Chardonnay Veneto

Cadia

Chardonnay Cadia wijnfles

Chardonnay uit de heuvels rondom Vicenza. Goudgele kleur, aroma’s van tropisch fruit en wilde bloemen. De smaak is droog en  vol, ondanks dat de wijn geen houtrijping heeft gehad. Tevens tropisch fruit in de smaak en zachte zuren.

Wijngaard

Wat hoger gelegen wijngaarden met alluviale bodem.

Vinificatie

De vinificatie van de Cadia Chardonnay Veneto omvat een zachte persing van de druiven, gevolgd door fermentatie in roestvrijstalen tanks bij lage temperaturen om de frisheid en fruitige aroma’s te behouden. De wijn rijpt vervolgens 6 maanden op RVS en dus  zonder invloed van hout, wat resulteert in een zuivere en frisse stijl.

Achtergrond

Gambellara is een buurdorp van Soave, op een uurtje rijden van Venetië. De naam van het gebied en de reputatie van de cantina zijn nog niet zo groot, evenals de export. Maar, er wordt door een team jonge mensen op moderne wijze gewerkt aan een wijnstijl die ideaal de overlap bespeelt tussen lokaal karakter en up-to-date oenologisch inzicht.

 

Meer producten van Cadia

Download winesheet