Champagne Grand Cru Jean Fannière Origine

Varnier Fannière

Altijd de meest serieuze, klievende, gefocuste en minerale champagne van Varnier, die ook de meeste flesrijping nodig heeft.

DruivensoortChardonnay
Herkomst: Avize, Champagne, Frankrijk

Wijngaard

Deze cuvée werd altijd voornamelijk gemaakt van druiven van de meer dan 50 jaar oude stokken in het in Cramant gelegen perceel les Chemins de Chalons maar in dit jaar, 2017, door de moeilijke omstandigheden in dat perceel nu maar voor een klein deel in Cramant, aangevuld met druiven uit Oger.

Vinificatie

Persen doet Valerie met de verticale coquard pers van opa, en de stille wijn, die met micro-oxygenatie expres aan enige zuurstof wordt blootgesteld ondergaat de volledige malo. Deze 2017 is begin 2021 gedegorgeerd voorzien van een dosage van 3 gram.

Achtergrond

Helaas is Denis Varnier een paar jaar geleden plots en jong overleden, waardoor de vraag rees hoe het nu verder zou gaan met het domein. Het is ontroerend om te zien hoe zijn vrouw Valerie zich inmiddels zo stoer en vol overgave op de taak heeft gestort zijn werk voort te zetten. De wijnen die wij nu verkopen zijn zo’n beetje de laatste waarvan de basiswijn door Denis is gemaakt, we kijken vol verwachting uit naar de eerste die compleet van de hand van Valérie zullen zijn.

Bezoek voor meer achtergrondinformatie de website van Valérie: Varnier-Fannière.

Naast de Jean Fannière hebben wij de volgende cuvées in ons assortiment: Champagne Brut, Champagne Brut Zéro, St-Dénis en de Grand Vintage 2013.

Meer producten van Varnier Fannière

Download winesheet