Cava Brut Rosat Pinot Noir

Caves Bolet

Fles Cava Rosat van Bolet

De rosé Cava Pinot Noir van Bolet heeft klassieke aroma’s van aardbei en kersen met hints van brood, brioche en bloemen.
Hoewel de smaak van rijper fruit als kers zeker aanwezig is, is deze cava zeker ook voldoende fris.
Een uitgebalanceerde mousserende wijn met lekkere zuren.

DruivensoortPinot Noir
Herkomst: Castellví de la Marca, Penedès, Spanje

Wijngaard

Bolet heeft 3 verschillende “finca’s” waar de druiven worden verbouwd. Ze liggen allemaal vrij dicht bij elkaar, maar ze hebben ook vrij unieke eigenschappen en terroirs.

Mas Lluet: Het landgoed dat de winery en het huis omringt. Het is vlakker en lager dan de andere twee finca’s en heeft daardoor meer luchtvochtigheid. De kalksteengrond is perfect voor de witte variëteiten, omdat water hier snel wegvloeit. Dit betekent dat de wijnstokken het altijd moeilijk hebben en daarom druiven produceren met meer geconcentreerde smaken.

Les Conilleres: Dit perceel ligt een stuk hoger dan Mas Lluet en ligt op een vrij steile heuvel. Hoewel het bodemtype zwaarder is dan de grond bij Mas Lluet (het is klei), zorgt de heuvel voor een goede afwatering. Dit komt tot uiting in de kwaliteit van de druiven. Les Conilleres is de thuisbasis van de beste kwaliteit Parrellada druiven.

Can Planes: Ligt naast Les Conilleres en heeft vergelijkbare hoogte en steile hellingen. Dit landgoed bestaat uit twee delen en heeft het grootste aanbod aan verschillende rassen. Het hoger gelegen deel wordt gedomineerd door kleigronden, terwijl er even verderop meer kalksteen in de grond zit.

Vinificatie

Na de eerste, zachte persing vindt direct de eerste vergisting plaats. Dit gebeurt op 14 graden Celsius gedurende 15 dagen in rvs-tanks. Hierna volgt de 2e vergisting op de fles waarna de cava 24 maanden de kelder in gaat voor de rijping ‘sur lattes’.

Achtergrond

De familie Bolet maakt al gedurende 7 generaties wijn en Cava, maar ze bottelen pas sinds 1982 onder hun eigen familienaam. Dat was dan ook het jaar waarin de eerste fles “Cava Bolet” werd geproduceerd. De familie heeft ongeveer 70 hectare wijngaarden in handen, verdeeld over verschillende ‘estates’. In 2000 werd er gestart met de transitie naar biologische wijnbouw, en sinds 2004 is Bolet officieel bio gecertificeerd.

Naast deze cava rosat van Bolet, hebben wij ook de Cava Brut Reserva in ons assortiment.

Op de Website Bolet is meer informatie over onder andere de achtergrond van de familie te vinden.

Meer producten van Caves Bolet

Download winesheet