Champagne Grand Cru St-Denis

Varnier Fannière

Varnier Fanniere champagnefles Saint Denis

Onze absolute favoriet. Geeft een soort verantwoord genieten gevoel. Je inner-winegeek gaat uit zijn dak van de serieuze structuur, het krijt in de neus en de krachtige en loepzuivere transparantie. Terwijl de hedonist in je aan zijn trekken komt met de heerlijke geur van autolytische brioche, de romigheid en de combinatie van rijpe peer en witte bloemen.

DruivensoortChardonnay
Herkomst: Avize, Champagne, Frankrijk

Wijngaard

De cuvée St-Denis komt van 65 jaar oude stokken in de wijngaard Le Clos du Grand Père in Avize.

Vinificatie

Persen doet Valérie met de verticale Coquard-pers van opa. De stille wijn, die met micro-oxygenatie expres aan enige zuurstof wordt blootgesteld ondergaat de volledige malo. Alleen het eerste stukje van de persing wordt gebruikt voor deze cuvée. Deze 2017 is begin 2021 gedegorgeerd en voorzien van een dosage van 7 gram.

Achtergrond

Helaas is Denis Varnier een paar jaar geleden plots en jong overleden, waardoor de vraag rees hoe het nu verder zou gaan met het domein. Het is ontroerend om te zien hoe zijn vrouw Valérie zich inmiddels zo stoer en vol overgave op de taak heeft gestort zijn werk voort te zetten. De wijnen die wij nu verkopen zijn zo’n beetje de laatste waarvan de basiswijn door Denis is gemaakt, we kijken vol verwachting uit naar de eerste die compleet van de hand van Valérie zullen zijn.

Zie voor meer informatie de website van Valérie: Varnier-Fannière.

Voor meer cuvées in ons assortiment: Champagne Grand Cru Jean Fannière Origine, Champagne Grand Cru Grand Vintage 2013 en Champagne Brût Zéro Grand Cru Blanc des Blancs.

 

Meer producten van Varnier Fannière

Download winesheet