Le Chardonnay

Domaine des Homs

wijnfles Chardonnay van Domaine des Homs

De chardonnay van domaine des Homs uit de Minervois regio heeft florale aroma’s, witte bloemen en rijper fruit. Een vrij rijke stijl chardonnay met romigheid en een likje boter. Dankzij de zuren prachtig in balans en met een fijne frisheid.

DruivensoortChardonnay
Herkomst: Rieux, Languedoc, Frankrijk

Wijngaard

Slechts twee hectare chardonnay stokken op een plateau op 150 meter hoogte geplant, in de gemeente Rieux halverwege tussen Narbonne en Carcassonne. De bodem bestaat uit een mix van stenen en kiezels. De gemiddelde leeftijd van het perceel is 10 jaar, het zijn dus nog relatief jonge stokken.

Vinificatie

Directe persing, koude inweking en vergisting onder de 20 graden. Vinificatie van deze chardonnay gebeurt voor een derde deel op houten vaten. De fermentatie duurt gewoonlijk tussen de 12 en de 18 dagen. Botteling vindt plaats in de maand maart.

Achtergrond

Jean Marc is de derde generatie op het domein, hij leidt het vanaf 2000 en begon direct in dat jaar met conversie naar biologische wijnbouw. Het domein is gebouwd op een eeuwenoud gehucht, waarvan de oude wegen nog dienst doen en leiden naar de olijfgaard, de kippenhouderij verderop en natuurlijk de wijnmakerij.

Van domaine des Homs hebben wij ook Le Viognier en de rode wijnen Paul en Amandier in ons assortiment.

Op de website van Genuine wines is ook veel interessante informatie te vinden over alle wijnen van Homs.

Meer producten van Domaine des Homs

Download winesheet