Chardonnay Côtes de Thongue

Domaine la Croix Belle

Wijnfles Chardonnay Croix Belle

De chardonnay van de familie Boyer is zó’n crowdpleaser!
Witte perzik, hazelnoten, vanille, geconfijte citroenschil, rijk en spannend.

DruivensoortChardonnay
Herkomst: Puissalicon, Languedoc, Frankrijk

Wijngaard

De stokken chardonnay staan op zo’n 100 tot 150 meter hoogte aangeplant in een aantal wijngaarden met verschillende bodems. Hier vind je vooral klei- en kalksteen, met hier en daar grote kiezels. Er zijn in de jaren 70 Romeinse resten gevonden.

Vinificatie

Een koude inweking van 6 uur gaat vooraf aan de 10 dagen durende gisting. Door het koelen van de most wordt de malolactische vergisting voorkomen. Vijf tot tien procent van de wijn rijpt op Frans eiken vaten en wordt na afloop geblend met de overige op roestvrijstaal gerijpte wijn. Bij het bottelen wordt slechts een gematigde dosis sulfiet toegevoegd.

Achtergrond

In 2019 gaat het domein van Jacques Boyer (7e generatie) in conversie naar biologische certificering, echt te gek! Na een zoektocht van zowat 18 jaar eindelijk een biologisch producerend domein gevonden met een voor iedereen toegankelijk prijsniveau. Jacques is zelf vooral actief in de wijngaarden en nu met het conversieproject, er zijn 2 ervaren oenologen in dienst die samen met hem de blends maken en de beslissingen nemen.

Download winesheet