Caringole Blanc

Domaine la Croix Belle

De Caringole Blanc van Domaine la Croix Belle heeft een lichte, geelgroene kleur. De wijn heeft aroma’s van wit fruit en citrus. De smaak is fris met hints van tropisch fruit. Heerlijk als aperitief, voor op het terras of bij frisse salades.

DruivensoortChardonnay, Sauvignon Blanc
Herkomst: Puissalicon, Languedoc, Frankrijk

Wijngaard

De stokken staan aangeplant op een bodem van klei- en kalksteen, met hier en daar stenen en grote kiezels. De gemiddelde leeftijd van de druivenstokken is tussen de 15 en 20 jaar. Er zijn in de jaren 70 Romeinse resten gevonden.

Vinificatie

De alcoholische vergisting vindt plaats op een gereguleerde, lage temperatuur. Na de vergisting rijpt de wijn 4-6 maanden sur lie (op de eigen gistcellen) in roestvrijstalen tanks.

Achtergrond

In 2019 gaat het domein van Jacques Boyer (7e generatie) in conversie naar biologische certificering, echt te gek! Na een zoektocht van zowat 18 jaar eindelijk een biologisch producerend domein gevonden met een voor iedereen toegankelijk prijsniveau. Jacques is zelf vooral actief in de wijngaarden en nu met het conversieproject, er zijn 2 ervaren oenologen in dienst die samen met hem de blends maken en de beslissingen nemen.

De Caringole is ook verkrijgbaar in het rood, zie: Caringole Rouge

Meer producten van Domaine la Croix Belle

Download winesheet