 % uit merlot druiven.

Druivensoorten: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot
Herkomst: 33420 , Tizac-de-Curton, Bordeaux, Frankrijk

Wijngaard

Pierre Lurton werkte al 10 jaar in de beste merlotwijngaard van Bordeaux toen hij aan zijn zoektocht begon naar vergelijkbare omstandigheden in een minder bekend gebied. Hij vond het hier in de wijngaarden van Marjosse: net als Cheval Blanc een op 300 meter hoogte gelegen asteries kalkplateau.

Vinificatie

Koude inweking in betonnen cuves vóór de vergisting, spontane malolactische vergisting, rijping half op nieuw hout en half op één jaar oud hout.

Achtergrond

De familie Lurton is al sinds begin 17e eeuw goed vertegenwoordigd in Bordeaux en de diverse generaties neven en nichten bewonen en bewerken dan ook in elke gemeente wel één van de châteaux, van meer eenvoudige zoals Marjosse, tot aan de geclassificeerde grand cru's toe ( Durfort-Vivens, Brane Cantenac, en Desmirail onder anderen). Pierre Lurton is vooral beroemd vanwege zijn leiding over Château d'Yquem en Château Cheval Blanc, die elk als beste in hun soort worden beschouwd ( Sauternes respectievelijk Saint Emilion).

Download winesheet