Callades grenache-roussanne

Domaine le Font de l'Olivier

Ruikt naar witte bloemen en kruidenthee, en heeft een volheid en romigheid die heerlijk samengaat met bijvoorbeeld vissoep of gamba’s.

Druivensoort: Grenache Blanc, Roussanne
Herkomst: Magalas, Languedoc, Frankrijk
Duurzaamheid: Geen Kunstmest, Geen Pesticiden, High Environmental Value

Wijngaard

Villafranchien, kalk-kleibodem met keien.

Vinificatie

Een korte schilweking in de pers, en alleen het sap van de eerste 2 persingen worden gebruikt, na een koudeweking om wijnsteen neer te doen slaan. Geurende de hele vergisting op staal wordt de temperatuur onder de 18 graden gehouden, waarna een rijping op barriques volt, van 6 tot 8 maanden.

Achtergrond

Bruno Granier is achtste generatie wijnbouwer. Na oenologie te hebben gestudeerd in Montpellier en 14 jaar op het familiedomein de wijngaarden te hebben beheerd kocht hij in 1999 van zijn spaargeld een paar hectare wijngaard in de Côtes de Thongue, op vulkanische bodems uit het Tertiair. Hij gebruikt geen kunstmest, oogst met de hand en rijpt de wijn 6 maanden op barriques, wat een houtaccent oplevert dat mooi wordt geabsorbeerd door de volle fruitstructuur. Hij is een eigengereid, en tegelijk zeer aimabel man die duidelijk heeft gekozen voor het haast kluizenaar-achtige bestaan in deze prachtige, idyllische maar ook desolate vallei benoorden Beziers. Dat uitgesproken karakter komt overtuigend tot uitdrukking in zijn ideosyncratische wijnen.

Download winesheet