Cava Brut Reserva

Caves Bolet

Cava Bolet Brut Reserva wijnfles

De Cava brut reserva van Bolet heeft fijne aroma’s van rijp fruit als banaan, peer en rijpe meloen. Daarnaast heeft deze mousserende wijn toast en amandel in de neus, verkregen door het rijpingsproces van 30 maanden.
De smaak is mooi in balans. Fijne zuren, rond en elegant, en niet té strak droog.

DruivensoortenMacabeo, Parellada, Xarel-lo
Herkomst: Castellví de la Marca, Penedès, Spanje

Wijngaard

Bolet heeft 3 verschillende “finca’s” waar de druiven voor de Cava worden verbouwd. Ze liggen allemaal vrij dicht bij elkaar, maar ze hebben ook vrij unieke eigenschappen en terroirs.

Mas Lluet: Het landgoed dat de winery en het huis omringt. Het is vlakker en lager dan de andere twee finca’s en heeft daardoor meer luchtvochtigheid. De kalksteengrond is perfect voor de witte variëteiten, omdat water hier snel wegvloeit. Dit betekent dat de wijnstokken het altijd moeilijk hebben en daarom druiven produceren met meer geconcentreerde smaken.

Les Conilleres: Dit perceel ligt een stuk hoger dan Mas Lluet en ligt op een vrij steile heuvel. Hoewel het bodemtype zwaarder is dan de grond bij Mas Lluet (het is klei), zorgt de heuvel voor een goede afwatering. Dit komt tot uiting in de kwaliteit van de druiven. Les Conilleres is de thuisbasis van de beste kwaliteit Parrellada druiven.

Can Planes: Ligt naast Les Conilleres en heeft vergelijkbare hoogte en steile hellingen. Dit landgoed bestaat uit twee delen en heeft het grootste aanbod aan verschillende rassen. Het hoger gelegen deel wordt gedomineerd door kleigronden, terwijl er even verderop meer kalksteen in de grond zit.

Vinificatie

Na de eerste, zachte persing vindt direct de eerste vergisting plaats. Dit gebeurt op 14 graden Celsius gedurende 15 dagen in rvs-tanks. Hierna volgt de 2e vergisting op de fles waarna de wijn 30 maanden de kelder in gaat voor de rijping ‘sur lattes’.

Achtergrond

De familie Bolet maakt al gedurende 7 generaties wijn, maar ze bottelen pas sinds 1982 onder hun eigen familienaam. Dat was dan ook het jaar waarin de eerste fles “Cava Bolet” werd geproduceerd. De familie heeft ongeveer 70 hectare wijngaarden in handen, verdeeld over verschillende ‘estates’. In 2000 werd er gestart met de transitie naar biologische wijnbouw, en sinds 2004 is Bolet officieel bio gecertificeerd.

Zie ook de Brut Nature en de Rosat Cava in ons assortiment.

De Cava van Bolet is naast voor de Horeca & Handel, tevens voor particulieren in onze webshop verkrijgbaar: shop@ariszetal.nl

Meer producten van Caves Bolet

Download winesheet